Posete bebi

odgovora

Objavljeno

nego sta cekas vise s tim tikerom...stavljaj...zapravo mijenjaj.... :rolleyes:

Promenila ;)

Objavljeno

Prvih dana mi je dosla svekrva da pomogne.Ona zivi u drugom gradu kao i moji roditelji,ali mi je bilo lakse da dodje.Moram priznati da su mi vise prijali nasi razgovori i njeni saveti ali tipa uradi kako mislis da je najbolje.Nikad mi nije nametala misljenje,nego savetovala me.Bilo mi je super sto sam u tom periodu od 40 dana mogla 2 puta da popijem kafu sa muzem u gradu dok je cuvala bebana,meni je znacilo malo da izadjem iz kuce jer sam bas bila u postpordjajnoj depresiji.Tek kad je otisla sveki posle 15 dana,shvatila sam da mi je znacilo kuvanje,peglanje i sve ostalo iako drugacije radi sve od mene,ali znacilo je.Tako da sam joj zahvalna.Kasnije smo se mm i ja uklapali kako smo umeli i znali,ja bas nisam bila zadovoljna ali trudio se.Sad se sve dovelo u red,a ostali gosti su poceli da dolaze posle tih 40 dana i moram priznati da su mi tek tad i prijali.Taman me je prosao onaj veliki umor,rana zarasla i bila sam raspolozenija da im se posvetim.

Objavljeno

Prvih dana mi je dosla svekrva da pomogne.Ona zivi u drugom gradu kao i moji roditelji,ali mi je bilo lakse da dodje.Moram priznati da su mi vise prijali nasi razgovori i njeni saveti ali tipa uradi kako mislis da je najbolje.Nikad mi nije nametala misljenje,nego savetovala me.Bilo mi je super sto sam u tom periodu od 40 dana mogla 2 puta da popijem kafu sa muzem u gradu dok je cuvala bebana,meni je znacilo malo da izadjem iz kuce jer sam bas bila u postpordjajnoj depresiji.Tek kad je otisla sveki posle 15 dana,shvatila sam da mi je znacilo kuvanje,peglanje i sve ostalo iako drugacije radi sve od mene,ali znacilo je.Tako da sam joj zahvalna.Kasnije smo se mm i ja uklapali kako smo umeli i znali,ja bas nisam bila zadovoljna ali trudio se.Sad se sve dovelo u red,a ostali gosti su poceli da dolaze posle tih 40 dana i moram priznati da su mi tek tad i prijali.Taman me je prosao onaj veliki umor,rana zarasla i bila sam raspolozenija da im se posvetim.

Isti slučaj sa mnom.Sad su počeli da mi dolaze gosti,i baš mi prijaju posete.Sofija ima svoj tempo i tačno znam u koje vreme šta dolazi na red.Jedino mi je neprijatno kad moram ostaviti goste,i otići u sobu da dojim bebu.To umije potrajati i pola sata,koliko god ona želi,pa eto neko nešto priča ti ga prekineš u sred rečenice,i ostaviš ga neko vrijeme..Ko razume,razume..

Objavljeno

Moj bebac je juce imaogoste. Preplakao je popodne. I uvek tako kada dodje neko :( Izgleda da ne voli guzvu.

Objavljeno

Moj bebac je juce imaogoste. Preplakao je popodne. I uvek tako kada dodje neko :( Izgleda da ne voli guzvu.

Potpuno te razumem.Moja beba čim dođu gosti,počne da plače,uznemirena je.A najgore kada dođu uveče poslije 6,ili ostanu duže od sata.s0711.gifMeni prijaju gosti,ali preko 2 sata počinjem da se nerviram i ja i beba.I tako ne voli da je neko nosi,i dira,prosto pošizi.Al,aj ti to objasni ljudima..

Jednostavno ni ja je ne nosim,ne diram,kontam ona voli da ima svoj mir.A osetim kad hoće da je malo držim,to nije puno možda sat vremena dnevno.

Još mi i krivo što eto slušaju bebin plač.Nego sva sreća većina posetioca su ljudi sa malom decom pa razumeju.

Objavljeno

Meni danas ceo dan bili gosti,i jedna prijateljica sve čačka bebu a beba spava.Ja joj lepo kažem nemoj je dirati dok spava,ako se probudi poremetiće red.A ona opet pa je probudi.A beba počela da plače,poremetila mi danas red.Ne mogu da je smirim.b0410.gifJoš kaže ne valja ti što ti ovako plače.Pa se namrštila,mnogo joj smetao bebin plač angry.gif i otišla kući.

