Urban ili ruralan zivot?

odgovora

Objavljeno

E, bas mi je drago&milo sto te nasmejah.

Pa ja koja pojma nemam o stocarstvu i poljoprivredi, nesto negde procitam,a ovi ovde u okolini koji TREBAJU da znaju, glume snobizam ili sta? :blink:

ne verujem da glume...jednostavno ne znaju...vremena su se promenila :(

Objavljeno

Ovi mlađi možda da... A stariji ne glume, nego neće da se više bakću kad vide da mlađi neće da naslede...

Ima glačare ili kako se već zovu radnje kojima poštom i za male pare pošalješ vunu, a oni ti ispredu za pletenje. Moja mama je ranije slala, i boje si mogao da biraš. Još imam te džempere, a prsluka da mi nije ispod jakne, stradali bi mi bubrezi u ovom prevozu preko zime. I nije me sramota me na poslu vide da skidam vuneni prsluk, ja bez njega napolju ne mogu da funkcionišem. :rolleyes:

ajd pokusaj da mi nadjes te vunovlacare, pa da u sledecoj sezoni prikupim vune.

Ajde draga pravi tu vunu, jos da naucis da pletes pa da nam ispletes par tih prsluka sto Ivancica nosi :lol:

A ne ovako odose mi pluca i setam po kuci obavijena shalom :rolleyes:

Moja keva ima masinu za strikanje. ;)

Objavljeno

ajd pokusaj da mi nadjes te vunovlacare, pa da u sledecoj sezoni prikupim vune.

Ima mama broj telefona i adresu, znam da se mesto zove Badovinci. Samo ne znam da li još uvek rade. Šaljem ti podatke čim ih nađemo :)

Objavljeno

Hvala! Bas me interesuje koliko uzimaju za kilo vune.

Objavljeno

Joj Baco al' bih se ja sad preselila u to tvoje selo.

Pa ajde Secerko, prosle godine si bila u domovini,a nisi ni privirila kod mene, nono :angry:

E, bas mi je drago&milo sto te nasmejah.

Pa ja koja pojma nemam o stocarstvu i poljoprivredi, nesto negde procitam,a ovi ovde u okolini koji TREBAJU da znaju, glume snobizam ili sta? :blink:

;)

Ne znaju Yelo veruj. Mladji ljudi koji su resili da ostanu na selu i da zive od istog jos se nesto i trude da se edukuju, mada i tu ima svega i svaceka, a stariji stvarno ne znaju.

Objavljeno

Ali i ne prihvataju kad im kazes i argumentujes.

Objavljeno

Yelena hoces da pletes da ti ja posaljem ispredenu vunu? :D :D

Objavljeno

Ali i ne prihvataju kad im kazes i argumentujes.

Ma sve znam, nemoj se ni truditi da objasnjavas, nema svrhe, veruj mi.

Objavljeno

Yelena hoces da pletes da ti ja posaljem ispredenu vunu? :D :D

Moja mama da, hoce. Ja sam malo vise muskobanjasta, pa se radije hvatam srafcigera i cekica neko sivace igle, a kamo li strikace. :D

A kod tebe nema ko da strika? Ni za pare?

Objavljeno

Kako je u ruralnim predelima ovih dana?

Objavljeno

Moja mama da, hoce. Ja sam malo vise muskobanjasta, pa se radije hvatam srafcigera i cekica neko sivace igle, a kamo li strikace. :D

A kod tebe nema ko da strika? Ni za pare?

Moja sveki plete, ali nije to radila za pare. Verovatno ima neko i za pare to da radi, ali su vunene carape skupe, nikada mi nije bilo jasno zasto. :blink:

Objavljeno

Dy, mi smo sad na Zlatiboru placali vunene carape 300 din, pa to uopste nije skupo. Samo se bas razlikuju u pletenju od carapa koje se kod nas pletu. Nase su cvrsce ide vise vune nego u ovima koje smo mi kupili.

Objavljeno

Moja sveki plete, ali nije to radila za pare. Verovatno ima neko i za pare to da radi, ali su vunene carape skupe, nikada mi nije bilo jasno zasto. :blink:

Zato što je ručni rad i zato što i ranije nisi mogao na svakom ćošku da kupiš...

Da vidite u Knez Mihajlovoj - sve od vune, skupo, skupo, skupo....

Objavljeno

Zato što je ručni rad i zato što i ranije nisi mogao na svakom ćošku da kupiš...

E bas mi je drago.I treba da bude skupo.Prvo jedne vunene carape mozes da nosis cele zime,tople su iznad svega,prirodan materijal,rucni rad.I treba da ima cenu.

Ne samo vunene carape nego i sve drugo od seljacke vune i treva da bude skupo.

Bas cu slikati vunene prslucice moje Jane,pa cu postaviti slike.

Objavljeno

I ja smatram da bi trebale da budu skupe, ali da ih onaj ko plete prodaje skupo a ne prodavnica. Jer koliko je tu truda i vremena ulozeno.

Ovde je sve rucno jako jako skupo. Gledala sam npr pletene cebice koji su mi se ultra svideli, cena je bila nesto sacuvaj boze.

