MMR vakcina

odgovora

Objavljeno

Mi se javljamo nepune tri nedelje od primanja mmr.Da li je ovo zakasnela reakcija,ili je samo virus pojma nemam.Dete dva dana T preko 39.Bez ikakvih simptoma prehlade.Znaci samo temperatura.Slomila je dva dana,mislila sam da ce mi se dete slogirati.Danas treci dan hvala Bogu za sada od jutros bez T,ali sitan mali osip po nogicama,samo na pojedinim mestima.Kontam da je mozda od tolike T,pa se sve to sad 'izbacuje'.

Cepici nam nisu pomagali,bukvalno sam je kupala u alkoholu i masirala,pa onda tusiranje i non stop tako izmedju stavljanja cepica na 6 sati.

E sad da li je virus ili mozda reakcija na mmr,ako je moguce sada,pojma nemam.Za sada je dobro,ali sledeca ne daj Boze bilo kakva promena ili T vodim je kod dr.

po onome sto sam citala, reakcija na mmr se moze javiti posle trece nedelje od primanja.. tako da.. :/

zelim brz oporavak

C*I*C*A*N*A voli ovo

Objavljeno

Kod nas je jos uvek puna pelena non stop. I dalje mislim da je to od vakcine. On je super raspolozen, lepo i jede i pije vode, jede voce, ali kad pomislim na pelenu muka mi je. Sav se bio ojeo. Sad je ojed prosao, ali i dalje kaki bas cesto. Po ceo dan sam mu u peleni, samo gledam :blink:

Dajes li mu probiotik?

Objavljeno

cipelicu...ne znam, vec neko vreme pricas o tom prolivu...smrdi li mu kaka? ja bih se zabrinula da mi dete kaki po 7 puta dnevno...

Objavljeno

Ali nije proliv, vec normalna kaka. Nisam mu davala probiotik. Imao je dva puta prolivkasto i ne smrdi gotovo uopste, zato i zagledamo stalno da ne bude u tome, da se ne ojede jos vise. Zato i ne kapiram sta je. Jedna prijateljica kaze da su oni radili za pampers, da je kod njih to bilo sasvim normalno.

Juce je "samo" 3-4 puta kakio, doslo mi sampanjac da otvorim. Nadam se da to znaci da se smiruje i dalje se nadam da je reakcija na vakcinu.

Ivana84 voli ovo

Objavljeno

Cicana, pa nama su cini mi se reki da su reakcije tek posle dve nedelje, pre toga ne.

Objavljeno

Nas su zvali da sutra dodjemo da primimo mmr! Da nije to malo malo rano? Odložii smo je jer nismo još uveli belance. Reka nam je da se za dve nedelje čujemo! Opet ćemo odložiti,mm je zadužen za taj deo priče. Ona je zdrava već mesecima,ali mi je opet ovo baš nekako rano.

Mene ineresuje koja je fora sa Priorixom,da mi neko objasni! :D

kao sto je pentaxim precishcen i odnosu na DTP drzavnu vakcinu, tako i priorix sadrzi manje zivih virusa, manja je sansa za reakciju...ja sam starijoj cerki dala sa 15 meseci priorix i prosli smo bez ikakve reakcije...moj savet ti je da je odlozis bar dok bude imala 13-14 meseci

macka maza i nanchika88 volite ovo

Objavljeno

kao sto je pentaxim precishcen i odnosu na DTP drzavnu vakcinu, tako i priorix sadrzi manje zivih virusa, manja je sansa za reakciju...ja sam starijoj cerki dala sa 15 meseci priorix i prosli smo bez ikakve reakcije...moj savet ti je da je odlozis bar dok bude imala 13-14 meseci

Hvala na ovakvom odgovoru. Uzećemo Priorix sigurno,a 13.meseci ćemo dočekati 100 %,a ako budemo imali sreće sa dr.,i duže!

Miva voli ovo

Objavljeno

Nema na cemu. Nekad se MMR davao sa 15 meseci i svi uglavnom predlazu da sacekas da dete napuni malo vise od godinu dana.

Objavljeno

Cicana, pa nama su cini mi se reki da su reakcije tek posle dve nedelje, pre toga ne.

