Prehlade kod dece

odgovora

Objavljeno

I Aleksi vec treci put od rodjenja curi nosic, malo kasljuca i kise, imao je jutros povisenu temperaturu. Poslednja dva puta je naravno dobio antibiotike, uopste mi nisu ni predlozili da vadim nalaze. Sutra cu tako uraditi, izvaditi nalaze i onda kod doktora. Strasno mi je zao sto je vec dva puta, a mozda bez potrebe, pio antibiotike.

Objavljeno

Prvi put je bila bolesna sa 7 meseci, kasalj i nosic, nista strasno, prvi out je sa 1.5 god imala povisenu temperaturu.

Nije bolesljiva, normalno da je zimi uglavnom uhvati neki kasalj i curenje nosica ali nista strasno...ne vodim je za svaku sitnicu kod lekara i nije popila jos ni jedan antibiotik...da kucnem u drvo KUC<KUC.

Inace ne cuvam je pod staklenim zvonom, druzi se sa decom normalno i ako neko dete kaslje, nesklanjam je od njega. Skoro su u komsiluku deca imala boginje, ja sam je vodila tamo ali nista, nije ih dobila. Ali ocekujem vise prehlada i slicno kad krene u vrtic.

Objavljeno

Pa,kako bebi od 7 meseci odmah antibiotike?Joj,bas mi je zao.I ja Mini ,cim joj skoci temperatura,odmah vadim krv i ako bas moramo kod lekara,odmah nalaze pod nos.I bas zbog toga nikad nije pila ab,uvek je bio virus.

Objavljeno

I Aleksi vec treci put od rodjenja curi nosic, malo kasljuca i kise, imao je jutros povisenu temperaturu. Poslednja dva puta je naravno dobio antibiotike, uopste mi nisu ni predlozili da vadim nalaze. Sutra cu tako uraditi, izvaditi nalaze i onda kod doktora. Strasno mi je zao sto je vec dva puta, a mozda bez potrebe, pio antibiotike.

Pa lekari najvise vole da prepisu antibiotike. Mi smo imali tu srecu da smo izabrali pedijatricu koja je vise za prirodno tj alternativno lecenje, narocito kod beba.

Objavljeno

da kucnem u drvo ove zime nismo ni jednom bili bolesni...osim sto smo u februaru imali blagu temperaturu 3 dana bez drugih simptoma cim smo stigli u srbiju nasta su nam dr rekli da je od nagle promene temperature, sto se i desilo jer u atini kad smo kretali bilo 25 stepeni a kad smo stigli u bgd je bilo -5 ili cak nize.....ali to nije bila bolest vec klasicno reagovanje organzima na promenu....

e sad mi ne idemo u vrtic, verovatno to ima veze sto se nije razboleo ove zime, mada svakodnevno je celo poslepodne povodio sa decom koja idu u vrtic i skolu,,,,

mada ja mislim da najvise ima veze sto smo proslog leta bili 20 dana na moru..i to po ceo dan na plazi...pustala sam ga u debelom hladu ispod trscanih debelih suncobrana da spava....i to je spavao po tri sata svakog dana....a nema nista zdravije od tog udisanja joda....

te stvari za poboljsanje imuniteta dr nam je rekla da mu ne dajem, da samo gore prave stvari....ja mu samo vec godinu dana svako jutro i vece u mleko stavim 5 kapi propolisa..i to je to.....

Objavljeno

Ma,nema ti veze hladno sa prehladom.Ono sto mi zovemo prehlada su uvek bakterije ili virusi,a da li ce ih dete dobiti zavisi samo od toga da li j bilo u kontaktu sa njima.I ja mojoj dajem sladoled i kad je prehladjena,a virus traje koliko traje .....

ja uvek jedem sladoled kad sam bolesna,,,,,zapravo meni se uvek jede sladoled a narocito kad gorim pa mi bas prija...nemoj samo caj da me teras da pijem, za sladoled sam uvek :)

Objavljeno

Ma,nema ti veze hladno sa prehladom.Ono sto mi zovemo prehlada su uvek bakterije ili virusi,a da li ce ih dete dobiti zavisi samo od toga da li j bilo u kontaktu sa njima.I ja mojoj dajem sladoled i kad je prehladjena,a virus traje koliko traje .....

slazem se za prehlade.....