Kako ispoštovati goste,a ne poremetiti bebu?Stvarno mi smeta da mi neko budi dete dok spava,samo da bi se igrao s njim..a opet ne želiim nikoga da povredim..

Objavljeno

Meni danas ceo dan bili gosti,i jedna prijateljica sve čačka bebu a beba spava.Ja joj lepo kažem nemoj je dirati dok spava,ako se probudi poremetiće red.A ona opet pa je probudi.A beba počela da plače,poremetila mi danas red.Ne mogu da je smirim.b0410.gifJoš kaže ne valja ti što ti ovako plače.Pa se namrštila,mnogo joj smetao bebin plač angry.gif i otišla kući.

Kako ispoštovati goste,a ne poremetiti bebu?Stvarno mi smeta da mi neko budi dete dok spava,samo da bi se igrao s njim..a opet ne želiim nikoga da povredim..

Pa ne znam šta da ti kažem.... Ili ne primaj goste dok beba ne "odvrkne" kako kažu ili se navikni na to da ljudi dolaze da vide bebu i da im je drago da je dodirnu. Ja razumem da si preosetljiva, ali zobg par poseta dete neće trajno poremetiti ritam.

Dete se ne dira dok spava, to svima treba da je jasno - kome nije lepo i kulturno uhvatiš za ruku i kažeš - nemojte je/ga dirati. Bez pardona. Nek ti ne bude žao reakcije, jer gosti se na to neće naljutiti - videćeš.

Što se tiče dužine posete, lepo kad počne da te hvata ta nervoza, odeš u sobu sa bebom i to je to. To će gostima biti jasan znak da ti treba predah i odmor. A ni to ih neće naljutiti, kao što bi se uvredili ili naljutili da njima "na oči" budeš nervozna i sl. ;)

Objavljeno

A ona opet pa je probudi.A beba počela da plače,poremetila mi danas red.Ne mogu da je smirim.b0410.gifJoš kaže ne valja ti što ti ovako plače.Pa se namrštila,mnogo joj smetao bebin plač angry.gif i otišla kući

Za početak, ja ovu osobu više ne bih pustila u kuću. Alo bre, pa ko normalan čačka i budi bebu koja spava? :angry::angry: :angry:

Objavljeno

Pa ne znam šta da ti kažem.... Ili ne primaj goste dok beba ne "odvrkne" kako kažu ili se navikni na to da ljudi dolaze da vide bebu i da im je drago da je dodirnu. Ja razumem da si preosetljiva, ali zobg par poseta dete neće trajno poremetiti ritam.

Dete se ne dira dok spava, to svima treba da je jasno - kome nije lepo i kulturno uhvatiš za ruku i kažeš - nemojte je/ga dirati. Bez pardona. Nek ti ne bude žao reakcije, jer gosti se na to neće naljutiti - videćeš.

Što se tiče dužine posete, lepo kad počne da te hvata ta nervoza, odeš u sobu sa bebom i to je to. To će gostima biti jasan znak da ti treba predah i odmor. A ni to ih neće naljutiti, kao što bi se uvredili ili naljutili da njima "na oči" budeš nervozna i sl. ;)

Šta to znači odvrkne?Moja beba je spavala lepo,meni je samo žao da je bilo ko budi,jer ni ja to ne radim.Nisam ja luda pa da ne dam da neko dira bebu,ko god dođe može da je nosi mazi,igra se s njom,fotografiše ali SAMO KAD JE BUDNA!

Nisam ja nikome bila na oči nervozna,samo sam zabranila prijateljici da je ne dira,da je ne probudi.Inače smo lepo sedeli,pričali,i bebi to no smeta.

A prijateljica se naljutila,i to veoma.. :(

Za početak, ja ovu osobu više ne bih pustila u kuću. Alo bre, pa ko normalan čačka i budi bebu koja spava? :angry::angry::angry:

Ja sam nekako razumela da je ona srećna što je vidi,pa joj bilo žao što beba samo spava.Ali,takav joj je bio red,najela se pa zaspala.

Niko je dosad nije dirao dok spava,tako da sam se danas malo našla u čudu.A imala sam mnogo gostiju,i sve je bilo ok.

