Posete bebi

odgovora

Objavljeno

Ljudi znam da ću biti od teme,ali moram vam ovo reći.Drugarica o kojoj sam pričala me zvala danas - ostala je u drugom stanju!Tako sam srećna.Samo se brine da nije ostala prerano trudna(2mjeseca)Rekla je da će doći ovih dana,da se družimo m1235.gif

Objavljeno

Ljudi znam da ću biti od teme,ali moram vam ovo reći.Drugarica o kojoj sam pričala me zvala danas - ostala je u drugom stanju!Tako sam srećna.Samo se brine da nije ostala prerano trudna(2mjeseca)Rekla je da će doći ovih dana,da se družimo m1235.gif

E baš si prikladan smajlić - sunce stavila....baš divno! :rolleyes:

Objavljeno

Marijaci izvini ako sam grubo zvucala, nisam htela da te napadam ili te kritikujem. Samo mi je bilo malo cudno, a nisam skotnala da je ona dosla za tobom. Super se sve zavrsilo i bas mi je drago sto ona opet ima razloga da se raduje i da je prevazisla tu tesku situaciju pa se sama javila! :)

Objavljeno

Jao super! Verujem da organizam sam zna da li je prerano... Sigurno ce vam ovo druzenje biti lepse :)

Objavljeno

Nama su juce bili prvi gosti.Inace ja ne dozvoljavam svima da uzimaju bebu.Tacnije ne dozvoljavam nikome,eventualno sestri mada dok je beba bas mala kao sada ne dozvoljavam ni njoj.

Bas su sinoc gosti hteli da je uzmu,ali i mm i ja smo u fazonu:"ma nekaaa" :D

Objavljeno

Nama su juce bili prvi gosti.Inace ja ne dozvoljavam svima da uzimaju bebu.Tacnije ne dozvoljavam nikome,eventualno sestri mada dok je beba bas mala kao sada ne dozvoljavam ni njoj.

Bas su sinoc gosti hteli da je uzmu,ali i mm i ja smo u fazonu:"ma nekaaa" :D

Isto draga ;) Tako smo i mi :D

Objavljeno

Moj bebac ima 7,5m, a neki meni mnogo bliski ljudi jos uvek nisu dosli da ga vide. Razocarala sam se u neke ljude. Meni od njih ne trebaju ni pare, ni darovi, jednostavno ne mogu da shvatim da mi se vec nekoliko puta najavljuju jako bliski ljudi, mi za njih spremamo rucak i oni se jednostavno ne jave i ne pojave. Posle toga se jave kao da se nista nije desilo. Da nije toga, verovatno nikad ne bih videla pravo lice nekih ljudi koje inace mnogo volim i koji su mi mnogo bliski.

Objavljeno

Moj bebac ima 7,5m, a neki meni mnogo bliski ljudi jos uvek nisu dosli da ga vide. Razocarala sam se u neke ljude. Meni od njih ne trebaju ni pare, ni darovi, jednostavno ne mogu da shvatim da mi se vec nekoliko puta najavljuju jako bliski ljudi, mi za njih spremamo rucak i oni se jednostavno ne jave i ne pojave. Posle toga se jave kao da se nista nije desilo. Da nije toga, verovatno nikad ne bih videla pravo lice nekih ljudi koje inace mnogo volim i koji su mi mnogo bliski.

Moje dete ima 14 meseci,pa pojedinci nisu jos uvek dosli. Nedavno sam srela jednu "drugaricu" koja "dolazi" da je vidi vec 14 meseci <_< i kaze kako ce ovog vikenda. Porucila sam joj da saceka jos malo,dok ne rodim drugo pa da obavi sve to odjednom. Sa takvim ljudima nemam vise o cemu da razgovaram. Nepostovanje!

Dok mi je beba bila mala,ja sam dozvoljavala rodjacima da je drze i slikaju se sa njom.

Objavljeno

Moje dete ima 14 meseci,pa pojedinci nisu jos uvek dosli. Nedavno sam srela jednu "drugaricu" koja "dolazi" da je vidi vec 14 meseci <_< i kaze kako ce ovog vikenda. Porucila sam joj da saceka jos malo,dok ne rodim drugo pa da obavi sve to odjednom. Sa takvim ljudima nemam vise o cemu da razgovaram. Nepostovanje!

Dok mi je beba bila mala,ja sam dozvoljavala rodjacima da je drze i slikaju se sa njom.