Ne,rekli su nam da je nemoguce tolika T kao reakcija na vakcinu.Osula se i po stomaku i ledjima ,e sad da li je moguce da je to posledica tako visoke T,koja je trajala 2 dana.Bojim se da nije neka infekcija ili mozda nije nista?

Objavljeno

njima nikad nije reakcija na vakcinu <_<

ne znam sta da ti kazem, osim da zelim da vas sto pre prodje!

Objavljeno

Cicana idi kod dr sutra... to je jako visoka temperatura i ne može biti od vakcine.. uzmi urin ujutru i ponesi sa sobom da imaš.odmah za analizu i idi.. ja ne bih čekala...

Objavljeno

koliko sam citala i kako "oni"( :D ) kazu, temp. od mmr ne bi smela da bude visa od 37,5.

mi cemo se potruditi da nadjemo priorix. i da gledamo sto kasnije da je primi, ne?

Objavljeno

Nama je savetovaliste zakazano za 27.septembar.Tada ce N imati skoro 14 meseci.Videcu sa dr da joj i tada odlozi.A svakako smo se odlucili za Priorix.

Objavljeno

Nama je dr rekla da dodjemo kad bude imala 18-19m,kaze Sto kasnije to bolje

macka maza, Miva i vaskrsija volite ovo

Objavljeno

Hvala na ovakvom odgovoru. Uzećemo Priorix sigurno,a 13.meseci ćemo dočekati 100 %,a ako budemo imali sreće sa dr.,i duže!

ako sam dobro razumela ti si iz novog sada. javi mi gde si našla priorix, ako nije problem...

Objavljeno

Kod nas u apoteci uvek ima da se naruci. Zovnite ih pa pitajte ko je dobavljac. U pitanju je apoteka Zajecar.

Objavljeno

ako sam dobro razumela ti si iz novog sada. javi mi gde si našla priorix, ako nije problem...

Pričala sam sa drugaricom, imaju u nekoj veleprodaji ali je rok trajanja do avgusta,a onda će izaći nova serija. Ona ne zna kad će te nove serije biti,ali ćemo je mi čekati ili tražiti po drugim apotekama po gradu. Kad pronađem,javiću ti ;)

Objavljeno

Htela sam da uzmem Priorix za cerkicu, ali dr je rekla da to nije moguce jer je ne dobavljaju u nasim apotekama. :( Danas je primila Mmr, nadam se da cemo proci bez nezeljenih reakcija.

macka maza voli ovo

Objavljeno

Je li neko uspeo da izvrda primanje MMR vakcine? Mislim, da je dete uopšte ne primi.

Objavljeno

Potpises i ne primi. Barem su nasi prijatelji tako uradili! Njegov sin iz 1.braka je nakon mmr-a prosao uzasno!

Objavljeno

Mene vakcine baš plaše kad pročitam neke stvari...

Objavljeno

Potpises i ne primi. Barem su nasi prijatelji tako uradili! Njegov sin iz 1.braka je nakon mmr-a prosao uzasno!

Ako ti nije problem, napiši nam šta znači "užasno" i koliko je bio star kad je primio?

Objavljeno

Juce sam se cula sa N pedijatrom i ona nam preporucuje drzavni MMR,kaze da su joj tolike generacije primile tu vakcinu i nista im hvala Bogu nije bilo."Neke sam i na fakultet ispratila"-bile su njene reci.Mi nismo nikakvu reakciju imali ni na one prethodne vakcine a isto je primila drzavne.Imamo jos vremena da razmislimo sta cemo i kako cemo,

Cipelic i *andjelcic* volite ovo

Objavljeno

Je li neko uspeo da izvrda primanje MMR vakcine? Mislim, da je dete uopšte ne primi.

Evo ja ću je odbiti za drugo dete, pa ti javim kako ide. :D

Takođe planiram da odbijem sve revakcine MMR-a i za prvo i za drugo dete.

Tangerine voli ovo

Objavljeno

ja sam odbila, moja od 7 meseca nije primila nijednu vakcinu niti ce vise primiti...samo sam potpisala u dz

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.