Posete bebi

odgovora

Objavljeno

Bake i deke mog deteta su samo gosti,koji u tim prvim danima meni samo smetaju.Dovoljno sam sposobna da sama gajim svoje dete i ne treba mi nicija pomoc,pogotovo ne baki i deki.

Nisam od onih majki koje samo gledaju da uvale dete drugome da bi one eto malo uzivale.

Tako da ovo uopste nije OT,jer kao sto i sama rece ima nas raznih.

Misliš li da mi ostale nismo sposobne?

Ovo što si napisala je kao prvo jako ružno. Naravno da smo svi različiti,ali ako tvoji s&s ne valjaju tebi to ne znači da nisu roditelji tvoga muža! Da li ćeš sutra ti biti smetnja svojoj deci? Da li je tvoja majka tebi smetnja?

Da se razumemo,ni ja nisam od onih koje jedva čekaju da "uvale" decu drugima (pa zar je neka od nas?) ali mi veoma znači kad npr. moja svekrva ovdede Anju u šetnju dok ja sređujem Enu,ili čak spavam preko dana,jer predhodnu noć nisam! Bože zdravlja videćeš za par nedelja koliko će ti dobrodoći nečija pomoć,pa makar i sitnica!

Što se poseta tiče,svekar i svekrva,dever i jetrva kod mene nisu gosti,iako ne živimo zajedno,više sam imala koristi od njih iako mi je svašta sametalo posle porođaja,danas kažem Hvala im! Svi ostali nisu dolazili prva 2 meseca,nisu ni trebali

Objavljeno

Ovo što si napisala je kao prvo jako ružno. Naravno da smo svi različiti,ali ako tvoji s&s ne valjaju tebi to ne znači da nisu roditelji tvoga muža! Da li ćeš sutra ti biti smetnja svojoj deci? Da li je tvoja majka tebi smetnja?

Da se razumemo,ni ja nisam od onih koje jedva čekaju da "uvale" decu drugima (pa zar je neka od nas?) ali mi veoma znači kad npr. moja svekrva ovdede Anju u šetnju dok ja sređujem Enu,ili čak spavam preko dana,jer predhodnu noć nisam! Bože zdravlja videćeš za par nedelja koliko će ti dobrodoći nečija pomoć,pa makar i sitnica!

Što se poseta tiče,svekar i svekrva,dever i jetrva kod mene nisu gosti,iako ne živimo zajedno,više sam imala koristi od njih iako mi je svašta sametalo posle porođaja,danas kažem Hvala im! Svi ostali nisu dolazili prva meseca,nisu ni trebali

potpis!!!!

Objavljeno

Što se poseta tiče,svekar i svekrva,dever i jetrva kod mene nisu gosti,iako ne živimo zajedno,više sam imala koristi od njih iako mi je svašta sametalo posle porođaja,danas kažem Hvala im! Svi ostali nisu dolazili prva 2 meseca,nisu ni trebali

Ja samo kazem da sam ja sposobna da gajim svoju decu bez icije pomoci,za ostale ne znam.

Moja majka meni nije smetnja.

I opet da ponovim to sta vama bake i deke i ostala rodbina nisu gosti,za mene jesu i u cemu je problem sad?Nece meni neko tamo levi odredjivati ko je u mojoj kuci gost a ko nije.Ima nas raznih.

E sad ako tvoji tebi valjaju,ne znaci da moji meni valjaju.I otkud uopste iko od vas nesto zna o mom zivotu i svekru i svekrvi pa daje sebi za pravo,da pise da li sam ja u pravu ili ne.

Ko ste to vi da sudite da li je nesto u mojoj kuci ispravno ili nije kad ne znate nista o mom zivotu?

Objavljeno

vrati se u historiju svojih postova pa ces vidjeti koliko se zna a koliko ne...

i na osnovu tvojih postova nam se daje pravo da komentarisemo...

svi mo ovdje imamo ista prava svidjelo se tebi to ili ne... :P

Pa da ali ti si citala moje postove i razumes zasto je kod mene tako,medjutim neko ko ne zna nista o mom zivotu nema ni pravo da sudi sta je ispravno a sta ne.

