Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Divnooo Cipelic :wub: 

I mi danas uzivali u lepom vremenu bas nam je prijalo. Moj beban se isto razmahao i stuca svaki dan :D kako spomenem a stariji bata kaze BEBA GURA MAMU :lol: 

Cipelic i Bubu 2 volite ovo

Objavljeno

I kod nas krenula jurnjava po parku, sreća pa imam neke mame koje su u super kondiciji pa trče za decom da ja ne moram, inače bih riknula, malo-malo pa ostajem bez daha. Stomak mi je već baš vidljiv, gegam se, lako se umaram jer sam do skoro non stop ležala. 

Dule nema pojma da stiže beba, spomenemo to nekad, on pita a jel' ćeš je sad roditi i tu skontam da ne ume on da poveže to još. Možda pred kraj. 

On non-stop ide i peva Jednog dana rešio moj tata za rođendan da mi kupi brata. Ja sam rekla da je pogodio, svi su pričali da izmišljam. I na kraju je ispalo da će zaista i dobiti brata za 4. rođendan. 

Objavljeno

Dobar dan devojke! Joj kako se radujem ovom lepom vremenu, tako me podseća na more i leto. Ja ću 12.4. pitati doktorku da li uopšte ima smisla da računam ove godine na more oko 1.6., tada ću biti osmi mesec ili da odustanem od te varijante. Sad mm neće bez mene, a žao mi klinci da ne odu ove godine. Moja ćera i ja započele sređivanje njihovih ormara. Svašta smo izbacile, nešto čuvamo za seku, a dosta smo odvojili i za Crveni krst, tako da moram posle po vakum kese. Bila sam juče u domu zdravlja za doznake, upute, recept. Da li je neko načuo za nestašicu utrogestana? Meni žena prepisa 4 kutije, jer ide na godišnji odmor, a kako ću ih nabaviti pitanje. Inače, htedoh da kažem da u autobusu niko, ama baš niko nije hteo da ustane, mladi nabili sluške u uši, gledaju u telefone, samo jedna baka htela da ustane, što ja naravno nisam dozvolila. Nije stavr u stajanju, nego me je strah gužve, pa vas guraju, a samim tim i stomak. Danas idem da završim ono za bus plus, napisala mi dr potvrdu da sam trudna i kada mi je termin. Kako ste vi, dečica, stomačići?

Objavljeno

Nisam cula za nestasicu Utrogestana. :huh:

Ma niko bre vide ne ferma trudnice bas ih briga. A to jeste u busu nezgodno mora bas da se pazi.

Objavljeno

Mi smo jutros isli kod babice, to je u stvari kombinacija babice i patronazne sestre i ona mi takodje vodi trudnocu, pored doktora a posle porodjaja mi pomaze oko svega. U svakom slucaju, posto ona ima dopler slusale smo bebine otkucaje :wub: tako da od jutros ne skidam osmeh sa lica. 

Objavljeno

Ja se sad vracam iz grada, izvadila bus plus. Na trgu me zezao onaj baksuz sto radi, u beogradjanki sam zavrsila za cas. Inace, da znate, povlastice ne vaze vise godinu dana nego samo do termina. A daju vam ih kao da vam daju suvo zlato - jedva.

shana voli ovo

Objavljeno

Margaritta  i ja upravo izvadila bus plus u Tempu na Adi, za čas posla. E sad kada se porodimo dok se ne vratimo na posao, nismo pokrivene, tada se snalazimo kada idemo busom, a pojedinačna karta je 150 din. ili 250 za ceo dan. Bili i u domu zdravlja, samo što smo jedno uvo zalečili, nije prošo sedam dana, upala mu sad na drugom uhu. Celu noć  nismo oka sklopili koliko ga je bolelo uvo. Tako da opet antibiotik.

