Mleka u prahu

odgovora

Objavljeno

E pa zene, nadam se da ove teme nema na forumu (trazila sam i nisam nasla), zato je otvaram, a ako je ima - brisite i dajte link. :)

Sta mislite o mleku u prahu - sojino, proseno...? Priprema, konzumiranje, rok trajanja... I da li koristite neko?

Objavljeno

Sojino nikako.

Iskreno, nemam nikakvu potrebu za mlekom bilo koje vrste i porekla.

Objavljeno

Ma moj bebac je zakasao sa kandidom, taman smo mislili da smo je pobedili i opet se vratili isti simptomi. Sad sam saznala da nikako ne sme mleko i mlecne proizvode, pa sam mu uzela proseno mleko u prahu kao zamenu, al mi je mnogo nezgodno nocu da ga pripremam, a on se dosta cesto budi, sto znaci: :wacko: nema spavanja. Pa bi mi jako puno znacilo necije iskustvo sa ovim "mlekima".

Objavljeno

Za decu ili za nas?

Objavljeno

To je valjda isto zar ne? Kupila sam ga u prodavnici zdrave hrane i prodavacica je rekla da moze za decu. Vec sam mu dala. Pise bez holesterola, proizvodjac je macrobiotic prom.

Objavljeno

Najsigurnije ti je da uvek imas tople vode,(drzis je u termosu,npr.) i samo pomesas prah kad zatreba...A stvarno ne znam koliko sme da stoji u frizideru

Mada iskreno prvi put cujem za to mleko...

Objavljeno

Izgleda da cu morati sama da otkrivam... pa cu preneti iskustvo :)

inace ne priprema se kao klasicno mleko u prahu, vec se sipa u kljucaloj vodi i tako vri nekih 2-3 min, tek onda je spremno.

Objavljeno

Aaaa pa onda ti ne gine frizider :D

A po cemu se sve to mleko razlikuje od obicnog?

Objavljeno

Evo sta mi je secer poslala: "ne izaziva teškoće pri varenju, manje je zagađeno nego ne prerađeno kravlje mleko, pa ne može da prenese ni da izazove bolest ako je sveže i pravilno čuvano. Prednost mleka u prahu je i u tome što se od njega svaki obrok za dete sprema neposredno pre nego što će se dati detetu, pa nema opasnosti da se prokuvano mleko stajanjem zagadi ili pokvari. Stoga je mleko u prahu veoma dobra hrana za dete. Ono je mnogo bolje nego nego mleko koje se prodaje po prodavnicama u posebnom pakovanju i koje je pasterizovano. Mleko u prahu se koristi za razne namene" :)

Objavljeno

Cekaj,sad ne razumem, jer to obicno mleko u prahu ili neko specijalno mleko u prahu?

Objavljeno

To se odnosi na obicna mleka u prahu. Ali postoje i biljna mleka u prahu koja se koriste u slucaju alergije na ravlje mleko ili kao sto mi sad koristimo zbog kandide, mada biljna mleka koriste i vegeterijanci :)

Objavljeno

Cekaj,sad ne razumem, jer to obicno mleko u prahu ili neko specijalno mleko u prahu?

ni meni nista nije jasno... :lol:

Objavljeno

To se odnosi na obicna mleka u prahu. Ali postoje i biljna mleka u prahu koja se koriste u slucaju alergije na ravlje mleko ili kao sto mi sad koristimo zbog kandide, mada biljna mleka koriste i vegeterijanci :)

sad mi je jasnije :lol:

Objavljeno

I meni :lol:

Pasuljce hvala!

(ti dosla da trazis odgovore,na koja na kraju sama odgovaras :lol: )

Nadam se da cete se uskoro resiti zauvek te bestije

Objavljeno

E pa zene, nadam se da ove teme nema na forumu (trazila sam i nisam nasla), zato je otvaram, a ako je ima - brisite i dajte link. :)

Sta mislite o mleku u prahu - sojino, proseno...? Priprema, konzumiranje, rok trajanja... I da li koristite neko?

Ja ponekad koristim pirinčano i ne znam ko može reći da je ukusno....u stvari sva ta mleka pirinčano,ovseno,sojino....kupila sam ga pre par meseci,kada mi je dr rekla da je Anđa alergična na kravlji protein(blaga varijanta),da bi joj pravila sa tim mlekom pire,neke kašice...nisam ga nešto puno koristila i čisto sumnjam da će ga bilo koje dete piti 'rado',sva su slična,nekako 'bljutava' <_< ...e sad na 'upustvu' piše da se priprema sa vrelom vodom ili kao što kažeš 'kuva' se 2 min,tako da ne bi trebalo da ga spremaš sa toplom vodom...eventualno probaj da ga držiš par minuta u termosu...pa sama probaj kakvoog je ukusa! Pozdravčić!

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.