Treba mi recept

odgovora

Objavljeno

Htela bih da napravim Tiramisu...dakle neki proveren recept da mi date...i pitanje gde kupiti taj Maskarpone sir ili može neki "naški"?

Hehe, ja postavila isto pitaje pre par meseci ;)

Evo ti recept koji mi je dala IvanaV, kaze da je dobar, ja ga nisam isprobala, i naravno bez maskarpone sira je, ni ja ne mogu da ga nadjem nigde, a cula sam i da je strasno skup.

Tiramisu

4 jaja

40 piškota (dve kutije)

2 slatke pavlake (500 ml)

8 kašika sećera

3-4 kašike nes kafe

250 ml mleka

malo ruma

kakao

Belanca penasto umutite sa četiri kašike šećera. U drugoj činiji umutite žumanca sa preostale 4 kašike šećera. Umutite slatku pavlaku, dodajte u žumanca, pa sve dobro umutite, a zatim i belanca, kašikom, da se sve dobro sjedini.2Nes rastopiti u toplom mleku, dodati rum. Piškote umačite i ređajte u posudu. Završni red je krem koji se pospe kakaom. Stoji jedan dan pre nego što se posluži.

Malo mi je nejasan, nisam stigla da je pitam da mi pojasni, znam da je pomenula da se zumanca kuvaju na pari, pretpostavljam samo sa secerom, ali nisam sigurna :unsure:

Objavljeno

Jel mi verujete da ja mesecima "tragam" za tim sirom...ja ga onda verovatno ne vidim u frižiderima... :blink:

Verovatno u velikim radnjama tipa Tempo, DiS, Maksi ekskluziv... Pitaš :)

Objavljeno

Suuuuperrrr....ovo je to što mi treba...HVALA! :rolleyes:

Nema na čemu,prijatno ;)

Objavljeno

Verovatno u velikim radnjama tipa Tempo, DiS, Maksi ekskluziv... Pitaš :)

Ivančice, pitah u našem Maxiju i dobih ovo... :blink: pa sam pretpostavila da tog sira nema u našoj Srbiji...

Objavljeno

Ja sam pravila po ovom receptu koji je Anchy napisala. Super mi je ispao i da zumanca sam kuvala na pari sa secerom...Preporucujem

Ok...ondaK i ja pravim... :)

Objavljeno

Lep, ukusan, sočan djuveč sa mesom, a može i bez :

Prvo se dinstaju luk i šargarepa, pa meso (po želji) kad meso bude mekano doda se pirinač da malo omekša pre nego što "udje" u rernu. U djuveč (posuda) iseckati povrće (po želji) ja stavim, krompir, paradajz ( ne preterivati sa istim da ne bude kiselo) sveže paprike, nekad i malo graška. Sve to pomešati sa dinstom (meso, luk, šargarepa, pirinač) začiniti, naliti malo vode i peći u rerni.

Savet: Ako ne stavljate seckani paradajz u djuveč onda možete naliti malo soka od paradajza, ako stavljate onda vam ne treba sok, da ne bude kiselo.

15 minuta sam ovo tražila :lol:

U pretrađi nisam ukucula djuveč...ali sve varijante jesam...

Objavljeno

15 minuta sam ovo tražila :lol:

U pretrađi nisam ukucula djuveč...ali sve varijante jesam...

:lol: Šta si kucala? :lol:

Objavljeno

:lol: Šta si kucala? :lol:

Djuvec, Đuveč, duveč, đuveč, đuvec... :lol:

Objavljeno

Djuvec, Đuveč, duveč, đuveč, đuvec... :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Objavljeno

Ja sam pravila po ovom receptu koji je Anchy napisala. Super mi je ispao i da zumanca sam kuvala na pari sa secerom...Preporucujem

O, pa moracu onda i ja da probam :)

Objavljeno

Koliko dugo se to kuva?

Objavljeno

Koliko dugo se to kuva?

Dok se ne zgusne.

Objavljeno

Ruskinja da li si i ti pravila ovaj tiramisu,da li si kuvala zumanca,da li si sluzila u casama i kako ti je ispao kolac?

Objavljeno

Ruskinja da li si i ti pravila ovaj tiramisu,da li si kuvala zumanca,da li si sluzila u casama i kako ti je ispao kolac?

