Ishrana i zdravlje dojilja

odgovora

Objavljeno

Nisam sigurna da grčevi imaju neku vezu sa ishranom majke.Bitno je hraniti se kao i u trudnoći-unositi sve što je potrebno organizmu.

Naravno ono što je sigurno štetno a to je opšte-poznato,su duvan alkohol itd,a hrana kao i do sad.Ni u čemu ne pretjerivati.

A ti Tangerine imaćeš ovdje odlične savjete o dojenju,reci svekrvi imam ja žene sa bebca :lol: ne morate se truditi.

Tangerine voli ovo

Objavljeno

Interesuje me d ali smem da konzumiram cikoriju? Nasla sam neku bio kafu i hocu da je probam i pise da ona sadrzi neke gljive i cikoriju.

Objavljeno

A šta je cikorija? to onaj neki kupus? :D

Objavljeno

Nemam predstavu :D

Objavljeno

ma možeš, što ne bi... sigurno je bolje nego od prave kafe :D

A tra cikorija je neki koren, kupus... biljka obična :D salata :D

Objavljeno

Pa da u pravu si. Kakvo li je to, verovatno grozno :D

Objavljeno

Npr. kravlje mleko je "opasnije" nego tanjir pasulja, al ti je jogurt extra.

E da izvinete jel ovo stvarno? :blink: A gde to kazu? ^_^

Meni trube da ga pijem...

Objavljeno

E da izvinete jel ovo stvarno? :blink: A gde to kazu? ^_^

Meni trube da ga pijem...

Jel ima beba grceve kad pijes mleko? Ako nema, sve je ok.

Objavljeno

Ova dojilja je zaradila bronhitis. Pijem i ab,dr mi je rekla da smem da je dojim jer je starija od godinu dana. Nista mi se ne jede jer uopste ne osecam ukus ni miris. Zivot bez cula je uzasan! :)

Moja pesmica voli ovo

Objavljeno

Jel ima beba grceve kad pijes mleko? Ako nema, sve je ok.

Pijem mleko svaki dan(uglavnom)..ni ne razmisljam da li joj to smeta jer nisam cula da to moze mleko smetati(nisam ni morala jer nema pravila za sve to je individualno).. :wacko:

Ima nekad grceve,ne svaki dan....

Mislis da bi trebala da vidim da li je od mleka :o da pratim kako je kad pijem a kako kad ne pijem.... :wacko:

Bas me to zacudilokad sam procitala,al moracu da vidim par dana sad!

Objavljeno

Ova dojilja je zaradila bronhitis. Pijem i ab,dr mi je rekla da smem da je dojim jer je starija od godinu dana. Nista mi se ne jede jer uopste ne osecam ukus ni miris. Zivot bez cula je uzasan! :)

Jeste.... :wacko:

A ova dojilja ti zeli brz oporavak! ;)

Drina voli ovo

Objavljeno

Pijem mleko svaki dan(uglavnom)..ni ne razmisljam da li joj to smeta jer nisam cula da to moze mleko smetati(nisam ni morala jer nema pravila za sve to je individualno).. :wacko:

Ima nekad grceve,ne svaki dan....

Mislis da bi trebala da vidim da li je od mleka :o da pratim kako je kad pijem a kako kad ne pijem.... :wacko:

Bas me to zacudilokad sam procitala,al moracu da vidim par dana sad!

Kiki, to su ti bapske price da treba ti da pijes mleko da bi isto imala. A sto se tice kravljeg mleka, to je zbog laktoze u njemu. Tvoje mleko ima laktozu I kravlje ima isto pa ti vidi sta moze da ucini u bebinom stomaku. A Smey ti je lepo rekla, ako ti je beba ok, nema potrebe nista da izbegavas dokle god imas meru u ishrani. Uostalom, prati svoga bebironca. Kako ti inace sisa? Jel je ok na siki?
Kiki @ voli ovo