Objavljeno

Pa,kako bebi od 7 meseci odmah antibiotike?Joj,bas mi je zao.I ja Mini ,cim joj skoci temperatura,odmah vadim krv i ako bas moramo kod lekara,odmah nalaze pod nos.I bas zbog toga nikad nije pila ab,uvek je bio virus.

mi uvek po preporuci dr sacekamo 2 dana i onda kod nje na pregled usiju, grla i svega ostalog...nikad ne vadimo krv tek tako.....i onda samo paracetamol za temperaturu i puno fizioloskog rastvora za nos da ne bi otislo na usi....mada kad smo bili bolesni uvek je grlo bilo upaljeno i odatle temperatura , tako da nema sta vise i da se radi....e sad, ako se tako stanje nastavi jako dugo, tipa prodje 7 dana, koliko bi inace virus trebao da traje, i nista se ne poboljsava onda antibiotik...pili smo dva puta za ove dve ipo godine ali oba puta nam je dr prepisala blage antibiotike, tako da je ti opusteno....

ma bezi, samo da su nam deca zdrava....

Objavljeno

Svako dijete je individualno medjutim ono sto je zajednicko za vecinu jestu upravo te viroze, prehlade, kasalj i sl. Neka djeca vise oboljevaju od grlu druga od necega drugog i sl.

Moja cerka se gotovo uvijek razboljevala od necega sto je vezano za stomak, tj virusi, viroze, prehlade stomaka, opstipacija i sl. Znalo mi se desiti da je od 3 mjeseca u vrticu ukupno boravila svega 15 dana jer je non stop ili povracala, ili temperatu ili stomak boli i sl tome.

Dok ne stekne imunitet nemoj da se zabrinjavas previse, to je normalno pogotovo ako ti dijete ide u obdaniste. Naravno uvijek neka ti dijete dotor pregleda i poslusaj sve savjete.

Objavljeno

Moj mališa je od kraja aprila pa sve negde do juna bio skoro non stop bolestan. Taman prođe jedna upala, dođe druga... Ja se već bila zabrinula jer pre toga nije bio tako često bolestan, znalo se desiti, a tad... nakljukao se sinacilina...

Moja drugarica sve to pripisuje zubima, i stvarno, kad god je tako upaljen, izađe mu neki zub, ali kad sam pitala dr, ona mi je rekla da to zapravo nema veze direktrno sa zubima, već oni diraju rukama zubice, tj desni i onda prenesu neke bakterije od kojih se razvije upala.

Uglavnom, normalno je da su negde do treće godine non stop bolesni, a tek ako krenu u vrtić... nas to čeka i već mi je muka!

Objavljeno

Moj bebac je od petog meseca pa do godinu dana bio bolestan svakih 15 dana. Ništa strašno ali stalno je imao neku temperaturu. Sad ima 17 meseci i super je . Krenuo je u vrtić a nije se razboleo. Ojačao mu je imunitet.

Objavljeno

Savet mamama: Antibiotike obilazite u širokom krugu. Moja deca su zdrava sve dok ne popiju antibiotik zbog neke prehlade. Onda se počnu nadovezivati razne bolesti, upale... Zato ja na svoju odgovornost ne dam detetu prepisani lek i sve prođe samo od sebe. Naravno da im dam kad procenim da baš mora.

Objavljeno

Evo nama te nase jedne sezonske prehlade :rolleyes:

Posto je ovde vreme blesavo i cas je temperatura preko 20, cas se spusti na 14-15 eto nam i virusa. Al da se ne zalimo- barem je miholjsko leto i nema kise pa i virusi se daju podneti! :lol:

Maloj curi nosic vec cetvrti dan (curi vodeno) i danas pocela da iskasljava to sto joj se spusta nanize. Inace grlo ok, nije crveno, nema temperature, samo taj slajm da iskaslja. Evo veceras se vec dvaput budila pa je presla tati u krevet da spava na mom visem od njenog jastuku. Otad je nisam cula :rolleyes:

Objavljeno

Neka deca/ bebe se cesce razboljevaju od drugih, neka kad krenu u vrtic su cesce bolesna nego zdrava, a neka deca su prosto retko bolesna.

Interesuje me koliko ste se cesto borili sa raznim prehladama, kasljem, stomacnim problemima i gorim stvarima.

Evo, moj Petar je imao jednom teperaturu od 39C kad je imao 7 meseci. Bila je to prva upala grla. Kasnije je konstatovano da mu je nizak hemoglobin i da je to uticalo na imunitet. Posle toga, da kucnem u drvo (cuk!cuk!), nismo imali nista.