Objavljeno

Cicana necu se sloziti sa tobom,bake i deke su bitni u odrastanju detete.Jesili ti imala baku i deku?Jesili ih volela?Probaj da zamislis buducnost za nekih 30-ak godina kada tvoja cerka-snajka bude tebi branila da uzmes dete,da dolazis...

Ja bih najviše voljela da bake i deke oslobodim nekih obaveza.Nisu oni ni mladi ni zdravi kao majka i otac.Meni bi najviše prijalo da dođu onda kada mogu da uživaju u svom unučetu,da se poigraju s njim,ne da mu menjaju pelenu.Ni njima niko nije pomagao u smislu podizanja deteta,i s jedne i s druge strane.Meni jesu gosti,ali specijalni gosti kojima se najviše radujemo.I oni treba u toj poseti da uživaju,a ne da rade oko deteta.

I još nešto,mislim da prvih 40 dana treba muž i žena da budu sami,da bi se navikli na novonastalu situaciju,i novonastale uloge.Ja se nekako ne osećam lagodno ako bih se grlila i ljubila sa dragim dok nas drugi gledaju.A ne bih ni iz poštovanja prema njima.Meni je muževljeva nježnost najpotrebnija sada,i naše vreme.Da se nas troje mazimo i grlimo i navikavamo na sve što ide uz paketić :)

MOžda sam ja sebična,ali za mene je porodica,osnovna porodica,ja muž i moja devojčica...Onda idu ostali.

Objavljeno

Cicana ja mislim da se ti nisi baš dobro naspavala,ili šta već,verovatno ti je opet došlo da se raspravljaš sa nekim,a veruj mi navrzla si se na pogrešnu osobu. Pročitaj još jednom lepo moj post,pa ćeš onda skapirati šta sam htela da kažem. Uopšte te ne osuđujem,čak šta više ne možeš ni da zamisliš koliko mene briga za tebe i tvoj život(da ne kažem da me zabole...)

I ko si bre uopšte ti,da bi te bilo ko od nas osuđivao? I šta radiš ti uopšte ovde sa nama "levima" Zašto uopšte razmenjuješ svoje cenjeno mišljenje ovde?

Objavljeno

Ja bih najviše voljela da bake i deke oslobodim nekih obaveza.Nisu oni ni mladi ni zdravi kao majka i otac.Meni bi najviše prijalo da dođu onda kada mogu da uživaju u svom unučetu,da se poigraju s njim,ne da mu menjaju pelenu.Ni njima niko nije pomagao u smislu podizanja deteta,i s jedne i s druge strane.Meni jesu gosti,ali specijalni gosti kojima se najviše radujemo.I oni treba u toj poseti da uživaju,a ne da rade oko deteta.

I još nešto,mislim da prvih 40 dana treba muž i žena da budu sami,da bi se navikli na novonastalu situaciju,i novonastale uloge.Ja se nekako ne osećam lagodno ako bih se grlila i ljubila sa dragim dok nas drugi gledaju.A ne bih ni iz poštovanja prema njima.Meni je muževljeva nježnost najpotrebnija sada,i naše vreme.Da se nas troje mazimo i grlimo i navikavamo na sve što ide uz paketić :)

MOžda sam ja sebična,ali za mene je porodica,osnovna porodica,ja muž i moja devojčica...Onda idu ostali.

Vidiš...po tome prvih 40 dana neka ti niko ne dolazi ako već tako želite...

:)

Objavljeno

Bas tako,ko god mi je dolazio u prvih mesec dana samo mi je remetio mir i spokoj sa svojom porodicom.Oni moji najmiliji nisu ni dolazili prvih mesec dana,jer mi upravo oni zele najlepse.A to je da se odmorim i uzivam sa svojom bebicom i muzicem.Ostali su mi bili samo smetnja i opterecenje,obaveze oko posluzivanja i umesto da odmaram ja treba da opsluzujem goste.Neka hvala.I to sve da bi nekome mogla da tutnem dete,a taj neko suta da mi kaze kako mi je on gledao decu i pomagao kad je bilo najteze.nEKA HVALA.

Ako sama zdrava ,prava,sa 23 godine ne mogu da gledam dvoje dece onda treba da se ubijem.