Objavljeno

Kiki, moja A. je imala mnogo jake grceve u prvom i drugom mesecu, a posle jos dva meseca slabije, s tim da ja volim da kazem da su poslednjih mesec i nesto to bili cisto psiholoski grcici. Puno sam citala o tome i tacno ih prepoznala kod nje. Ali dok su grcevi bas intenzivno trajali, a kad kazem intenzivno mislim i po 6-7h neprekidnog plakanja danima da smo svi mislili da cemo odlepiti i stoput bili spremni da odemo u bolnicu s njom - e tad vise nisam znala sta nisam probala, pa sam izbacila i mlecne proizvode. Neko na forumu mi je rekao da jednostavno izbacim i mleko i jogurt i sir, sve. Sad ne znam ni koje je bilo objasnjenje, da li laktoza (mada onda zasto i fermentisane proizvode izbaciti, ili to nema veze? ne razumem se :)), uglavnom meni je tada vise toliko bilo zao mog deteta da nisam ni razmisljala zasto, nego sam samo to uradila.

Iskreno, pojma nemam da li je to pomoglo ili nije. Jednostavno je bila jedna moguca mera da joj nekako pomognem, jer zaista smo sve, sve probali. Polako sam vracala namirnicu po namirnicu i kolicinski ih povecavala negde pred uvodjenje cvrste hrane.

Zato sam pitala ima li tvoja beba grceve, odnosno reaguje li lose na nesto sto ti pojedes/popijes. Ja mislim da je to jedino merilo, a ne sta ti drugi kazu, ili sta teorijski treba/ne treba. Meni je prijalo da jedem corbe, neko je ovde ili na drugoj temi prigovorio d ase od corbe ne moze ziveti, al ja sam zivela i trpala u te corbe sve sto je prijalo detetu i meni i evo nas zivih, zdravih, normalnih. Nista se ne mora, brzo prodje par meseci i sve se da vratiti na jelovnik.

Kiki @ voli ovo

Objavljeno

Smey, mleko je to koje zna da napravi dzumbus, a ne jogurt.

Objavljeno

Pesmice, dojim je svaka 2-3h danju i svaka3-4 nocu...sve je ok.Kad se lepo nasiki spava..jedino zeza kad vise spava dok siki onda se brzo budi i hoce jos...a ne mogu je rabuditi dok sisa vec kad je skinem sa sise pa malo pronosam :rolleyes:

Smey,u pravu si...al me to tako zacudilo jer nikad nisam cula da je necija beba imala grceve zbog mleka al eto :)

Ona meni ima nekad,ne svaki dan....i na pamet mi nije palo da povezem to sa npr. mlekom :rolleyes: al praticu bas.Danas nema mleka pa cemo videti.....

Jeste li vi jele svez krastavac?

Gledam ih otkad sam se porodila i sve necu ni da probam jer kao smeta..pa ako probam a nju boli ondak cu se besim o krastavce :D

Ne volim ja bas experimentisati. :wacko:

Objavljeno

Ako ne volis eksperimentisati, onda nemoj. Mada, ako volis da jedes onda probaj bar jedan, pojedi ga posle podoja.

Objavljeno

Pa ne znam... videcu.

Gledacu sta sam kad pojela i praticu je pa ce to biti najbolji pokazatelj.

Moja pesmica voli ovo

Objavljeno

Mom sinu je grasak smetao - kada ja pojedem. Cini mi se posle sestog meseca da sam jela sve. Ma da, i mene su smarali babskim pricama da pije sto vise sokova, vode, a narocito mleka da bih imala sto vise, mislim... :wacko: gluposti. Stavi bebu da sisa sto vise i eto ti vise mleka :lol:

Inace, ona bio kafa je odvratna :wacko:

Objavljeno

Jel pijete obicnu tursku kafu?

Objavljeno

Ja sam pila samo po jednu dnevno bas u pocetku.

Objavljeno

Tako i ja ...jednu popijem ujutru i to je to....

Objavljeno

Dojiljeeeeeeee :)

Da vas pitam jedete li lubenicu? :rolleyes:

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.