Objavljeno

da kucnem u drvo ove prosle zime nismo bili uopste bolesni...i eto razbolimo se sad na letovanju na 50 stepeni...ali nam je bio prenet virus od nase drugarice...

sad cekamo ovu zimu da vidimo sta ce i kako...generalno nismo puno bolesni i kad se razbolimo nikad to nisu neke bas visoke temperature....

ali opet dolazimo u kontakt sa decom koja idu u skole i vrtice svakodnevno....i to borave u zatvorenom prostoru....prve godine sam ga sklanjala od bolesne dece i bio je cesto bolestan.prosle godine nisam i nije bio uopste bolestan...e sad ne znam ni ja....cekamo da napunimo 3 godinice pa da nam malo ojaca imunitet...

da li treba da napomenem da sam se ja prvi put razbolela, tacnije prvi put imala virus sa 22 godine...e sad kad se luka razboli, ne spavam nocima i slicno..toliko mi je to strasno....:)

Objavljeno

Da i ja kucnem u drvo, jako retko smo bolesni, a i kad jesmo to traje dan dva i kraj.

Mislim da je za ovih 27 meseci bio 3 puta prehlađen.

Evo mm i ja smo bili zakačili virus pre dve tri nedelje i još uvek kašljemo, a njemu je dva dana malo curio nosić i to je bilo to.

Temperaturu do sad nismo imali ni jednom od bolesti, samo kad su mu nicali zubići.

Radi prevencije kada vladaju virusi, povećamo unos C vitamina (kroz voće) i dobija preventivno dečiji propolis. I naravno, u vreme epidemija izbegavamo zatvorene prostorije sa puno dece i sl.

Objavljeno

Da! Sad sam se setila - prošle godine na moru smo zakačili stomačni virus. Trajao je jedan dan i tada je jedini put imao temperaturu!

Objavljeno

Jo', blago tebi kad si bila tako zdrava. Kapiram i da je Luka zdrav ponajvise sto je blizu mora.

Mislila sam da ako smo bili mesec dana na moru, znaci ce nesto. Interesuje me sta da ocekujem, ali necu znati unapred. Posto mi necemo u jaslice (jel?!), mi cemo na zimu da se 'guramo' po igraonicama. Eto nekakvog rizika.

Objavljeno

Da i ja kucnem u drvo, jako retko smo bolesni, a i kad jesmo to traje dan dva i kraj.

Mislim da je za ovih 27 meseci bio 3 puta prehlađen.

Evo mm i ja smo bili zakačili virus pre dve tri nedelje i još uvek kašljemo, a njemu je dva dana malo curio nosić i to je bilo to.

Temperaturu do sad nismo imali ni jednom od bolesti, samo kad su mu nicali zubići.

Radi prevencije kada vladaju virusi, povećamo unos C vitamina (kroz voće) i dobija preventivno dečiji propolis. I naravno, u vreme epidemija izbegavamo zatvorene prostorije sa puno dece i sl.

E, stvarno da kuckas u drvo! Milina za cuti kad je dete zdravo. Pu,pu, da ne ureknem :D

A kad ste poceli sa proplisom? Ja Petru dajem vitamin C za decu kad vidim da mi pojede malo voca dnevno. Sad sam mu uvela probiotik par dana i to je to.

Objavljeno

Steva je bio zdravo dete, za ove tri godine se možda razboleo jednom, dva puta, u pitanju su bile obične prehlade..čak i prilikom nicanja zubića nismo imali probleme...ali onda je krenuo u vrtić..i evo od 5. septembra patimo muke..te kašalj, te nos slini, te stomačni virus..sve nekako se ponavlja..kašalj nas prati skoro tri nedelje i ne pomaže mu ništa..ni sirupići, ni vitamini, ništa..ali se nadam da će proći i taj period adaptacije.. :unsure:

Objavljeno

E, stvarno da kuckas u drvo! Milina za cuti kad je dete zdravo. Pu,pu, da ne ureknem :D

A kad ste poceli sa proplisom? Ja Petru dajem vitamin C za decu kad vidim da mi pojede malo voca dnevno. Sad sam mu uvela probiotik par dana i to je to.

Sa propolisom smo počeli sa godinu dana. Prvi put sam mu samo namazala kap oko usta, zbog moguće alergije, ali nije reagovao. U početku sam mu davala bukvalno jednu kap 3 puta dnevno, pre obroka, pa onda polako povećavala.

Sada, kada mu dajem preventivno dajem mu po 5 kapi 3 puta dnevno.