Pa dobro, to se podrazumeva, nerviralo me je kada hoce svi da ga drze i prebacuju iz ruke u ruku i da ga ljubakaju. E, to nisam mogla da podnesem i nisam dozvoljavala inace da ga drze i slikku se, jesam. Svako ko je dosao da ga vidi ima sliku sa njim. IImeni se neki ljudi najavljuju od njegovog rodjenja pa nisu dosli. I ne trebaju mi ako im je to mucenje. Moram da priznam da me je razocarala sestra koja se ne seti ni poruku da mi poslalje. Do skoro sam joj slala poruke, pisala joj kada je vidim na fejsu, ali kada sam shvatila da nije bas zainteresovana, jednostavno sam se povukla. Mislim, briga me sto se ne seti mene, ali to ne pomisli na sestrica, a samo ga je dva puta videla i to na kratt, me strasno boli. Eto sada sam se rastuzila, a bila sam raspolozena <_<

Objavljeno

Pa dobro, to se podrazumeva, nerviralo me je kada hoce svi da ga drze i prebacuju iz ruke u ruku i da ga ljubakaju. E, to nisam mogla da podnesem i nisam dozvoljavala inace da ga drze i slikku se, jesam. Svako ko je dosao da ga vidi ima sliku sa njim. IImeni se neki ljudi najavljuju od njegovog rodjenja pa nisu dosli. I ne trebaju mi ako im je to mucenje. Moram da priznam da me je razocarala sestra koja se ne seti ni poruku da mi poslalje. Do skoro sam joj slala poruke, pisala joj kada je vidim na fejsu, ali kada sam shvatila da nije bas zainteresovana, jednostavno sam se povukla. Mislim, briga me sto se ne seti mene, ali to ne pomisli na sestrica, a samo ga je dva puta videla i to na kratt, me strasno boli. Eto sada sam se rastuzila, a bila sam raspolozena <_<

Jel to tvoja rodjena sestra Miva?

Objavljeno

Jel to tvoja rodjena sestra Miva?

Nije, ali smo jako bile bliske. Samo je godinu dana starija od mene i bas smo se druzile.

Objavljeno

Nisam ni ja volela da mi beba ide iz ruke u ruku <_< <_<

Sto se tice poseta nemam nista protiv da neko dodje al da se uredno najai, ja neidem nigde prvih mesec dana 6 nedelja kako kod koga ;)

Objavljeno

Nisam ni ja volela da mi beba ide iz ruke u ruku <_< <_<

Sto se tice poseta nemam nista protiv da neko dodje al da se uredno najai, ja neidem nigde prvih mesec dana 6 nedelja kako kod koga ;)

Ja nisam imala drugarice koje su radjale (bar ne one bliske) tako da nisam ni znala kada se kod koga ide i posle koliko. Znam samo da ni nakon 6 nedelja nisam bila nesto narocito spremna za druzenje. S obzirom da sam rekla kako sam se razocarala u sestru, moram da pohvalim neke koleginice i drugaricu. One su stalno zvala i i dalje zovu i stalno pitaju za mog sina sto mi neopisivo znaci. Beskrajno im hvala zbog toga, ne znam zasto, ali mi to puno znaci.

Objavljeno

Ja sam mojim roditeljima cetvrta cerka, a moj Mika im je sedmo unuce. 4 meseca pre Mike moja sestra bliznakinja je rodila Marinu. Kod nje su svi uredno dosli, ali kod mene niko. Imam osecaj da im je vec dosadilo toliko dece...

Moj ujak (mamin brat blizanac) i njegove dve cerke koje su mi bile jako bliske jos uvek nisu dosle. Videle su Miku kada sam ga odvela kod nase bake (Mikine prabake) i dosle su samo da se slikaju i otisle. Najavljivali su se par puta, mi smo spremali rucak i oni se nisu pojavili, jako sam se razocarala. Jedna od te dve sestre se porodila pre nekih mesec i po dana. Da li ja sad tako treba da odem kod te sestre?

Isto tako tatina rodjena sestra ima dve cerke. Te dve sestre su zivele kod nas cak 4 godine dok je jedna isla u srednju skolu a druga na faks. Nas 6 (moje rodjene sestre, ja i njih dve) bukvalno krevete 4godine i bliske su mi kao da su mi rodjene sestre. I tetka i njih dve su se najavljivale nekoliko puta, i za njih sam spremala rucak i jednostavno se nisu pojavile. Posle kad sam ih slucajno srela kod mojih roditelja samo su rekli da je nesto iskrslo i najavili se za prvi sledeci vikend kada se rucak i ispala ponovila. Sada se porodila i jedna od te dve sestre. I da li sad isto tako ja da odem kod nje?

Bas sam se razocarala sto se tice odlazaka.

Isti slucaj...

Ja nisam imala drugarice koje su radjale (bar ne one bliske) tako da nisam ni znala kada se kod koga ide i posle koliko. Znam samo da ni nakon 6 nedelja nisam bila nesto narocito spremna za druzenje. S obzirom da sam rekla kako sam se razocarala u sestru, moram da pohvalim neke koleginice i drugaricu. One su stalno zvala i i dalje zovu i stalno pitaju za mog sina sto mi neopisivo znaci. Beskrajno im hvala zbog toga, ne znam zasto, ali mi to puno znaci.