Objavljeno

Ja srecom zivim u centru, sve mi je blizu, jer je i manji grad, tako da busom ne idem, jedino cu sada izvaditi besplatnu parking kartu, kod nas je za sve zone i vazi 9 meseci, za trudnice i porodilje

učiteljica voli ovo

Objavljeno

Shana, kad sam bila trudna sa sinom, povlastica mi je važila i celo porodiljsko, ili me samo niko nije dirao jer sam svuda vukljala bebu sa sobom po prevozu, ali znam sigurno da je važila godinu dana od momenta kad sam je izvadila.

Uopšte nije problem ni sada, i za ovo im hvala, nego me nervira taj stav kad me proveravaju kao da sam kriminalac, kažem vam, vratio me kreten sa trga, kaže nepotpun mi izveštaj od dr. Ja se posvađala i prošetala se do Beograđanke, tamo završila. 

Objavljeno

ja bogami letos izvadih karticu za trudnice i vazi godinu dana a ne do termina :o

Objavljeno

Da li je još neko počeo da oseća pokrete jako rano, ili sam ja fenomen(alna)? 

Još u 13. nedelji sam par puta osetila nešto za šta sam ubeđena da je bilo bebino đipanje, mada me svi ubeđuju da je nemoguće. 

Sada par puta u toku dana osetim lupkanje, tačno znam da nisu creva, 15. sam nedelja. 

Mada gledam po aplikacijama, prosečna težina bebe u 15. nedelji je 50 grama, moja beba ima 95. To mi je mnogo nešto, a i dr mi kaže da je krupnija i da prednjači dosta u odnosu na termin, što mene malo i brine.

macka maza voli ovo

Objavljeno

Margaritta, kod mene ba[ obrnuto, iako je u pitanju treća trudnoća, jako kasno sam osetila bebine pokrete, tek u 20-21 nedelji. Već sam bila zabrinuta, ali sad jasno osećam pokrete koji su sve učestaliji.

Margaritta voli ovo

Objavljeno

Da li je još neko počeo da oseća pokrete jako rano, ili sam ja fenomen(alna)? 

Još u 13. nedelji sam par puta osetila nešto za šta sam ubeđena da je bilo bebino đipanje, mada me svi ubeđuju da je nemoguće. 

Sada par puta u toku dana osetim lupkanje, tačno znam da nisu creva, 15. sam nedelja. 

Mada gledam po aplikacijama, prosečna težina bebe u 15. nedelji je 50 grama, moja beba ima 95. To mi je mnogo nešto, a i dr mi kaže da je krupnija i da prednjači dosta u odnosu na termin, što mene malo i brine.

osetila sam ja, niko mi nije verovao...i u 1. trudnoci i sada...za drugu se ne secam

Margaritta voli ovo

Objavljeno

Dobro jutru trudice, kako ste?

Ja od jutros nikako.Mala je spavala kod bake i deke sinoc, a jutros me zovu da mi kazu da je dobila boginje.Naravno, odmah sam zvala mamu da pitam da li sam prelezala, ona kaze jesam.....da, bas, ali koje boginje.

Sad cekam da dodju od lekara da cujem koje su boginje, pa ne znam sta onda da radim.Pravac laboratorija da vadim antitela ili?

Objavljeno

Ja bih odmah sada izvadila antitela, da budes mirna. 99% su sanse da si prelezala varicele, koje i ona ima. 

Objavljeno

Dobro jutro!

Nina, ja sam imala jedne jedine i smatram da sam imuna sto se toga tice. Ne znam nikoga ko je imao vise vrsta boginja. Ne kazem da ne postoji, nego da ja ne znam. Tebi ako ce biti lakse uradi analize. Bolje nego da strepis celu trudnocu. Opet super sto je sad dobila, taman ce je proci do leta, da ne mislis hoce posle pokupiti iz skolice kad bebac bude mali. 