A C vitamin mu dajem običan, onaj koji i mi pijemo. Dobije recimo osminu direktno u usta, pogricka, strese se i nastavi dalje ;) Nekad i sam traži.

Objavljeno

Lepo je sve ovo cuti. Kod mene, nazalost, nije tako. Za ovih 10 meseci, tri puta je vec pio antibiotike. Sa 3, 6 i 9 meseci. Prvi put zbog urin nije bio uredu i praceno temperaturom, otisli kod drugarice (januar) i taj dan nije lozila vatru, a kod nas u kuci bas toplo, i nazalost, prehladi se. Sa 6 meseci smo ga odveli u hitnu i naravno DR prepise antibiotik (kao upala grla), a sutradan nas pedijatar kaze da je to nepotrebno i da mu nije nista?!. Sa 9 meseci je od komsinice zakacio stretpkoke bakteriju u nosicu i opet antibiotik. Kazu da ce zbog nje cesto biti prehladjen :(, iskreno se nadam da nece. Svaki put kad se prehladi, mene pola nema....bas mi bude zao.

Objavljeno

i ja luki dajem propolis 5 kapi dnevno...mozda od recimo prve godine....

probiotik mu ne dajem, iako sam prosle zime krenula i dr mi je izricito zabranila jer kaze da to samo gore cini za deciji organizam.

stomacni virus nismo imali, nadam se da necemo ni imati. jer ga ni ja nisam nikad u zivotu imala, i zaista ne bih znala kako da se ponasam u tom smislu...uzas....

more jeste da cini svoje i sigurno ce ti znaciti sto ste bili mesec dana na moru letos....to je ipak vazno za imunitet....a to za igraonice, pa ne znam sta da ti kazem... mislim da od bolesti ne mozes da pobegnes...a i da ga zatvoris u kucu ne bi li se razboleo to je za mene cista glupost...pa oni uzivaju u druzenju sa drugom decom....a u srbiji zima traje jako dugo, ne mozes ga toliko izolovati...

a kao trece imunitet se gradi i tako sto se razboljevaju...ne znam gde sam procitala (ako neko zna nek mi potvrdi) da je dobro da se dete bar jednom razboli u toku prve godine..... :mellow:

naravno treba ih paziti, ali ne sad da ne sme celu zimu da mrdne zato sto ce mozda neko da mu prenese nesto....

ma petar je zmaj, to je sve nista za njega! :rolleyes:

Objavljeno

A Luki bi bas samo jos falio neki stomacni virus, pa da se svi ucmekamo! Cuti tamo, ne baksuziraj :angry::blink:

Upravo zbog toga sto i ja mislim da mora da prodje neke bolestinice, moram da ga vodim negde gde ima dece. Nemam nikakve namere da ga cuvam pod staklenim zvonom, niti sam do sad.

Otvorila sam upravo ovakvu temu da bih mozda izvukla nekakav zakljucak. Znace puno takva iskustva. Ne samo kako smo lecili ovo ili ono, nego upravo koliko puta godisnje se dete razboli? Da li znamo zasto? Sta radimo radi preventive iz iskustva?

Nama je doktorka preporucila probiotik, ali samo tri dana za redom na nekoliko meseci. Ja sam shvatila da je sad vreme, kao sto sam mu dala pred more. Ne verujem da probiotik moze da skodi ako se umereno koristi.

Objavljeno

A Luki bi bas samo jos falio neki stomacni virus, pa da se svi ucmekamo! Cuti tamo, ne baksuziraj :angry::blink:

Upravo zbog toga sto i ja mislim da mora da prodje neke bolestinice, moram da ga vodim negde gde ima dece. Nemam nikakve namere da ga cuvam pod staklenim zvonom, niti sam do sad.

Otvorila sam upravo ovakvu temu da bih mozda izvukla nekakav zakljucak. Znace puno takva iskustva. Ne samo kako smo lecili ovo ili ono, nego upravo koliko puta godisnje se dete razboli? Da li znamo zasto? Sta radimo radi preventive iz iskustva?

Nama je doktorka preporucila probiotik, ali samo tri dana za redom na nekoliko meseci. Ja sam shvatila da je sad vreme, kao sto sam mu dala pred more. Ne verujem da probiotik moze da skodi ako se umereno koristi.

ne znam zaista...ja sam mu kupila neki sa ribljim uljem plus 8 vitamina... i extra je ukusan...ali dr kaze nikakvi vitamini u tom obliku...e sad i da hocemo luka to ne bi popio nema tih para ni vitamina :rolleyes: .... tvrdoglavo moje.

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.