Treba mi recept

odgovora

Objavljeno

Treba mi neki recept za punjene makarone?

kak se ovo radi majke ti? Mislim na koju foru napuniti makarone?

Objavljeno

kak se ovo radi majke ti? Mislim na koju foru napuniti makarone?

I ja se pitam ;)

Objavljeno

6nCyM.jpg

To su ove,širina im je 2,5-3cm.

Objavljeno

Mašo, nisam nikada punila makarone..to mi se čini kao besmislen posao...napraviš neku smesu od mlevenog mesa ili šunke i kačkavalja, ili pečuraka i pavlake...i samo pomešaš makarone..napuniće se oni sami.

Objavljeno

Sta da kuvam danas? U frizideru imam tri tikvice, glavicu kupusa i jednu crvenu papriku...Meso ne delazi u obzir. Doduse, imam i neke riblje filete, ali ne bih da ih przim.

Ima li ko neki savet?

Kuvani kupus bez mesa. Staviš i meveni paradajiz da ga ne zapržavaš ;) I par celih šargarepe. :)

Objavljeno

Plavi patlidzan se isece uzduzno na tanke snite. Promulja se kroz jaje (sa malo soli) i uvalja u brasno mesano sa orasima istucanim u prah i tako se przi dok ne porumeni. Kad je isprzen stavi se na kuhinjski ubrus da se ocedi. Zatim se na svaku snitu stavi po listic-dva svezeg bosiljka i parce nekog jakog sira. Patlidzan se zamota i veze tracicom mladog luka. Izuzetno ukusno i efektno, po izvornom receptu se sluzi kao predjelo. Isto to moze i sa tikvicama.

Objavljeno

Zvuci ukusno, probacu ;) Posebno sto su tu orasi jer nisam bas vicna ekspermentisanju :D

Objavljeno

Zar nije za odusevljenje recept? :lol:

Objavljeno

Pa ovakvo nesto se i moglo ocekivati od tebe...neodoljivo kao i autor :P

Objavljeno

Pa ovakvo nesto se i moglo ocekivati od tebe...neodoljivo kao i autor :P

Pa nisam ja autor, nasla sam recept u nekom kuvaru :rolleyes: To sam spremila juce za Anitin rodjus, i moja drugarica kad je videla, odusevila se, kaze da izgleda profesionalno, a zaista nije nikakva filozofija. Jedino je pipavo to zamotavanje u mladi luk, pogotovo sto sam ja imala neke kratke vlati :wacko: I bitno je da ide jak sir, ja sam stavila neki neutralni i ne ide, sam patlidzan nema jak ukus, treba mu nesto da ga pojaca. A bosiljak je divan, njega bih natrpala samo tako, ali nisam smela, ne znam koliko ga drugi vole.

Objavljeno

Pa nisam ja autor, nasla sam recept u nekom kuvaru :rolleyes: To sam spremila juce za Anitin rodjus, i moja drugarica kad je videla, odusevila se, kaze da izgleda profesionalno, a zaista nije nikakva filozofija. Jedino je pipavo to zamotavanje u mladi luk, pogotovo sto sam ja imala neke kratke vlati :wacko: I bitno je da ide jak sir, ja sam stavila neki neutralni i ne ide, sam patlidzan nema jak ukus, treba mu nesto da ga pojaca. A bosiljak je divan, njega bih natrpala samo tako, ali nisam smela, ne znam koliko ga drugi vole.

Ja sam tek skoro pocela da koristim bosiljak i bas mi se svidja...doduse, stavljam ga uglavnom u soseve sa paradajzom,jer mi je to najsigurnija varijanta, za sad.

Koristis li kad mirodjiju ili majcinu dusicu? I ako da, u kojim jelima?

Objavljeno

Ja sam tek skoro pocela da koristim bosiljak i bas mi se svidja...doduse, stavljam ga uglavnom u soseve sa paradajzom,jer mi je to najsigurnija varijanta, za sad.

Koristis li kad mirodjiju ili majcinu dusicu? I ako da, u kojim jelima?