Objavljeno

I ja smatram da bi trebale da budu skupe, ali da ih onaj ko plete prodaje skupo a ne prodavnica. Jer koliko je tu truda i vremena ulozeno.

Ovde je sve rucno jako jako skupo. Gledala sam npr pletene cebice koji su mi se ultra svideli, cena je bila nesto sacuvaj boze.

Secer to si u pravu,preprodavci uzimaju po niskoj ceni od proizvodjaca.Najbolje je kad seljak sam svoju robu proda.

Objavljeno

Slažem se da treba da bude skupo.

I naravno da se onom ko pravi daju pare...

Kod nas je najveći problem, što ni jedan čovek sa sela ko plete i pravi sve prsluke i džempere neće doći u BGD da to skupo ponudi... Nego mu je lakše da primi nekgoa da sve to iznese iz kuće, a dalje ni nema predstavu koliko neko zarađuje na njegovoj muci.

Onaj ko nabavlja donese u veliki grad, opali po ceni i samo trlja ruke...

Objavljeno

Slažem se da treba da bude skupo.

I naravno da se onom ko pravi daju pare...

Kod nas je najveći problem, što ni jedan čovek sa sela ko plete i pravi sve prsluke i džempere neće doći u BGD da to skupo ponudi... Nego mu je lakše da primi nekgoa da sve to iznese iz kuće, a dalje ni nema predstavu koliko neko zarađuje na njegovoj muci.

Onaj ko nabavlja donese u veliki grad, opali po ceni i samo trlja ruke...

Pa jeste. A to je bas tuzno.

Meni je samo drago sto se sve rucno iliti hand made vraca u modu i sto ima cenu. Ko je bilo sta rucno radio , zna koji je to posao.

Objavljeno

A da li znate koliko vremena treba jednoj zeni koja se time bavi da isplete jedne carape? :) Slazem se da treba da ima cenu, ali ne preterivati.

Objavljeno

A da li znate koliko vremena treba jednoj zeni koja se time bavi da isplete jedne carape? :) Slazem se da treba da ima cenu, ali ne preterivati.

Moja mama isplete Jani prsluk za sat vremena. ;)

Objavljeno

Kako je u ruralnim predelima ovih dana?

Mi smo jos u gradu, a ovi na selu kukaju kako im je tesko, kao ima snjega, ja sam planinsko celjade meni pola metra nije nista, a oni napravili bauka, ali hajde. :D

Ne treba im puno, ali ne zna svako da plete sa 5 igala. Ja sam sama sebi sa 10 godina isplela dzemper, vuneni, nosio ga i moj buraz i mama da da se ispori i napravi pape ili priglavke ili kako ih ko zove. Uglavnom htjela sam je ubiti! :angry:

Objavljeno

Kad već pričate o vunenim čarapama,da kažem da se kanim već 2-3 mseca da kupim i sebi i deci vunene čarape,ja i brat smo nosili te 'bodljikave' čarape kao deca a plela ih je naša nana :wub: ..e sad ne znam da li bi ono to nosili sada zbog tog grubog osećaja ali u čizmice sa tim čarapama nema zime :rolleyes: ..inače koja im je realna cena,da znam,da me ne 'klepaju' po ušima?

Objavljeno

Kad već pričate o vunenim čarapama,da kažem da se kanim već 2-3 mseca da kupim i sebi i deci vunene čarape,ja i brat smo nosili te 'bodljikave' čarape kao deca a plela ih je naša nana :wub: ..e sad ne znam da li bi ono to nosili sada zbog tog grubog osećaja ali u čizmice sa tim čarapama nema zime :rolleyes: ..inače koja im je realna cena,da znam,da me ne 'klepaju' po ušima?

Na Zelenom vencu od 300 do 450.

U knez Mihajlovoj ima jedna "tezga" i tamo su jesenas bile 500, ja pitala radi reda i mislim da je to već preskupo...

Najbolje ako imaš koga, da ti isplete.

U Beograđanci ima mnogo lepih vunica, to je za čizme majka. Ne bocka a toplo. :)

Objavljeno

Moja mama isplete Jani prsluk za sat vremena. ;)

E o tome pricam. Baki mm je trebalo jedno pre podne da isplete carape za odraslu osobu. :)

Objavljeno

Volela sam dečka sa sela

Rodžena sam u oblaku smoga,

... na petome spratu žute zgrade.

Al' zavoleh ja seljaka moga,

... što mi kajmak za poljubac dade.

Krvavice, slanina, kavurma,

Ivanjički krompir, a i čvarci.

Zalud zeza cela Karaburma,

zalud su me izbacili starci.

Ćer sam stakla, asfalta i lima ,

vozih dobre rolere i kola.

Zbog pršute i domaćeg vina,

ja otkačih frajere do bola.

Tražila sam njega po kvantašu,

prazan ceger stezala sam s tugom.

Doveo je s sela drugu snašu,

i kavurmu sada deli s drugom.

Tugu svoju, uz konzerve kratim,

stomak gladan proizvodi larmu.

Morala sam ćiku da se vratim,

matorcima svojima na sarmu.

I sad opet fast-fudom se hranim,

manje su mi sise od stomaka.

Ločem pivo i celulit pravim,

i proklinjem nevernog seljaka.

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.