Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Evo i mene!

Svi organi dva puta ptegledani,sve u redu,tj. odlicno izgleda. JediboJedino sto je nesto sitnija po merama odgovara 23+3,po UZ do sada sam bila 24+3  a po menstr.25+3 . Tako da sam se tu malo strecnula.

Nije htela da se slika, nemam 4d sliku<_< 

Obe ruke prekopreko lica,nema sanse da je uhvatimo! 

Objavljeno

Evo i mene!

Svi organi dva puta ptegledani,sve u redu,tj. odlicno izgleda. JediboJedino sto je nesto sitnija po merama odgovara 23+3,po UZ do sada sam bila 24+3  a po menstr.25+3 . Tako da sam se tu malo strecnula.

Nije htela da se slika, nemam 4d sliku<_< 

Obe ruke prekopreko lica,nema sanse da je uhvatimo! 

Pa sta kaze dr za to sto je sitnija? Msm sve u okviru +/-2 nedelje je ok, tako meni uvek dr kaze

Objavljeno

Ja msm da su UZ-ovi poceli da se kvare. Sve nam nesto -/+ neka nedelja :) 

Odradila sam pedikir :) ja se spremam lagano

MakiJana voli ovo

Objavljeno

Isto.Ja sam mnogo vezana za prvo dete,valjda sto je prvo i devojcica je.Cesto u sali kazem muzu,ovo drugo je za tebe,jos ako je decak.Uopste nisam tako euforicna kao prvi put,valjda to i s godinama ide jer ce biti 5 god razlike.

I mi sutra imamo uz expertni i jedva cekam jer me ovih dana nocu boli stomak imam osecaj da je beba puno nisko i da ce da ispadne.

Ja kada sam bika trudna,od osmog meseca me je boleo stomak,moj L je bio jako nisko,isto sam imala osecaj da ce da mi ispadne. Toliko je nisko bio da kada me ritne,samo mi klecne noga od bola,kao u preponu da me je sutirao.:P Stalno sam govorila mm da ce mi on glavicom probusiti vodenjak,jer je bas gurao,tako je i bilo. Ali je sacekao termin,ustvari jedan dan je pozirio pre termina. :D Tako da nebrini,bice to sve dobro.

Dragana88, mmaka i Venera volite ovo

Objavljeno

@MakiJana ona ce mozda biti ljubomorna samo kad je moja mama bude uzimala,posto U nemoze bez njene bake,za mene brine samo da nisam sama:)

mmaka i MakiJana volite ovo

Objavljeno

Pa sta kaze dr za to sto je sitnija? Msm sve u okviru +/-2 nedelje je ok, tako meni uvek dr kaze

Ma samo da se prati... Nista nije posebno rekla, kao nema potrebe pre 4 ned.kod mog dr. Ima 630 gr . 

Objavljeno

Cvrky nadam se da ce kod vas to biti ok. Ja ti samo prenosim moje iskustvo jer isto sam kao ti mislila da ce biti... Pa se iznenadila, totalno to nisam ocekivala..

Nan bice to ok, sitnija je mozda... Kolika ti je O bila? 

Objavljeno

O je bila uvek naprednija za nedelju,dve. Sa njom sam imala visak pl.vode . Ona je rodjena sa 3750,a sad je mrva,mislim sitna je. I ja sam,a ni mm nije neki veliki. Oboje rodjeni dosta sitni...

Objavljeno

O je bila uvek naprednija za nedelju,dve. Sa njom sam imala visak pl.vode . Ona je rodjena sa 3750,a sad je mrva,mislim sitna je. I ja sam,a ni mm nije neki veliki. Oboje rodjeni dosta sitni...

koliko ima god O?

Objavljeno

Ma nemoj da brines, to plus minus dve ned ne uvek ok. Meni su i D i J bili napredniji, tj.krupniji dve ned.

Objavljeno

Nisam znala da je plus minus 2 nedelje ok. Super. Ona ima 630gr e sad ostale mere bas cu pogledati kuci kad dodjem. O je imala 49cm ,mala nabijena krofna.

Cipelicka :wub:

mmaka, O ima 5,5 godina, taman na leto puni sest!

Objavljeno

To koliko imaju grama je apsolutno nebitno. Gledaju se mere, pisala sam vec, obim glave, stomacica i duzina butne kosti... To su pokazatelji razvoja.. uz na osnovu njih daje duzinu i tezinu... A odstupanja plus minus te dve nedelje su normalna jer ti niko ne moze reci kada si tacno zatrudnela, varira to od zene do zene.. takodje, uz aparat ne zna visinu/tezinu tebe i tvog muza, nasledje, genetiku, on izbaci statisticki podatak... 