Objavljeno

Ma i ja mislim da smo svi kao mali imali te jedne boginje, ali iskreno nemam pojma, ni sta su male, ovcije rubela, varicele.....sve mi to isto. Cekam sada da dodju od lekara da mi jave koje su, pa da odem do laboratorije.Mada sto kaze mama, pa sinoc si bila sa njom i svih ovih dana, vec si bila direktno izlozena, pa nisi dobila

Objavljeno

Dobro jutro,Nina nazalost ,ja sam primer da sam prelezala tri vrsta boginja kao dete.Velike,i dve vrste nekih sitnih.Naravno vakcinisana sam,ali kako sam ih zaradila ne znam.Koja si bese nedelja?Znam da vise strasno doci u kontakt s njima,bitno da prodje 12 nedelja.

Objavljeno

Dobro jutro,Nina nazalost ,ja sam primer da sam prelezala tri vrsta boginja kao dete.Velike,i dve vrste nekih sitnih.Naravno vakcinisana sam,ali kako sam ih zaradila ne znam.Koja si bese nedelja?Znam da vise strasno doci u kontakt s njima,bitno da prodje 12 nedelja.

ovo prvi put cujem. Bas bezveze, da i posle vakcinacije te strefe. Ja sam kontala kad jedne prodju to je to. A protiv ovih drugih da smo vakcinisani i cao zdravo. Kad sad ti kazes ovo

Objavljeno

Nina, to sto si bila sa njom ti, nazalost, ne ide na ruku. Dete je zarazno par dana pre izbijanja a tebi bi se prvi simptomi, ako si ih od nje dobila, pojavili tek za 2-3 nedelje. Ali ja zaista mislim da su sanse male. A preporucila sam ti da odmah izvadis krv jer se rezultati, koliko se secam, cekaju par dana.

Objavljeno

Veruj,jedinstveni primer.A kao racunas,vakcinises se,i to je to.Mi juce koristili lep dan,pa malo popodne da prosetamo,kad sinoc op,kontrakcije.Nisu bile strasne,a stomak se zategao,bas sam se uplasila,malo falilo da teram mm dame vozi u bolnicu.Medjutim od jutros sve mirno,tako da cu danas da lezim -_-

Objavljeno

Mene ledja zezaju i dalje. Ukoce me. Danas je opet bolje, al bojim se sagnuti. Idem sad neki ves srediti, pa malo napolje. Divno je vreme

Objavljeno

Moje cerke su imale dve vrste boginja...za prve smo mislile da je varicela pa smo skontali da nije tek nakon par godina kad su zasigurno varicelu imale ali sad ne znamo sta je ono prvo bilo...a i jos jednom su imale neke tackice sa temperaturom ali to ne znam ni kako se zove, na italijanskom je "la sesta", valjda...

Objavljeno

Nemoj Nina da se plasis ti si vec poprilicno odmakla sa trudnocom. Verovatno je dobila varicele(ovcije boginje sto neko zove i velike a nisu velike jer se od velikih umiralo) a one druge su male boginje ili ti rubeole koje izgledaju kao osip jako sitne mada protiv njih se vakcinisu sad i nema ih. Ne znam koja vam je ta treca vrsta boginja prvi put cujem. 

Nadja ti mozda mislis na virusni osip koji se desava kao posledica temperature. Prosla sam to sa detetom bio je haos osut ali to brzo prodje, povuce se za koji dan.

Objavljeno

Jeste Uciteljice, bas tako, , kaze doktorka Varicele, odnosno Ovcije boginje, to su i inace boginje koje su karakteristicne za vrtic, a u vrticu  kod nje su svi imali u periodu od 01-08.03. 2017. Doktorka, doduse pedijatar je rekla baki i deki da ipak uradim antitela, mada su one opasne uglavnom u prvom tromesecju i pred porodjaj, sada ne bi trebalo da bude strasno, ja sam u 27 nedelji.

E sad ko zna, cekam sutra rezultate. Eeee sta me nece snaci

učiteljica voli ovo

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.