MMR vakcina

odgovora

Objavljeno

mi ćemo priorix kad za to dođe vreme.

boginje i zauške ako dete zapati, ajde da razumem. ali da se detetu ne daje ni ona za paralizu je kockanje tuđim životom.

*andjelcic* voli ovo

Objavljeno

Evo tacno je nedelju dana od kada smo primili priorix. Kupili smo ga sami, platili oko 1200din.

zdr.jas sam iz Makedonije pa mozda moj srpski malo da zvici smesno ,ali pitanje je jesi li tu vakcinu priorix kupila regularno u apoteku posto imam rodbina u Beograd pa da mi posalje ako moze malo vise informacijamoja curica ima 1 godinu ,a u septembru nam je zakazana mmr pa se puno plasim i citam sve i svasta ,a imam sestru koja zivi u Ceska oni tamo primaju priorix ,a vakcina za hepatits b ne primaju pozz cekam odgovor

Objavljeno

ikame i da ti neko kupi u beogradu ta vakcina ne treba da stoji duze od pola sata van frizidera...

Objavljeno

ikame i da ti neko kupi u beogradu ta vakcina ne treba da stoji duze od pola sata van frizidera...

da znam a recite mi kolkiko je 1200dinara u evrima

Objavljeno

10ak evra

Objavljeno

Luka je primio vakcinu u cetvrtak. Od tada cesce kaki i poneka bude i prolivkasta. Drugu dozu treba da primi u septembru. Sestra koja mu je davala vakcinu je rekla da ne veruje da ce imati neke reakcije na nju, da je su reakcije cesce kad primi drugu dozu. E sad, jesu li i vasa deca primala iz dva dela mmr ili ne?

Objavljeno

Luka je primio vakcinu u cetvrtak. Od tada cesce kaki i poneka bude i prolivkasta. Drugu dozu treba da primi u septembru. Sestra koja mu je davala vakcinu je rekla da ne veruje da ce imati neke reakcije na nju, da je su reakcije cesce kad primi drugu dozu. E sad, jesu li i vasa deca primala iz dva dela mmr ili ne?

najstarije dete nam je igrom slucaja primalo MMR i bila je samo jedna,iduca je pred polazak u skolu....prvi put cujem da se daje iz dva dela :huh:

Objavljeno

i ja prvi put cujem...mozda ipak nije mmr

Objavljeno

Mi smo primili mmr pre 15 dana.Sledeca vakcina je u oktobru.Reakcije nije bilo.Redje stolice jeste,ali verovatno je od dzenarika :P

macka maza voli ovo

Objavljeno

Nas su zvali da sutra dodjemo da primimo mmr! Da nije to malo malo rano? Odložii smo je jer nismo još uveli belance. Reka nam je da se za dve nedelje čujemo! Opet ćemo odložiti,mm je zadužen za taj deo priče. Ona je zdrava već mesecima,ali mi je opet ovo baš nekako rano.

Mene ineresuje koja je fora sa Priorixom,da mi neko objasni! :D

Objavljeno

Ja sad razmisljam da li da je vodim i na sledecu vakcinu,onu koja ide posle mmra. Za mame cija deca nisu primila mmr: da li ste imali problem prilikom upisa u vrtic? Moja cerka bi trebalo da krene u decembru pa se pitam hoce li tad biti problema zbog ovog

Amorfati, posle MMR-a nisam vodila sina na revakcinaciju, a pravo da ti kazem ne znam pravi razlog. Da li znas, da li je sada kasno? Da li je mozda opasno sto nije dobio revakcinu sa 18 meseci?

Objavljeno

Amorfati, posle MMR-a nisam vodila sina na revakcinaciju, a pravo da ti kazem ne znam pravi razlog. Da li znas, da li je sada kasno? Da li je mozda opasno sto nije dobio revakcinu sa 18 meseci?

Nije kasno.Zakazi I odvedi ga na pregled,pa revakcinacija..

Objavljeno

zdr.jas sam iz Makedonije pa mozda moj srpski malo da zvici smesno ,ali pitanje je jesi li tu vakcinu priorix kupila regularno u apoteku posto imam rodbina u Beograd pa da mi posalje ako moze malo vise informacijamoja curica ima 1 godinu ,a u septembru nam je zakazana mmr pa se puno plasim i citam sve i svasta ,a imam sestru koja zivi u Ceska oni tamo primaju priorix ,a vakcina za hepatits b ne primaju pozz cekam odgovor

Mozete da kupite ako imate rucni frizider, u tome moze da se nosi.

Objavljeno

Koja je razlika izmedju drzavnog MMR i Priorix-a?

I ja cekam odg na ovo pitanje ;)

Objavljeno

I ja cekam odg na ovo pitanje ;)

Negde sam procitala ,mozda cak i na ovom forumu ,da je u priorixu manja kolicina zive.U MMR vakcini je 4 puta veca kolicina zive nego sto je dozvoljeno u ljudskom organizmu.Ovo sam sve na netu procitala ,sad da li je zaista tako,ne znam.

Objavljeno

razlika je u zivom i mrtvom virusu, ali i u zivi i drugim aditivima...

Objavljeno

Znaci, bolje je uzeti Priorix?

Objavljeno

jeste

Objavljeno

problem je što se priorix teško nalazi. bar u novom sadu...

isto stanje je u beogradu

Objavljeno

Drugarica ima apoteke po NS-u pa bih sa njom pričala o tome da nabave...

Objavljeno

Mi se javljamo nepune tri nedelje od primanja mmr.Da li je ovo zakasnela reakcija,ili je samo virus pojma nemam.Dete dva dana T preko 39.Bez ikakvih simptoma prehlade.Znaci samo temperatura.Slomila je dva dana,mislila sam da ce mi se dete slogirati.Danas treci dan hvala Bogu za sada od jutros bez T,ali sitan mali osip po nogicama,samo na pojedinim mestima.Kontam da je mozda od tolike T,pa se sve to sad 'izbacuje'.

Cepici nam nisu pomagali,bukvalno sam je kupala u alkoholu i masirala,pa onda tusiranje i non stop tako izmedju stavljanja cepica na 6 sati.

E sad da li je virus ili mozda reakcija na mmr,ako je moguce sada,pojma nemam.Za sada je dobro,ali sledeca ne daj Boze bilo kakva promena ili T vodim je kod dr.

Objavljeno

Kod nas je jos uvek puna pelena non stop. I dalje mislim da je to od vakcine. On je super raspolozen, lepo i jede i pije vode, jede voce, ali kad pomislim na pelenu muka mi je. Sav se bio ojeo. Sad je ojed prosao, ali i dalje kaki bas cesto. Po ceo dan sam mu u peleni, samo gledam :blink:

Objavljeno

Mislim da nije kasno,valjda je predvidjeno da se primi do 24m. Generalno,mislim da ni jedna vakcina ne moze da skodi ako se primi kasnije,samo ne valja pre. Tako sam bar ja cula.

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.