Donat Mg voda i tvrda stolica????

odgovora

Objavljeno

Opet ja po milioniti put na temu tvrde stolice i kandide :(

Da li je neko davao svom detetu Donat Mg vodu i da li vam je pomoglo?

Nama je stolica sve tvrdja, a jelovnik nam je iskljucivo za proterivanje, ali nista ne pomaze! Ne znam vise u cemu je problem, pa rekoh da pokusam i sa ovom vodom...

Objavljeno

Posto niko nista ne pise, dopisivacu se sama sa sobom :P

hahahah, salim se!

Da prijavim da smo od sinoc poceli sa konzumiranjem ove vode, kakvi ce rezultati biti i da li ce mu se stolica omeksati, javljacu vam, pa da znate i vi koji imate istu muku :)

Objavljeno

Iskreno, ne vjerujem da ćeš nešto postići...i budi oprezna...znam da odrasli smiju samo čašu dnevno...

Objavljeno

Cybermed

Pogledaj savjete dr Richtera...

Objavljeno

Posto niko nista ne pise, dopisivacu se sama sa sobom :P

hahahah, salim se!

Da prijavim da smo od sinoc poceli sa konzumiranjem ove vode, kakvi ce rezultati biti i da li ce mu se stolica omeksati, javljacu vam, pa da znate i vi koji imate istu muku :)

I mi muku mucimo sa tim. Cas nam je normalna a cas tvrda da cak place kad krene da kaki :(

A to sa vodom cujem prvi put od tebe. Ona inace unosi puno tecnosti, vodu i caj ali kao da nema nekog pravila.

Mozda je malo drugacije kad pije jogurt ali ni ja ne znam sta da kazem po tom pitanju.

Objavljeno

donat mg ovde prepisuju dr. ako imas tvrdu stolicu to im je glavi lek :), evo citam na slov strani oko te vode kod dojencka-bebe :) smeju dnevno od 1/2-1 dcl popiti preporucljivo je da se daje sa sokom ili cajem da se mesa :)

i ja cekam rezultat da cujem sta kaze bebac mali!!! :D

Objavljeno

Juce je kakio, i naravno plakao, s tim sto mu je na pocetku bilo tvrdo, a posle mekano, i osecalo se na proliv. Sto znaci da voda deluje.

Inace, ishrana mu je svedena na dijetu za kandidu, rucka samo integralne stvarcice (koje mu ja pravim, jer je u pekari sve to farbano psenicno brasno), ne jede slatkise, nikako mleko, samo proseno (biljno), iskljucivo povrce, jogurt, od sireva samo mladi sir itd... Iako mu je ishrana izuzetno zdrava on i dalje ima problema sa stolicom.

Ne mogu da vam opisem kako je strasno to njegovo kakenje...

Ima citav ritual, prvo puzi u krug, pa kad ga jace zaboli onda promeni pravac, kao da pokusava da pobegne od sopstvene guze, a onda kad konacno pocne da kaki vristi i pisti kao da ga koljem, pritom se zacenjuje. Pre neki dan sam pomislila da ce puci od vristanja... STRASNO!

Objavljeno

Jao, hvala, nadam se da mu je to samo neki period (koji doduse traje vec par meseci)...

Ne mogu ni da ga zamislim kako jede cokoladu, keks, i ostale slatkise kao sva normalna deca, to mi se cini tako daleko....

A plus ne mogu jos da ga navikavam na nosu, jer dok kaki ja ga drzim u zgrcenom polozaju da mu bude lakse, i sad se tako naviko da ne moze drugacije, prema tome na nosu cemo tek kad nam ovo prodje - ako ikad prodje! :S

Objavljeno

Juce je kakio, i naravno plakao, s tim sto mu je na pocetku bilo tvrdo, a posle mekano, i osecalo se na proliv. Sto znaci da voda deluje.

Inace, ishrana mu je svedena na dijetu za kandidu, rucka samo integralne stvarcice (koje mu ja pravim, jer je u pekari sve to farbano psenicno brasno), ne jede slatkise, nikako mleko, samo proseno (biljno), iskljucivo povrce, jogurt, od sireva samo mladi sir itd... Iako mu je ishrana izuzetno zdrava on i dalje ima problema sa stolicom.

Ne mogu da vam opisem kako je strasno to njegovo kakenje...

Ima citav ritual, prvo puzi u krug, pa kad ga jace zaboli onda promeni pravac, kao da pokusava da pobegne od sopstvene guze, a onda kad konacno pocne da kaki vristi i pisti kao da ga koljem, pritom se zacenjuje. Pre neki dan sam pomislila da ce puci od vristanja... STRASNO!

O Boze, strasno. i Jana nekad place ali stolica se menja, nije uvek ista. Meni je dr savetovala, sto raznovrsniju ishranu i naravno voce.