Objavljeno

Cicana ja mislim da se ti nisi baš dobro naspavala,ili šta već,verovatno ti je opet došlo da se raspravljaš sa nekim,a veruj mi navrzla si se na pogrešnu osobu. Pročitaj još jednom lepo moj post,pa ćeš onda skapirati šta sam htela da kažem. Uopšte te ne osuđujem,čak šta više ne možeš ni da zamisliš koliko mene briga za tebe i tvoj život(da ne kažem da me zabole...)

I ko si bre uopšte ti,da bi te bilo ko od nas osuđivao? I šta radiš ti uopšte ovde sa nama "levima" Zašto uopšte razmenjuješ svoje cenjeno mišljenje ovde?

Ja sam ovde isto sto i ti i sve ostale zene.Niko i nista.

Ono ko sam ja ili ko si ti,ili bilo ko drugi,ovde na ovoj internet stranici je najmanje vazno. ;) .Kapiras. ;)

Objavljeno

Ja sam ovde isto sto i ti i sve ostale zene.Niko i nista.

Ono ko sam ja ili ko si ti,ili bilo ko drugi,ovde na ovoj internet stranici je najmanje vazno. ;) .Kapiras. ;)

E vidiš ja ne mislim tako. Ali što bi tebe bilo briga za nečije mišljenje? Ja ove žene ovde ne vidim kao "Niko i ništa" Ja njihova mišljenja veoma cenim i poštujem,čim ovde provodim dobar deo slobodnog vremena. Ja smatram da su to osobe,neke bih veoma volela da upoznam,da čak budu moji gosti. Ali za tebe je ionako ovo glupost,tako da više neću pokušavati da objasnim šta mislim.

Izvinjavam se za OT

Objavljeno

mislim shvati mozda i tm kod tvoje mame nesto smeta,sumnjam da je savrsena...Lijepo je kad tvoji dodju ali njegovi odmah zbrku naprave..

Zaboravih reći,nema šta da mu smeta jer žena dođe ujutru kad je on na poslu.Skuva nam ručak sredi ceo stan,opere veš,dok meni rana ne zaraste,da ne bi opet pukla jer sam se sama latila svih poslova,pa se razdvojila.A kad on dođe,nje ni nema.Ja jedva čekam da mi rana zaraste,pa da je oslobodim i toga.

Objavljeno

Zaboravih reći,nema šta da mu smeta jer žena dođe ujutru kad je on na poslu.Skuva nam ručak sredi ceo stan,opere veš,dok meni rana ne zaraste,da ne bi opet pukla jer sam se sama latila svih poslova,pa se razdvojila.A kad on dođe,nje ni nema.Ja jedva čekam da mi rana zaraste,pa da je oslobodim i toga.

Može samo jedan savjet? :) Ako je već tako kako pišeš(super za tebe) nikada nemoj mužu pričati ovo što si napisala. Ako već ne sreće tvoju mamu mudro ćuti...

Objavljeno

Može samo jedan savjet? :) Ako je već tako kako pišeš(super za tebe) nikada nemoj mužu pričati ovo što si napisala. Ako već ne sreće tvoju mamu mudro ćuti...

Ništa ne razumem.On odlično zna da moja mama dođe da nam pomogne oko kuće,i on joj je zahvalan zbog toga.Ne znam zašto bih krila.Ako mu smeta,mogao bi onda da plati kućnu pomoćnicu,što ne spominje ;)

A i ne bi voleo da ja ležim u bolnici sa bebom,što je dr predlagao..

Objavljeno

Bas tako, ja kad kazem da posmatram babe i dede kao goste ( pod ovim mislim i na moje i na njegove ) ne mislim nista ruzno, cak naprotiv volim da ih ugostim sto bolje mogu. Hvala Bogu imala sam lak porod i nista mi nije bilo tesko, i ni oni ni bilo koji drugi gosti koji su dolazili mi nisu smetali jer niko nije ostajao duze od sat-dva, i to naravno ne svaki dan. Mm me je sam pokupio iz porodilista, tako sam ja htela, kad smo dosli kuci prvo sam se okupala i jela i tek onda su nasi dosli, da nas vide, doneli cvece poklone, popili kafu i otisli. Isto vece sam zvala kumove da dodju jer znam koliko su se radovali i taman mi je kuma pokazala i okupala Elenu jer ona ima sina par meseci starijeg i najsvezija je u svemu tome ( patronaznu nasa opstina nema a i da ima vise volim sto je ona dosla ). Tako da svi su bili dobrodosli ali jednostavno nasi su svi takvi nenametljivi pa nisu puno ni sedeli. I svekrva i moja mama bi sigurno volele i mesec dana da su ostale da spavaju kod nas, ali znaju kakva sam :lol: a i ko sto rekoh nije bilo potrebe.