Objavljeno

Šta to znači odvrkne?Moja beba je spavala lepo,meni je samo žao da je bilo ko budi,jer ni ja to ne radim.Nisam ja luda pa da ne dam da neko dira bebu,ko god dođe može da je nosi mazi,igra se s njom,fotografiše ali SAMO KAD JE BUDNA!

Nisam ja nikome bila na oči nervozna,samo sam zabranila prijateljici da je ne dira,da je ne probudi.Inače smo lepo sedeli,pričali,i bebi to no smeta.

A prijateljica se naljutila,i to veoma.. :(

Ja sam nekako razumela da je ona srećna što je vidi,pa joj bilo žao što beba samo spava.Ali,takav joj je bio red,najela se pa zaspala.

Niko je dosad nije dirao dok spava,tako da sam se danas malo našla u čudu.A imala sam mnogo gostiju,i sve je bilo ok.

Odvrkne - znači malo poraste. :)

Ne mogu sad da objašnjavam red po red ;) a prijateljica će da se razljuti, svakako se ne slažem da se dete dira kad spava. I ako si joj rekla.

Objavljeno

Odvrkne - znači malo poraste. :)

Ne mogu sad da objašnjavam red po red ;) a prijateljica će da se razljuti, svakako se ne slažem da se dete dira kad spava. I ako si joj rekla.

Prvi put čujem,al je simpatično :) Ma porasla je ona,i druži se lepo s ljudima.Al eto ne diraj lava kad spava :) I ja volim kad dođu ljudi,da gledaju moju devojčicu,i da se družimo sa drugima.Al,imam neka pravila,npr ne duže od 2 sata,i posle 9 uveče jer tada obje ležemo u krevet.I kad je gladna da mora da jede!

Ja sam nova u svemu ovome,pa imam neke moralne dileme..al nekako mi je beba na prvom mjestu..

Objavljeno

Meni je Elena znala milion puta da komplet prespava kad neko dodje, bukvalno dok gosti ne odu, i ma ko bio u pitanju nisam davala da je diraju dok spava, jednostavno ne moze, ni ti ne volis da te neko dira dok spavas a kamoli bebce od mesec dana koje jos uvek samo mamu mirisi :) I uopste mi nije bio problem govoriti ne diraj je i po deset puta... Mada ako bi znala da ce neko doci a ona treba da spava ja nju u krevetac i u drugu sobu, i dovidjenja, nek je vide pa ako se probudi druzice se. Mada ja generalno i kad je Elena bila budna nisam davala da je ljudi nesto puno nosakaju sta ti imas da se igras sa detetom od mesec dva, ona je meni uglavnom samo jela i spavala. Sta znam ja sam takva, dete treba da ima svoj mir, evo je sad zvrk pa izvolte sad se svi igrajte s njom kad ona pici puzi brblja i zna sta je sta.

Objavljeno

Eto, posto je post "okrutan" menjam ga !

Objavljeno

Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, ne dajem niko da ga pipne kada spava. Mada moram da priznam da ne volim ni ovako da ga diraju. Mozda sam sebicna, ali ne volim. Kada ga uzme moja svekrva, kosa mi se digne na glavi. I ne volim goste. nije moja beba egzoticna zivotinja pa da dolaze svi da je gledaju. Svi kazu da sam previse zastitnicki nastrojena, ali me bas briga.

Malčice preteruješ :) al to je normalno što si zaštitnički nastrojena.Ja čim smo izašli iz bolnice nikome je nisam dala.Jer su mi u bolnici branili da je gledam,a ja jedva dočekala da se porodim,i sad mi je niko ne da,svi bi da je nose.Ja npr,kd sam išla drugima u babine,nisam ni smjela da uzmem bebu jer bi mi to bilo jako nepristojno i da tražim.Nekako nežnost i maženje su rezervisani samo za roditelje,ja tako osećam.I ja kad sam bila mala,mrzela sam kad me tete i čike drže i ljube,a pojma nemam ko su.Pa sam glumila finoću zbog roditelja.

A to da je gledaju,šta ima veze.Ja volim kad dođu ljudi da vide našu devojčicu.Ali,sve u nekim granicama.Npr,ne mogu da shvatim da neko dođe u babine i ostane 5 sati,pri tome priča priče o poslu,i ko zna čemu sve,a ja već posle 2 sata gubim i koncentraciju i energiju..