Žumanca sam kuvala...a nisam stavljala u čaše...mada je to jednostavnija varijanta..ja sam ređala piškote u vatrostalnu, pa fil i tako 2x i na kraju pospeš kakao prahom, ili možeš u neku dublju tepsiju....pošto je to sve mekano da ti se ne preliva...

Objavljeno

Hvala,mada kod mene svako koga budem posluzila pomislice da mi nije uspeo fil :lol:

Objavljeno

Hvala,mada kod mene svako koga budem posluzila pomislice da mi nije uspeo fil :lol:

Onda najbolje u čaši da serviraš...sa onim rol štapićem... :)

Objavljeno

Hvala Neuhvatljiva.. znaci ovo nema sanse da se stavi na tacnu, prelivace se zar ne?

A da se u fil metne koji kremfix? :) Mislis li da bi to moglo da pripomogne tome da moze da stoji na tacni?

Objavljeno

Meni je to bilo jako, jako, jako čvrsto...jer malo stavim u zamrzivač. Reže se kao biskvit i nigdje ne curi...

Objavljeno

Tiramisu

4 jaja

40 piškota (dve kutije)

2 slatke pavlake (500 ml)

8 kašika sećera

3-4 kašike nes kafe

250 ml mleka

malo ruma

kakao

Belanca penasto umutite sa četiri kašike šećera. U drugoj činiji umutite žumanca sa preostale 4 kašike šećera. Umutite slatku pavlaku, dodajte u žumanca, pa sve dobro umutite, a zatim i belanca, kašikom, da se sve dobro sjedini.2Nes rastopiti u toplom mleku, dodati rum. Piškote umačite i ređajte u posudu. Završni red je krem koji se pospe kakaom. Stoji jedan dan pre nego što se posluži.

Malo mi je nejasan, nisam stigla da je pitam da mi pojasni, znam da je pomenula da se zumanca kuvaju na pari, pretpostavljam samo sa secerom, ali nisam sigurna :unsure:

Dobar recept(da žumanca se kuhaju na pari sa šećerom), jeste da nisam majstor, ali neka moja zapažanja su:

-Nikako STARK-ove piškote, već baš one za tiramisu koje koštaju oko 2 eura...

-Pa mascarpone koji je oko 4 eura...

-Pa slatka pavlaka koja je oko 1 euro...

Sve u svemu ovo uživanje je preskupo.

Objavljeno

Ja sam sinoc napravila ovaj kolac.Mnogo je jednostavno.Sve sam po ovom receptu.Nisam ni znala da imaju te piskote za tiramisu.Malo mi je problem sto ako mi dune nesto da pravim za materijal moram ici do grada pa cak i za samo slatku pavlaku.

Meni jeste ispao redak fil,stavila sam u friz pa cu pred posluzenje spustiti u zamrzivac da se jos stegne.

Sve u svemu ukus je fenomenalannnnnn.

Objavljeno

Ja sam sinoc napravila ovaj kolac.Mnogo je jednostavno.Sve sam po ovom receptu.Nisam ni znala da imaju te piskote za tiramisu.Malo mi je problem sto ako mi dune nesto da pravim za materijal moram ici do grada pa cak i za samo slatku pavlaku.

Meni jeste ispao redak fil,stavila sam u friz pa cu pred posluzenje spustiti u zamrzivac da se jos stegne.

Superiškaaaa... :rolleyes:

Objavljeno

Dobar recept(da žumanca se kuhaju na pari sa šećerom), jeste da nisam majstor, ali neka moja zapažanja su:

-Nikako STARK-ove piškote, već baš one za tiramisu koje koštaju oko 2 eura...

-Pa mascarpone koji je oko 4 eura...

-Pa slatka pavlaka koja je oko 1 euro...

Sve u svemu ovo uživanje je preskupo.

Ni ja nisam znala da postoje piskote za tiramisu :blink:

A po ovom receptu ne ide mascarpone sir, koji ja u svakom slucaju nigde nisam ni uspela da nadjem, jedino slatka pavlaka, ali ona se ionako stavlja u veliki broj kolaca i torti ;)

Super! A jesi li stavljala u case ili si redjala sve?

Objavljeno

Ovakvo je pakovanje, piše za Tiramisu.

distributivni_picture2.jpg

Objavljeno

Redjala sam sve i sad bas pogledam fil se stegao,tako da moze i na tacnicu,a ukus mmmm.

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.