Gosti za babine samo dodju i pogledaju dete, ja vise volim sad kad neko dodje kad je ona "velika" pa mogu da se igraju s njom, i babe i dede i ostali, za babine stvarno ne vidim sto bi neko satima ili danima ostajao osim ako majci nije potrebna pomoc i ona sama to naglasi.

Objavljeno

Gosti za babine samo dodju i pogledaju dete, ja vise volim sad kad neko dodje kad je ona "velika" pa mogu da se igraju s njom, i babe i dede i ostali, za babine stvarno ne vidim sto bi neko satima ili danima ostajao osim ako majci nije potrebna pomoc i ona sama to naglasi.

Slažem se... :)

Objavljeno

Ja sam upravo o tome i govorila.Imala sam dogovor i sa familijom i prijateljima,prvih 40 dana,najbliži najviše dva sata.Svi su se složili s tim još dok sam bila u 9 mjesecu.A onda su me njegovi neprijatno iznenadili promjenivši plan u ponoć kad ja više nemam kud.I da su moji to uradili isto bi prošli.Moji me dobro poznaju,pa im nije palo ni na pamet da krše dogovor.

Mislim da mama samo procenjuje da li joj nešto prija ili ne i kako će se stvari odvijati.Ipak od nje zavisi to malo biće,može mleko da joj stane od nervoze,i plus beba sve što mama oseća,oseća i ona.I ja se slažem da je bolje da duže ostanu kad beba malo naraste.

I još nešto za hormone.Ja sam rekla da sam srećna jer sam rodila zdravo dete ne time da neke uvredim što su imali probleme sa hormonima.Ja sam se jako plašila da li ću i roditi moje zlato,jer sam imala spontani 20 dana pre trudnoće.A dva dana pred termin pala sam niz stepenice,i u bolnici se naslušala o mrtvorođenčadima.Šta mislite kako sam bila srećna posle svih tih strahova što imam zdravu i živu devojčicu?

Ne sviđa mi se što ljudi stvari uzimaju za lično.

I meni ovaj forum nije zezancija.Meni je dosta pomogao u trudnoći,i saveti nekih žena su mi pomogli da rešim svoj odnos sa svekrvom.Hvala im.Ali,ja sam tada tražila savjet,sad ga ne tražim.Ni ja ne savjetujem niti sudim nekome.

Sve u sevemu,mislim da posjete bebi treba da budu stvar dogovora sa roditeljima.Prvenstveno sa majkom.Barem tih prvih 40 dana.

Objavljeno

nerviralo je i mene mnogo toga kako u trudnoci tako i poslije porodjaja...

al kad razmislis hladne glave,bar kod mene,sve sto me nerviralo je bilo samo iz dobre namjere tih sto su me nervirali...

svako to "sto beba place" je bilo zato sto se brinulo za bebu,a ne da bi mene nervirali il sta slicno...i ja bih te prva pitala mada je i meni to smetalo,a smetalo mi je zato sto ni sama nisam znala sto place a ja kao MAMA sam "morala" znati sto place(moje razmisljanje)...

sto te sveki tjerala da jedes,to je opet bilo za tvoje i bebino dobro,da bi ti mlijeko prije nadoslo i da bi imala mlijeka,,,sto ti je djever donosio hranu u krevet,SVAKA MU CAST,radio je to da bi ti olaksao,da ti ne bi morala ustajat i opterecavat se...

pa sta bi rekla da je rekao nesto tipa "sta me briga,nek ustane" il sta slicno...ni tada ti ne bi prijalo...

e sad ovo za dojenje...ni sama nisam za da me svekar ili djever vidi da dojim,ali znali su par puta naletiti u ovih 1.5 godinu kojih dojim,al boze moj,naletili,pravi se da nije bilo nista i idemo dalje...

pa koliko me ljudi vidjelo na javnom mjestu da izvalim sisu i podojim svoje dijete...

Sve je totalno tacno!

Ja ipak smatram da su moji roditelji isto koliko i svekrva i dever kod nas gosti, uvazeni i posebni, ali ipak gosti.