Kakva mu je krvna slika?

Objavljeno

Jao, hvala, nadam se da mu je to samo neki period (koji doduse traje vec par meseci)...

Ne mogu ni da ga zamislim kako jede cokoladu, keks, i ostale slatkise kao sva normalna deca, to mi se cini tako daleko....

A plus ne mogu jos da ga navikavam na nosu, jer dok kaki ja ga drzim u zgrcenom polozaju da mu bude lakse, i sad se tako naviko da ne moze drugacije, prema tome na nosu cemo tek kad nam ovo prodje - ako ikad prodje! :S

Jesi probala da razgovaras sa pedijatrom i sta ti je on preporucio (verovatno jesi pa me zanima sta ti je preporucio jer kazes da traje vec par meseci). Ipak se mnogo muci a tako je mali :( Sigurno postoji jos neki laksi put kao sto je neki caj ili sirup. Ja, iskreno, ne znam kako, a tako bih volela da pomognem. Bas mi je zao kad sam ovo procitala. Pisi kako mu je sad...

Objavljeno

Svi pedijatri kazu isto - ishrana, ali on nista ne jede sto bi mu stvrdnulo stolicu... Davali su nam i neki sirup laks.. ne znam tacno kako se zove ima ih 2-3 ali su svi na bazi secera, tako da nam to nikako nije odgovaralo, sve sto smo probali uspeva prvih 2-3 puta, posle kao da ni to ne pomaze, sad izgleda da je tako i sa ovom vodom, u pocetku je bilo ok, ali sad se opet izgleda vracamo na staro... :(

Objavljeno

A bas sam cekala da cujem rezultate, zao mi je. Vidim da smo i mi mali vrsnjaci, vec sam napomenula da je i Jana imala te probleme ali licno mislim da nije do hrane nego mozda do nekog sazrevanja ili sta ja vec znam. Neko vreme nemamo problem sa bas tvrdom stolicom iako nam se jos nije vratila u normalu da svaki dan to radimo.

Objavljeno

Sorry, Pasuljce, tek sad videh temu.

Ne znam za vodu, ali znam da smo mi imali tu igranku vise od 2 meseca, do duse bez kandide.

Prvo sto mi je palo na pamet, to je da ce detetu da bude lakse ako kaki sedeci, pa smo ga stavljali na nosu cim pocne da kaki. Tako su mu nogice savijene i lakse moze da se napne. No, to ne resava vas problem.

Na kraju, Petar je imao nizak hemoglobin. Cudila sam se i ja. Obicno kad imas visak gvozdja, stolica je tvrda. Kod beba je to izgleda suprotno! Davali smo mu Ferum sirup mesec dana, i u roku od 3 dana mu je stolica postala redovna, verovala ili ne. Naravno, ferum sirup nam je preporucila dokotrka zbog manjka gvozdja.

Jeste li mu radili krvnu sliku skoro?

Mislim da to sto oni pricaju da se resava ishranom nije dovolno. Prosto, previse celuloze moze da izazove grceve pa da jos pati.

Jedini savet koji mozes odmah da primenis je da mu dobrano natapkas na anus pavloviceve masti. Ne da guras unutra vec da samo namazes. Nama to i sad nekad pomaze kad imamo zatvor.

Objavljeno

E pa evo par ''pametnih'' od mene na ovu temu.

Mi smo imali problem sa izgled akravljim, do te mere da smo završili naklistiru u bolnici.

Pobala sam SVE od šljive, preko smokve, namočenog lanenog semena, izvetrele donat (pije se mlaka), jogurta... uh šta još. Ništa od toga nije pomoglo.

Naime, pijemo portalak sirup (laktolozum) i u dogovoru sa pedijatrom sam se vratila na adaptirano mleko i to ono protiv zatvora. A dan izgleda ovako

Na prazan stomak kivi (ceo)

Posle toga portalak, pa onda mleko protiv zatvora.

Doručak je activia jogurt (jedan dan sa žitaricama, dugi sa žitaricama i smokvama)

Pa ond aneka voćka ili ne

Ručak masna supica i neko vlakno posle.

Probajte i ovo.

Da napomenem da DOnat nam nije pomogao, ne radi ni na meni. JA sam specifičan slučaj.

Par dana sam joj davala čepiće, da se oslobodi straha. Juče je sama kakila mekano.

Inače laktoza jeta koja omekšava stolicu, ovde ima da se kupi posebno laktoza u apoteci i može da se dodaj u kravlje. To nam je sledeći korak.

Za sada smo na Novalac AD mleku protiv zatovra koji ima više laktozr i magnezijuma (i jedno i drugo vezuje vodu na sebe u stolici i samim tim je omekšava) otud i da Donat nekima pomaže, tj unos više magnezijuma u organizam.

Nadam se da će neko nešto naučiti.

moja mala ima 14meseci

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.