Mirodjiju koristim kad pravim grasak obavezno i imam neki recept sa lososom, to isto ne moze da prodje bez mirodjije. Samo nju nemam svezu, kupujem je susenu u radnji :( Majcinu dusicu ne koristim, ne znam ni gde bih je nabavila.

Objavljeno

Mirodjiju koristim kad pravim grasak obavezno i imam neki recept sa lososom, to isto ne moze da prodje bez mirodjije. Samo nju nemam svezu, kupujem je susenu u radnji :( Majcinu dusicu ne koristim, ne znam ni gde bih je nabavila.

Grasak ne volim, a kad budes imala recept sa lososom pisi ;)

Objavljeno

Mozda da punis ovo Maso..Mnogo je dobro mislim isto kao makarone-tjestenina..mlev meso luk malo sos-a nekog mozes malo origana i super pospes odozgo jaje pavlaku sir rendani zapeces i super.

07cannelloni_barilla_114461985.jpg

ovo sam neki dan kupila,i trazim neki recept ali nista mi se posebno ne svidja...a zelja mi da napravim ovo???

Objavljeno

Sejla,ovo ti je slicno kao i lazanje,samo se drugacije mota.

Iseckas sitno crni luk,paskanat,plavi paradajz i sargarepicu.Ubacis mleveno meso i pasirani paradajz.Posolis,dodas bosiljak,cili malo i ako ga volis.Stavis na to testo i narendas kackavalj ili mozes neki sir koji ti se topi i umotas.Poredjas u tepsiju.Ako volis mozes da prelijes besamel sosom ili sosom od pecuraka.Zapeces u rerni.Pogledaj upustvo za pripremu tog testa prvo.

Objavljeno

da mogu kao obicne lazanje ,sto kaze macka maza mogu upustvo na kutiji vidjet...hvala vam

Objavljeno

Pravi li neko pilecu musaku?bez sampinjona,molim ;)

Objavljeno

Pravi li neko pilecu musaku?bez sampinjona,molim ;)

Da.

Spremam je na isti način kao i sa svinjskim mesom.

Izdinstam luk i mleveno pileće meso i to stavim između dva reda krompira.

Nalijem sa umućenim jajima i mlekom (onako da pliva) gurnem u rernu i njamiii kad se ispeče :)

Tangerine voli ovo

Objavljeno

Da.

Spremam je na isti način kao i sa svinjskim mesom.

Izdinstam luk i mleveno pileće meso i to stavim između dva reda krompira.

Nalijem sa umućenim jajima i mlekom (onako da pliva) gurnem u rernu i njamiii kad se ispeče :)

A draga, ja ti nemam mlin za mljevenje mesa...mogu li to izrezati na kockice?

Objavljeno

A draga, ja ti nemam mlin za mljevenje mesa...mogu li to izrezati na kockice?

Nisam nikad pravila musaku od pilećeg mesa ali mislim da možeš da iseckaš. Možda će ti biti lakše da iseckaš ako prvo obariš meso, ja to tako kad pravim pileće pljeskavice. :)

Objavljeno

Mmmm pilece pljeskavice, davaj recept! Ja volim sve sa piletinom ;)

Objavljeno

Mmmm pilece pljeskavice, davaj recept! Ja volim sve sa piletinom ;)

Pile celo skuvaš, a možeš i samo belo meso, i to dobro da se meso lako odvaja od kosti. Iseckaš meso sitno, dodaš začine po želji, jaje i prezle ako ti je previše retko. Nekad iseckam malo šunke ili pečenice ili izrendam kačkavalj sitno pa pravim ili pljeskavice ili ćuftice. Možeš samo tako da ih pržiš ili da uvaljaš u prezle ili da pohuješ, kako ti volja. Pošto budu malo suve ja napravim sos od šampinjona ali možeš i bilo koji drugi.

Objavljeno

Kako se pravi ono preprzeno mleko? Karamel mleko...kako ga ko zove.

Objavljeno

Kako se pravi ono preprzeno mleko? Karamel mleko...kako ga ko zove.

Ja stavim secer u serpu i na laganoj vatri ga otopim kad se skroz istopi (karamelizuje) sipam mleko i kuvam dok se secer ne spoji a ja to radim i sa vodom pposto mm ne voli mleko ;)

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.