Objavljeno

Nisam znala da je plus minus 2 nedelje ok. Super. Ona ima 630gr e sad ostale mere bas cu pogledati kuci kad dodjem. O je imala 49cm ,mala nabijena krofna.

Cipelicka :wub:

mmaka, O ima 5,5 godina, taman na leto puni sest!

bas je bila sitna :) meni je mali sitan a ima 4,5god

nanchika88 voli ovo

Objavljeno

Pa da,znam, nisam stvarno guglala sve mere. Ma bice to sve super,mora da bude, kazem ja da je to moja pahuljica :wub:

MakiJana, Zone*, mmaka i 1 ostali volite ovo

Objavljeno

Evo cist primer moje sestre,termin joj bio 19.03. a porodila se prirodno sad u nedelju,50 je dugacak,a ima 3550g

poranio 7 dana, to je ok, kazem ja da UZ svima brljavi :) 

MicaZoki(LUKA) voli ovo

Objavljeno

ii mi dns bili kod dr, sve ok, grlic kaze mogu da igram kolo, da skacem sta god hocu, plodove vode dovoljno, posteljica 1.stepen zadnji zid, moje slonce 41.5cm, 1742grama, 31+3.e sad nista ona meni ne rece da trebam raditi od nalaza, briseva i sl. sta su vas slali u ovom periodu?

nanchika88, neca79 i Venera volite ovo

Objavljeno

ii mi dns bili kod dr, sve ok, grlic kaze mogu da igram kolo, da skacem sta god hocu, plodove vode dovoljno, posteljica 1.stepen zadnji zid, moje slonce 41.5cm, 1742grama, 31+3.e sad nista ona meni ne rece da trebam raditi od nalaza, briseva i sl. sta su vas slali u ovom periodu?

nista jos uvek, ja barem (34) sam sada, pocetak aprila pocinjem sa pripremama. 

mala007 voli ovo

Objavljeno

Ja evo sad dobila za petak da uradim kks,biohemiju i urino kulturu i to je to

mmaka i mala007 volite ovo

Objavljeno

ma ova moja dr mene otalja za 5 min, kaze ti imas pravu skolsku trudnocu i to je to, ja onako izbezumljena jedva cekam da cujem jel sve ok i tek kad odem od nje kontam pa jbt nista ona mene ne uputi da radim, vise ne znam ni sta je obavezno ni potrebno da tražim, sad mi rekla kontrola kao treba za dve sedmice, ali ti mozes i za tri nemam ja tu sta pratiti :huh::huh:

Objavljeno

Ma ni meni nije moj nesto azuran,ja 5 i 6 mesec nizam isla na preglede pa sam u 6tom otisla privatno na svoju ruku na expertni,na uz ne znam nista,samo kaze da mu je to sve dobro i to je to

Objavljeno

Kako je kod vas sa starijom decicom,nadam se da nisam jedina sto toliko o tome razmisljam.

razlika izmedju moja dva decaka je 23meseca. Celu drugu trudnocu sam se pitala da li cu drugo dete moci bar podjednako da volim. I sad mogu ti reci od prvog dana jednako ih volim i istu paznju im posvecujem. Prvo dete je bilo strasno vezano za mene (sada je drugo jos vise) i ja za njega i bojala sam se kako cu. Poslusala sam jednu zenu i kada sam dosla iz porodilista sa bebom starijem je "beba" donela poklon. Sitnicu ali ono sto voli. I jako se obradovao i izjavio pa ja ovu bebu volim. U pocetku jeste meni bilo tesko, tipa 3 dana, dok se nisam uhodala sa dojenjem, ali starijem nissm davala da to oseti. Bebe u pocetku kao i sto znas,samo vecinu dana spavaju i tada sam uvek bila sa starijem. Posto je bio septembar bebu smo jako brzo izveli napolje i krenuli ss setnjama i uvek sam vodila starijeg i nikad nije oserio da mu falim. Prvo bih uspavala starije dete pa bih mladje kupala tako da ni za uspavljivanje nissm mu falila. Sada su dva nerazdvojna decaka koja su i dalje vezani za mamu ali se raduju i trecoj bebi mada su obojca zeleli seku ali polako prihvataju da ce biti bata. Stariji mi ove god krece u skolu i ssmo me je molio da ga ja i pored bebe vodim. Naravno ispunicu mu zelju.

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.