Objavljeno

Malčice preteruješ :) al to je normalno što si zaštitnički nastrojena.Ja čim smo izašli iz bolnice nikome je nisam dala.Jer su mi u bolnici branili da je gledam,a ja jedva dočekala da se porodim,i sad mi je niko ne da,svi bi da je nose.Ja npr,kd sam išla drugima u babine,nisam ni smjela da uzmem bebu jer bi mi to bilo jako nepristojno i da tražim.Nekako nežnost i maženje su rezervisani samo za roditelje,ja tako osećam.I ja kad sam bila mala,mrzela sam kad me tete i čike drže i ljube,a pojma nemam ko su.Pa sam glumila finoću zbog roditelja.

A to da je gledaju,šta ima veze.Ja volim kad dođu ljudi da vide našu devojčicu.Ali,sve u nekim granicama.Npr,ne mogu da shvatim da neko dođe u babine i ostane 5 sati,pri tome priča priče o poslu,i ko zna čemu sve,a ja već posle 2 sata gubim i koncentraciju i energiju..

Ja o tome ustvari i pricam. Nosenje, premestanje iz ruke u ruku... I nisam volela da me drugi ljudi razvlace. I mene takodje nervira kada dodju i pricaju o stvarima koje me uopste ne zanimaju.

Objavljeno

Meni je najteže bilo kad mi je u posjetu došla prijateljica koja je izgubila bebu.Cijelu trudnoću smo se radovale bebama.Onda je ona u 8 mjesecu u novembru izgubila devojčicu :( I sad kad mi je bila u posjeti,dok sam dojila gledala me nekim jezivim pogledom od koga sam se sledila.Ne znam kako to da opišem riječima.Poslije 5 minuta je ustala i rekla moram ići,otada mi se nije ni javila.Ja nemam ni hrabrosti da je nazovem,i sve sam se vreme pitala da nisam rekla nešto pogrešno,ili uradila..Preturala sam svaki minut u glavi.

Objavljeno

Meni je najteže bilo kad mi je u posjetu došla prijateljica koja je izgubila bebu.Cijelu trudnoću smo se radovale bebama.Onda je ona u 8 mjesecu u novembru izgubila devojčicu :( I sad kad mi je bila u posjeti,dok sam dojila gledala me nekim jezivim pogledom od koga sam se sledila.Ne znam kako to da opišem riječima.Poslije 5 minuta je ustala i rekla moram ići,otada mi se nije ni javila.Ja nemam ni hrabrosti da je nazovem,i sve sam se vreme pitala da nisam rekla nešto pogrešno,ili uradila..Preturala sam svaki minut u glavi.

:( verovatno joj je bilo tesko.Kakvo je stanje kod vas?Jel dosao tm?

Objavljeno

Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, ne dajem niko da ga pipne kada spava. Mada moram da priznam da ne volim ni ovako da ga diraju. Mozda sam sebicna, ali ne volim. Kada ga uzme moja svekrva, kosa mi se digne na glavi. I ne volim goste. nije moja beba egzoticna zivotinja pa da dolaze svi da je gledaju. Svi kazu da sam previse zastitnicki nastrojena, ali me bas briga.

Nemoj tako reagovati, ovo ti prijateljski kažem...nije dobro najviše zbog tebe :)

Objavljeno

:( verovatno joj je bilo tesko.Kakvo je stanje kod vas?Jel dosao tm?

Uh,nije samo teško,ne mogu da pomislim šta joj je bilo u glavi i duši.Šta bih dala da i ona ima bebu :( toliko me srce boli za njom..

Nije još,ostaće dok malo pomogne svojima.Uskoro je godišnjica :( nije mu lako..

Objavljeno

:( :( :(

Treba vreme da prodje... za nju je to jedini lek. Daj joj vremena!

I moja jedna poznanica je izgubila bebu u 8 mesecu, negde u isto vreme smo bile trudne.

Secam se da sam je srela u parku, prisla sam joj ali sam prethodno poslala muza sa bebom na drugu stranu. Nisam mogla sa sve bebom pred nju.

I pricale smo malo, bila je skroz ok, sve dok nije rekla kako ne moze da zaustavi mleko, da ima bas problema sa prekidanjem laktacije. Ja sam se najezila.... Za ne pozeleti nikome... :( :(

Objavljeno

:(:(:(

Treba vreme da prodje... za nju je to jedini lek. Daj joj vremena!

