Ishrana i zdravlje dojilja

odgovora

Objavljeno

Sa strcni ampulicu,a sutra kupi Mirasol.

Objavljeno

Ja jela grasak detetu dala espumisan i nemamo problema :D

Objavljeno

ja jos uvek nisam jela ni grasak ni pasulj ni kupus. Pre neki dan sveki spremala slatki kupus, razmisljala sam se da li da probam i na kraju nisam. Smetali su joj krastavci ranije, danas sam pojela par kolutica i nista. Takn da cu polako poceti da jedem sve. A bas mi se jede grasak sa junetinom

Objavljeno

ja jos uvek nisam jela ni grasak ni pasulj ni kupus. Pre neki dan sveki spremala slatki kupus, razmisljala sam se da li da probam i na kraju nisam. Smetali su joj krastavci ranije, danas sam pojela par kolutica i nista. Takn da cu polako poceti da jedem sve. A bas mi se jede grasak sa junetinom

I meni slatki kupus :D sacekacu par dana pa cu da kuvam :D

Objavljeno

Ja sad spremam rucak sa graskom-pa cemo videti! Vec par dana mu ne dajem espumisan. Valjda je dosao kraj tim grcicima. Do sad sam probala kupus, pasulj, kafu odavno pijem... jos danas da probam grasak i vracam se u normalu (bar sto se kuhinje tice :D )

Objavljeno

Ja jedem sve odavno. malo mu je smetao grasak do 6. meseca posle toga ni to.

Pocela sam da pijem vit c i mg. ali sve losije izgledam, kosa, koza, kilaza samo pada. Nisam nasla med sa orascicima nigde do juce. Bio je sajam meda na centru pa sam trazila, neka zena pravi po narudzbini. Mesec dana joj treba da to napravi. 500 din je najmanja teglica pa cu naruciti.

Objavljeno

Med sa tim orascicima, sta sadrzi? Zasto je on dobar?

Objavljeno

YelenaC zna odgovor... :)

Objavljeno

Otisli smo lekaru zbog konjuktivitisa. Pocello je od toga. Klincu zahvatilo i nos i grlo, curici se grlo crveni i pedijatar im je dao antibiotike i vidu masti za oci i sirupa. Virusi nas napali :( Ali ja nisam pitala za sebe. Oci mi se crvene skroz i to mi nista nije bilo zabrinjavajuce, ali sad me grlo boli i sva sam malaksala. Mozda od umora ali se plasim boljke. Izgleda da me stize nesto :( Tetka me ubedjuje da je beli luk prirodni antibiotik i da progutam cen dnevno kao tabletu. Probala bih, ali da li beli luk nece da promeni ukus mleka i da ne pocne da odbija bebac? Valjda nece nista od jednog cena dnevno da mu bude?!?! (ponekad je dobro sto mi je muz odsutan :D ) Jos se premisljam

Objavljeno

Meni je beli luk obavezan dodatak jelima,a cesto pojedem i cen uz klopu,a beba sisa li,sisa! Ne verujem da ce je jedan cen odbiti od sikenja. Ako se plasis pojedi ga mozda odmah posle podoja.

Objavljeno

Zna li neko smijem li popiti uvin h caj?

sigurnija ti je brusnica jer dojis bebu... citala sam i dr mi je rekla da ne pijem uvin h, ja sam imala upalu bubrega pa sam pila samo brusnicu uz amoksiciklin i paracetamol.

Objavljeno

YelenaC zna odgovor... :)

;)

Dakle, med sa zelenim orascicima sadrzi jod koji uz med jako dobro utice na rad stitaste zlezde koje pri dojenju ima difunkciju. To je normlana pojava, prolazna, ali sa jodom iz orascica moze da se dovede u red, pa se onda simpomi opadanja kose, naglo mrsavljenje (ili pak gojaznost!), lomljenje noktiju, nesanica itd. malo smanje, dovedu u normalu.

Zna li neko smijem li popiti uvin h caj?

Ne, uvin caj nikako nije dobar za dojilje jer je veliki diuretik. to znaci da potpomaze izbacivanje tecnosti iz organizma preko besike, a sustina je da doilja ima puno tecnosti radi mleka.

moj savet je caj od brusnice, kao sto Mala rece, ali ne vise od 2 solje dnevno i puno,puno, puno vode. Prolom voda je OK za takve simptome.

Objavljeno

Miva a što nisi sama to napravila? imaš po netu recepata zilion za to, a orasi bili mladi do skoro :)

i ja se slažem ovo za uvin čaj, od njega se samo piški :D

Objavljeno

Otisli smo lekaru zbog konjuktivitisa. Pocello je od toga. Klincu zahvatilo i nos i grlo, curici se grlo crveni i pedijatar im je dao antibiotike i vidu masti za oci i sirupa. Virusi nas napali :( Ali ja nisam pitala za sebe. Oci mi se crvene skroz i to mi nista nije bilo zabrinjavajuce, ali sad me grlo boli i sva sam malaksala. Mozda od umora ali se plasim boljke. Izgleda da me stize nesto :( Tetka me ubedjuje da je beli luk prirodni antibiotik i da progutam cen dnevno kao tabletu. Probala bih, ali da li beli luk nece da promeni ukus mleka i da ne pocne da odbija bebac? Valjda nece nista od jednog cena dnevno da mu bude?!?! (ponekad je dobro sto mi je muz odsutan :D ) Jos se premisljam

meni su u porodilistu rekli da jeidna ljutina koja moze da predje u mleko je od belog luka. e to je bio savet za novorodjence da ne bi odbilo dojenje. Tvoaj beba je vec velika i mozes da uzimas beli luk. Trebalo bi da uzimas i vitamince mada bi bilo najbolje mozda da i ti odes kod dr.

