Treba mi recept

odgovora

Objavljeno

Da li neka vrsna kuvarica zna recept za minjone, one kao iz poslasticarnice ukusne, unutra mekane da se tope u ustima, ne preterano slatka glazura spolja? 

Ovakve 

7b0a338b9113d7d719b9440d63a5bfe2.jpg

Objavljeno

Zene,htjela sam sjutra nesto lijepo slatko napraviti i prvo sam mislila Puz tortu ali nekako dosadila mi.Sjetih se da ste hvalile ovdje Kinder Milk ali ne mogu da nadjem recept.Pomoc!:(

Objavljeno

Ummu ovo tako ukusno izgleda. Nadam se da nije tesko za napraviti.

Objavljeno

Nije Nora.Ako hoces pisem recept.

Objavljeno

Naravno da hocu :) Jeste da nisam neki strucnjak za pravljenje slatkisa,ali muz ce se razvesti od mene nista slatko ne pravim:)

Objavljeno

Ummu, htela si da pravis Kinder milk snite? Ova torta lepo izgleda, salji recept! :wub:

Objavljeno

Evo zene recept 

Tijesto : 
- 3 kasike marmelade
uzmite neku casu koja ima 200 ml i onda stavite
- 1 casu ulja
- 1 casu mlijeka
- 1 casu secera 

- 3 kasike brasna
- 1 kasika sode b.
- 1 pecivo ( ja stavim 2) 
- vanilin secer

Fil : 

- 2 pudinga od vanile skuhate u 500ml mlijeka.1 puter prvo kasikom pa mikserom odradite pa stavite : 100gr secera u prahu i 1 zumanjak,U toj smesi dodas puding i  ponovo mijesas mikserom.Ja sam koristila smrznute visnje.Pola njih blendirala i posle odvojila pola fila i stavila u njih blendirane visnje.Kada se ispece tijesto,presecete ga na pola ( duzinski ) i onda ide tijesto pa posle fil sa pudingom i visnjama pa posle tijesto i cisti puding i poredjate posle visnje koje su vam ostale po torti.Radila sam isti ovaj rcp,samo sa bananama i onim karamela prelivom.Isti je postupak samo umjesto ovog pudinga sa visnjama ide isto cisti puding pa nasjeckane banane ( prije toga poprskane sokom od limuna ) i preko njih karamel preliv,posle opet tijesto i puding.Jako je ukusno bilo,pa sad ko sta vise voli.

Jolence i Voljena žena volite ovo

Objavljeno

Hvala za recept:) Nije tako tesko,mislim meni je sve tesko osim pudinga da skuvam.:)Tako se kanim i kanim kad treba nesto slatko napraviti ali ovo mi se tako svidja da cu napraviti sigurno.

Objavljeno

Nije uopste tesko,vidjeces.Probaj 

Objavljeno

Ja sam vas pitala da li je neko jeo London tortu i rekla sam da cu vam javiti kakva je. Mi smo pravili tu tortu za rodjendan i krstenje i fenomenalna. Pogotovo deo sa lesnikom. :)

Objavljeno

Treba mi recept za neke zdrave keksiće ili kolačiće? Nešto integralno i sa što manje šećera ili slično. 

Objavljeno

Ja to smuckam proizvoljno :)

Izgnjecim bananu, dodam ovsene pahuljice, narendam crnu čokoladu, sve proizvoljno i gurnem na 150. 

Silna domaćica.

crnokosa voli ovo

Objavljeno

I to se uhvati? Ne raspada se, nije presuvo? Da ne bude da sam ja neka gospođa, da napomenem da mi treba za gicu malog :D da ipak bude fino ali koliko toliko zdravo... 

Objavljeno

Ma znam, treba njima ubosti. Jeste suvo, ne raspada se. N nije baš preterano oduševljen, al on i nije ljubitelj slatkiša koje ja pravim, a da nisu skoro celi kremasti. B i ja jedemo jer kao zdrav je :P

Moj se davi samo u dva kolača-onaj kokos čupavac i onaj kolač sa mašću, starinski. Oba krcata šećerom.

Objavljeno

Ja sam pravila te keksice detetu, prvo ih je jela, onda joj se odjednom ne dopadaju. Ako neko ima jos neki zanimljiv recept nek napise. Probaj Voljena da mu napravis, mozda mu se dopadnu. Ja sam se zeznula i ubacila cokoladu jednom i od tada ih ne jede, kad sam stavljala samo ovsenu kasu, banane i chia seme tad joj se dopalo. 

Objavljeno

Devojke sta spremate za NG? Ja nemam ideju.

Objavljeno

Ima tema novogodisnja trpeza. :P 

malagarava voli ovo

Objavljeno

Ko voli malo zdraviju varijantu keksica za decu.

Pravim ih ovako:

(solja od 250ml)

2 solje razenog brasna (uglavnom mesam.. pola solje speltinog,ostalo razeno)

1 jaje

1/2 solje fruktoze

30 gr cokolade sa 70% kakaa ili kakao samo

50ml kokosovog mleka

pola solje kokosovog ulja

pola kasikice praska za pecivo 

125gr butera

Za punjenje:

Kakao krem

I lesnik za umakanje...

Fruktozu,jaje i omeksali puter umititi, pa posle dodati kokosovo ulje,prasak za pecivo,kokosovo mleko u kom je pre toga na pari istopljena cokolada i brasno. Umestiti testo rukama (lepljivo je jako ,da znate). Staviti 10 minuta u frizider,onda vise nece biti tako lepljivo. Najlakse je smesu razvuce sa dve folije providne. Stavite kesu(foliju,ne znam ni ja kako se zove),stavite smesu na nju,mozete rukama razvudji direktno.,ili preko stviti jos jednu foliju pa sa njom. Testo da bude debljine 1cm. Onda seckati na kockice. U svaku kockicu stavite pola kafene kasikice kakao krema ili eurokrema. I praviti kuglicu,koju posle pritisnete dlanom. Umocite jedan deo u mleveni lesnik. I redjajte u pleh. Taj deo sa lesnikom da bude okrenut na gore. Peci 15 minuta na 200 stepeni. Na pocetku su meki,vremenom postaju pravi divni keksici koje moja deca obozavaju. Ona hrskavo -meki,sa punjenjem. Njam. 

Sreca da dok pisem recept ih imam u frizideru. Dok se prave zamirisu ceo stan na kokos i cokoladu. 

Lorelai i Voljena žena volite ovo

Objavljeno

Ovo je super, ali u mom selu nema tih kokosovih čudesa.

Objavljeno

Originalan recept i jeste bez svih tih cudesa,ali moj je modifikovan:D U originalnom se koristi obicno ulje,i kravlje mleko. Tako da sigurno neces da omanes. Originalan nisam ni pravila,tako da ne znam kakav je ukus. Ali ne verujem da je ista losiji. Ovo je moj preradjen recept

Objavljeno

Eh da,vazno je isto da taj krem sa kojim ih punis stavis u frizider kako bi bio tvrdji kad budes punila. Da mozes kuglice lepo da napravis,u suprotnom ce biti tesko

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.