Ja imam 3 drugarice koje su stalno tu za mene. Mnogo puta su mi pomogle od kad sam se porodila, i zvala sam ih u po dana i u po noci. Bile su na mojim izlozbama umesto mene, nosile moje stvarcice po galerijama umesto mene, ma bas su mi puno pomogle... ispale su mi mnogo blize i mnogo veci prijatelji od sestara sa kojima sam bukvalno odrasla... izgleda je tako postalo normalno - svako gleda svoj zivot i drugi ih ne zanimaju...

Objavljeno

Nama su posle 10 dana stigli prvi gosti, moji roditelji i s&s, jer su bili mladenci pa smo pravili rucak. Posle toga su dolazili svi, sto od rodbine, isto tako i nase drustvo. Nismo cekali da prodju 40 dana, nama je to bila glupost, nisam mogla dam zamislim da nikog ne vidim 40 dana :blink: :blink: Volim drustvo i bas mi je bilo lepo kad neko dodje, a bebi to nista nije smetalo, imala je svoj ritam spavanja, ruckanja....

Objavljeno

licno po meni ne bi trebao nijko da dolazi dok ne prodje 6 nedelja pogotovo majkama koje su prvorotkinje i koje se tek upoznavaju s tim..treba da se razumije da i majki a bebi treba odmor i mir,da se naviknu jedno na drugo,da se upoznaju a ne da se narod vrzma po kuci...zena treba da odmara tih 6 nedelja kako je sleduje i da uziva u svojoj bebici..:-))))

Objavljeno

licno po meni ne bi trebao nijko da dolazi dok ne prodje 6 nedelja pogotovo majkama koje su prvorotkinje i koje se tek upoznavaju s tim..treba da se razumije da i majki a bebi treba odmor i mir,da se naviknu jedno na drugo,da se upoznaju a ne da se narod vrzma po kuci...zena treba da odmara tih 6 nedelja kako je sleduje i da uziva u svojoj bebici..:-))))

Slažem se... Meni je prijalo to što nema gužve (dolazili su ali ništa masovno kako sam očekivala po rečima svekrve). Prilagođavali smo se i beba i ja, i dojenje, i oporavak od porođaja... Meni to super da se odmara, ima vremea da se ljudi goste :)

Objavljeno

Slažem se... :)

Objavljeno

Slazem se sa ovim ;)

Objavljeno

Ja bih volela da bude ovako, a sve nesto mislim da nece, ali, budu li pocele strine i tetke da mi dolaze, uz sve dobronamerne savete, jer one sve znaju, jelte, moracu to nekako da sasecem

Objavljeno

Ja bih volela da bude ovako, a sve nesto mislim da nece, ali, budu li pocele strine i tetke da mi dolaze, uz sve dobronamerne savete, jer one sve znaju, jelte, moracu to nekako da sasecem

Bez brige, kod mene moja sveki najvljivala gomilu ljudi, al niko nije bio... Tek kad je mali imao 7-8 meseci... ;)

Objavljeno

Nama su gosti dosli par sati po rodjenju, beba se rodila u 10:20 ujutru, a oko 3 - 4 popodne smo imali vec 2 posete u bolnickoj sobi. Da ne bi doslo do zabune, zivim u Americi i kod njih je to sasvim normalna stvar, cak i posle carskog reza kao u mom slucaju. Bebu moju su od starta uzimali svi, samo smo im davali hand sanitizer, i nikada do sada, a ima vise od 7 meseci, nije bila bolesna.

Objavljeno

I mi smo od prvog dana u bolnici imali posete,mada ovde u francuskoj i nemamo neku veliku familiju samo porodica od mm,njegova sestra,zet,sestrici i prijatelji.Ali nisam branila nikom da drze dete i evo beba ima skoro osam meseci i nikada nije bila bolesna.

Objavljeno

I mi smo od prvog dana u bolnici imali posete,mada ovde u francuskoj i nemamo neku veliku familiju samo porodica od mm,njegova sestra,zet,sestrici i prijatelji.Ali nisam branila nikom da drze dete i evo beba ima skoro osam meseci i nikada nije bila bolesna.

Iskreno, ja nisam zbog toga branila da mi drze dete, nego me je smaralo to sto ljudi nemaju obzira dal dete spava, treba da podrigne ili jednostavno cuti i odmara. I kao drugo, ja sam bas sebicna, nisam volela da mi neko pipka moju bebu :)

Objavljeno

Iskreno, ja nisam zbog toga branila da mi drze dete, nego me je smaralo to sto ljudi nemaju obzira dal dete spava, treba da podrigne ili jednostavno cuti i odmara. I kao drugo, ja sam bas sebicna, nisam volela da mi neko pipka moju bebu :)

I ja, ali ne znam sto je svima to cudno. Plasim se da ne duvaju, ne pljuju u njega, da ga ne pipaju prljavim rukama, a znam da to ljudi rade. ne daj boze da krenu da ga ljube, najezim se. A mnogo su me kriikovali ovde na forumu zbog toga.

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.