Objavljeno

Miva a što nisi sama to napravila? imaš po netu recepata zilion za to, a orasi bili mladi do skoro :)

i ja se slažem ovo za uvin čaj, od njega se samo piški :D

Mrzi me sto sam ziva, a kamoli to da pravim :)

Objavljeno

Mrzi me sto sam ziva, a kamoli to da pravim :)

Joooj dušo :rolleyes:

nije ništa teško samo orahe preliješ medom :)

napraviću ti ja sa malo zrelijim pa ću ti poslati :wub:

Objavljeno

Ah, da! Ti si u Fr. sorry!

hajde ako neko ima Prolom vodu kod kuce da napise sanjalici ovde na temi sastav tj. odnos minerala. Mozda mozes da nadjes neku slicnog sadrzaja kod tebe.

Objavljeno

Joooj dušo :rolleyes:

nije ništa teško samo orahe preliješ medom :)

napraviću ti ja sa malo zrelijim pa ću ti poslati :wub:

Ja znam da treba da odstoje 40 dana u medu. e sad neki tvrde da treba da bude 40 dana na suncu a neki u mraku. zato ja kupujem u zdravoj hreni i ne razmisljam. ;)

Objavljeno

Da li smem da jedem jagode? Mislim, znam da smem, ali smem li... ono.... da pojedem mnooooogo, jer ako ne smem celo kilo odjedanput, necu ni da pocinjem :D

mala007, Hellen i Kristina86 volite ovo

Objavljeno

Da li smem da jedem jagode? Mislim, znam da smem, ali smem li... ono.... da pojedem mnooooogo, jer ako ne smem celo kilo odjedanput, necu ni da pocinjem :D

Prvo probaj malo, pa ako nema neke rekcije krkaj sestro dok ne puknes!!! :D

Smey voli ovo

Objavljeno

Prvo probaj malo, pa ako nema neke rekcije krkaj sestro dok ne puknes!!! :D

:lol: :lol:

SAD si nasla da mi pises, kad jagode prolaze i opet su 200 dindzi :lol:

Objavljeno

Smey, ja sam malo promašila temu, bolje da sam pisala u temi o svekrvama. :D Ne nerviram se ja unapred zbog dojenja nego zbog svekrvinog pro...avanja i uplitanja sa svojim bapskim pričama. Ovo za pojedine vrste ribe sam i ja čitala. A pošto ću se poroditi u septembru, biće svačega lepog na pijaci i neću ničeg da se lišavam zbog staramajkinih fiks-ideja. :D

Cicana, sigurno ću voditi računa da se zdravo hranim, a o kilaži zaista ne razmišljam. Sve se to skine posle. Eto i prošle godine sam za nepuna dva meseca skinula 8kg viška a da nisam ni osetila -- a tek sad kad budem dojila, neće biti nikakvih problema. A i da bude, ja sam zadovoljna svojim životom i time što ću biti majka i zabole me i da budem buci-buci. :) Nego sam svekrvinu i deverovu gojaznost pomenula baš zato što se oni hrane jako jednolično a obilno, prava američka sirotinjska gojaznost. :( Nekad mi ih bude i žao, a nekad ne, jer je lični izbor u pitanju. Ja za 130 dinara kupim kilo jagoda, ona kilo šećera. Ja za manje od 300 dinara kupim 2kg jabuka greni smit, ona eurokrem. I zato me nervira da mi soli pamet.

Prošle godine nisam smela čašu vode ili šolju čaja da popijem po izlasku iz bolnice, a bila sam tek u 22. nedelji, jer mi je mleko nenormalno kuljalo. Tako da ni s te strane neću da se sekiram. Supice i čajeve baš volim, neće mali sigurno ostati gladan. :)

Objavljeno

Najvaznije i na prvom mestu je da beba sisa, a ti ces je pratiti i videti kako dalje. Tebi je dozvoljeno da jedes i pasulj i grasak i kupus, ma sve, ali UMERENO. E ako primetis da bebi nesto smeta od tih namirnica ti prestanes da jedes to. Ako volis nesto nema potrebe da sebi uskracujes isto. Moras biti srecna i zadovoljna mama da bi beba takva bila i nema problema.

Sve ti je to prosta matemaika, draga moja, ako to tko shvatis.

A mi smo ti tu da ti pomognemo ako do problema u dojenju dodje.

:)

My happiness, Megi. i Tangerine volite ovo

Objavljeno

Smey ti tako dobro umes da sastavis post da ti covek stvarno poveruje,a kad se malo dublje zadubih to je pregst gluposti.

Nek si ti to tako sastavila, cak se i bolje poveruje kad je neko izravno neprijatan ;)

A možda samo još jedanput da pročitaš moj post...

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.