I moja jedna poznanica je izgubila bebu u 8 mesecu, negde u isto vreme smo bile trudne.

Secam se da sam je srela u parku, prisla sam joj ali sam prethodno poslala muza sa bebom na drugu stranu. Nisam mogla sa sve bebom pred nju.

I pricale smo malo, bila je skroz ok, sve dok nije rekla kako ne moze da zaustavi mleko, da ima bas problema sa prekidanjem laktacije. Ja sam se najezila.... Za ne pozeleti nikome... :(:(

Ona je sama htjela da vidi bebu.Možda i iz toga što smo bliske.A kad sam htjela da dojim ja otišla u sobu da nahranim bebanu,ona pošla za mnom gledala me jako čudno,jezivo..kao da se uplašila nečega.Ustal i rekl da mora ići.

Ovo za laktaciju me rasplakalo,Bože dragi,šta sve čovjek mora,a posebno majka da preživi..Jedini lijek za njih je da postanu majke.

Objavljeno

evo jedan tekst...

Po dolasku kući iz porodilišta mami je na prvom mestu neophodan san, ali i pomoć i podrška. Zato dobro organizujte vreme za posetu, kako se ne bi poremetio ritam porodice.

Svaka sredina ima svoje običaje, vezane za različite događaje, a rođenje deteta je jedna od najvažnijih prekretnica u životu porodice. Prirodno je da najbiža rodbina i prijatelji žele da podele radost, vide bebu i donesu prigodan poklon. Dobro bi bilo da kupovinom poklona pomognu u nabavci opreme za bebu.

Gosti i beba

Posetu gostiju bi trebalo planirati i uklopiti u vreme koje najviše odgovara i mami i bebi. Bebu ne treba dirati, naročito se ne preporučuje ljubljenje. Negde postoji običaj da se stavlja novac na čelo, a poznato je da je novac prošao kroz mnogo ruku, što znači da nije čist. Bolje je staviti ga u koverat i dati roditeljima, nikako ne stavljati na bebu ili u krevetac. Inače, poseta bi trebalo da traje kratko i gosti nikako, ni pod kojim izgovorom, ne treba da puše u stanu.

Dragocena pomoć

Dobra ideja je da na nekoliko dana dođe neka od baka, ili druga bliska osoba i na sebe preuzme poslove u domaćinstvu. Otac može da pomogne pažnjom i ljubavlju prema svojoj porodici. Ako ga strpljivo naučite, biće nezamenljiv u pomoći oko bebe. Važno je da se i on bavi ovim malim, preslatkim bićem - tada će moći da ga razume i da mu pomogne.

Savet mladim roditeljima

Ne popuštajte pod pritiskom da vam gosti dolaze kad se kome prohte! Vi diktirajte vreme i dužinu posete! Ne dozvoljavajte da onaj ko ima neku infekciju ili prehladu dolazi u posetu, jer može da zarazi vas ili vašu bebu. Držite se "pravila" koje je uspostavljeno za dobrobit zdravlja vašeg deteta: "Bolje da se ljute oni nego ja".

Ipak, najdragoceniji savet koji mame mogu da dobiju je da odmaraju uvek kada beba spava, bar u periodu babinja (prvih četrdeset dana posle porođaja). Tako će se brže oporaviti i imati više energije za svoju bebu.

Objavljeno

Ja bih na ovaj post rekla da se treba OPUSTITI...samim postojanjem ovakvih tekstova ,od najnormalnijeg 'događaja' se pravi haos...prijateljima možete reći kada da dođu otvoreno,ako se neko ljuti onda i nije neki 'prijatelj' ;) ...inače zar nije lepo kada je kuća puna ljudi :rolleyes:

Objavljeno

Ja bih na ovaj post rekla da se treba OPUSTITI...samim postojanjem ovakvih tekstova ,od najnormalnijeg 'događaja' se pravi haos...prijateljima možete reći kada da dođu otvoreno,ako se neko ljuti onda i nije neki 'prijatelj' ;) ...inače zar nije lepo kada je kuća puna ljudi :rolleyes:

U pravu si,ali ne i puna dima..I ono za novac je kod nas običaj,stave bebi na čelo :blink:

I da,ako žena nije u dobrom stanju prvih dana,i ne želi goste treba je ispoštovati.

Inače ja stavih ovaj tekst sa nekog sajta,čisto da vidim šta vi mislite..

Objavljeno

U bre Miva...

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.