Svekrva i dever su bili samo dobronamerni i zeleli su da mi pomognu. Na trepavicama bi dubili da sam to trazila. Ali, problem je u tome sto je meni sve to smetalo. Verovatno vecina toga ima veze sa hormonima. Ovo za plakanje bebe potpisujem.

Oni su meni smetali zbog toga sto je meni bilo neprijatno. Nisam mogla da nosim brus zato sto su me uzasno bolele grudi a bilo me je sramota da pred babama, dedom i deverom idem razdrljenih grudi. Svuda je kapljala krv za mnom i dobijala sam odlive a mene je bilo sramota da oni vide krv. Nisam zelela da me dever vidi u krvavoj posteljini, iako je on SAMO zeleo da mi pomogne i donese da jedem u krevet. Osecala sam se neprijatno zato sto svekrva otkuvava moje krvave gace u loncu koji sam ja koristila za rucak pre toga, iako je ona zelela sve to u tisini da otkuva da bebu i mene ne bi uznemiravala masina.

Da sam ONDA rekla da mi to sve smeta verujem da bi oni otisli, ali mi je bilo tesko da im kazem zato sto sam se plasila da cu ih uvrediti pored svog njihovog truda.

To sto su babe i deda dobili unuce ne znaci da im je to unuce palo sa neba nego da sam ga ja rodila, i to ne prvenstveno njima nego sebi i svom muzu. Znam da su svi bili uzbudjeni, ali ipak mislim da nisu morali da mi nagrnu isti dan u kucu kada dodjemo iz porodilista zato sto ONI smatraju da ce mi time pomoci, a ja sam se ustvari ustrucavala od mnogih stvari zato sto me je bilo sramota od njih. Mnogo bi mi vise prijalo da su sacekali koji dan i dozvolili mi da se malo oporavim i uspostavim neku ravnotezu sa bebom i novim nacinom zivota, a ne da mi oni uspostavljaju nacin zivota kako oni smatraju da treba.

Sada kada smo se oporavili, kada je beba malo odrasla i stekla svoj ritam babe i deda mogu da dodju da vide bebu kad god pozele. Ako hoce mogu i da spavaju kod nas, razvucicemo krevete i fotelje u drugoj sobi i druzicemo se. A sto se strica tice, on se zvanicno preselio jos kad sam se porodila, ali ovde je 4-5 dana nedeljno, ponekad mi nenormalno smeta sama guzva koju on pravi, ali sacekam dan-dva i opet imam bar dva dana svog mira.

Objavljeno

Ja mogu samo da napisem da prve dve -tri nedelje posle porodjaja idem pravo kod mame :D MM ce da dolazi posle posla da se druzi sa nama,meni ce biti lakse te dve tri prve nedelje..Svima sam rekla- nek' se ljuti ko hoce,ali lakse mi je i komotnije sa mojom mamom nego sa sveki. Planiram da ispustujem prvih 40 dana bez poseta,sem za babe,dede i par najblizih drugarica.To je moj izbor,a svako radi kako misli da mu je najbolje :rolleyes:

Objavljeno

Nije dzabe izmisljeno ono da u prvih 40 dana ne treba ici u babine, ima nesto u tome :)

Ja sam to shvatila tek kad sam se oporavila od porodjaja i kad je tih 40dana vec proslo :) Sve sam mislila da vec posle nedelju dana moze da mi dodje kod god pozeli, a tek sad vidim da sam za te sve posete spremna.

Cicana necu se sloziti sa tobom,bake i deke su bitni u odrastanju detete.Jesili ti imala baku i deku?Jesili ih volela?Probaj da zamislis buducnost za nekih 30-ak godina kada tvoja cerka-snajka bude tebi branila da uzmes dete,da dolazis...

I ja ovo potpisujem. Mislim da su u mojoj kuci samo gosti u smislu domacinstva, ali oni su ipak gosti koji mogu da dodju kad god pozele jer smatram da babe i dede mnogo ulepsavaju detinjstvo. Moja je svekrva dosla i bila ovde svo vreme dok sam ja bila u bolnici i onda mi je mnogo pomogla. Znam da je mogla sve to sama i moja mama, ali ovako je lepse i lakse i bebi i obema bakama. To sto mene svekrva nervira u nekim stvarima nema veze sa njenom ulogom bake, ona je baka detetu isto koliko i moja majka a ja mogu samo da uticem na njih da budu onakve bake kakve ja zelim da budu. Ja cu uticati vise na moju mamu, dok ce mm objasniti svojoj mami sta pogresno radi, ali moje dete MORA da ima bake. Ne zelim da se svadjam sa svekrvom (iako nekad imam nenormalnu potrebu) zato sto zelim da moje dete sutra ima jednaku ljubav od obe bake i deke. Dusa me zaboli kada pomislim na to da moj beban nema drugog deku i sada bih ga u kuci rado pozelela kao gosta koliko, god pozeli dugo da bude ovde...

Mislim da ipak treba da dozvolite svojoj deci da uzivaju sa bakama i dekama, jer ce im jednog dana bas to nedostajati isto kao sto su meni bake i deke uvek nedostajali jer su ziveli u drugom gradu.

Objavljeno

Ja mogu samo da napisem da prve dve -tri nedelje posle porodjaja idem pravo kod mame :D MM ce da dolazi posle posla da se druzi sa nama,meni ce biti lakse te dve tri prve nedelje..Svima sam rekla- nek' se ljuti ko hoce,ali lakse mi je i komotnije sa mojom mamom nego sa sveki. Planiram da ispustujem prvih 40 dana bez poseta,sem za babe,dede i par najblizih drugarica.To je moj izbor,a svako radi kako misli da mu je najbolje :rolleyes:

Ivana, nemoj da se ljutis ali ovo mi se ne svidja.

Ne znam tvoju situaciju, pa necu da sudim ni o cemu ali smatram da gde sad zivite ti i tm, tu treba i beba da dodje da boravi, tvoja mama moze kod vas da dodje da vam pomogne, kao i svekrva i ostala rodbina. Smatram da porodica treba da bude na okupu, kako bi se na najbolji moguci nacin privikli na bebu i ti i tm!

Objavljeno

Kako su svima svekrve dobre kad treba da se pere,cisti i pegla. :lol:

Objavljeno

Ivana, nemoj da se ljutis ali ovo mi se ne svidja.

Ne znam tvoju situaciju, pa necu da sudim ni o cemu ali smatram da gde sad zivite ti i tm, tu treba i beba da dodje da boravi, tvoja mama moze kod vas da dodje da vam pomogne, kao i svekrva i ostala rodbina. Smatram da porodica treba da bude na okupu, kako bi se na najbolji moguci nacin privikli na bebu i ti i tm!

Ne ljutim se daleko bilo,moja porodica ce biti na okupu,samo ne u ovom ambijentu posto mi se kuca jos gradi i sredjuje,taman cu za te dve tri nedelje uci u novo i gotovo,a i meni i bebi ce biti lakse i toplije kod mame dotle...Kao sto rekoh svako gleda kako mu je lakse,pa tako i mi..A privice se svi na nnaseg bebana ima vremena ;):D

Objavljeno

Moja to ne radi :lol:

Objavljeno

Meni moja bas ne valja sto se pranja, ciscenja i peglanja tice! Mrzim kad mi to ona radi zato sto radi sve povrsno i moram da radim za njom, sve brlja i lomi... nije mi pouzdana, ali nije mi pouzdana previse ni za cuvanje deteta, beban nije imao ni 2 meseca kada je pala zajedno sa njim... ali ona je ipak majka moga muza!

Meni se pre 2 dana najavila svekrva da planira da dodje uskoro da vidi bebu, ali tek sinoc sam saznala da je taj plan imala za danas. Tako je danas dosla i ona i tri tetke i troje teca od mm. Za sve to saznala sam tek kasno sinoc, a oni su stigli jos jutros oko 10h. Eto, sveki je tu do ponedeljka, onda se vraca sa tetkama i tecama u selo. Prvo sam se mnogo razocarala zato sto sam to saznala noc pred njihov dolazak, ali kad sam saznala da ce biti ovde samo 3 dana odjednom sam bila nenormalno srecna! :)

Objavljeno

Prvog dana smo imali goste. I to nekoliko njih. Sta da se radi. ne mozes ljude da isteras kada dodju. Mada smo svi bili umorni i uzbudjeni i nisu nam trebali toliki ljudi u kuci.

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.