Ishrana i zdravlje dojilja

odgovora

Objavljeno

spala mi je temperatura... celo vece se nalivam vodom... mleko je tu jos... a bebac nikad nemirnije nije spavao tako da i fali sna... videcemo ujutru...ali definitivno mr uhvatila panika u jednom trenutku...

Objavljeno

od kad sam se porodila nisam bila bolesna,skoro me je temp.drzala ceo dan,prespavala sam je i sutradan je sve bilo ok.

Objavljeno

pa pad imuniteta zbog nespavanja i novonastalog nacina ziovta hoce da prouzrokuje temperaturu.. ja sam isla kod lekara eto... i slali me od opste medicine do ginekologa i nista nisu znali da mu lapo kazu uzas... na kraju mi dali injekciju za mastitis.. ja u panici...zvala patronaznu ( nek je bog pozivi) kaze ma kakav mastitis... samo jedan zapusen kanal... mislim moze da se desi ali ja se izmuzavam...jao poludecu vise...

Objavljeno

ja sam danas pila cedevitu od limuna reko nece nista da mu bude kad ono cuda.. grcevi i ludilo ceo dannnn :( bas mi je bilo zao... tako da izbegavajte citrusne sumece tablete i cedevite...

a mom strahinji inace i svez krasavac smeta tako da zaobilazim u sirokom luku...

Objavljeno

Da li ste vi osetili kad vam je zapravo nadoislo mleko? Porodila sam se pre 10 dana na CR i sve je bilo super do danas kad me je samo odjednom u trenutku uhvatila drhtavica, temperatura 38,5 i vise i pocele jako da mi bride i bockaju bradavice kao da me neko bode sa 100 iglica odjednom. A danas mi je 1. dan da imam puno mleka i da mi curi na 2. dok beba sisa. Nadam se da je ovo nadolazak mleka a ne nesto ozbiljnije. Pijem paracetamol i nadam se da ce temperatura proci do sutra.

Objavljeno

Da li ste vi osetili kad vam je zapravo nadoislo mleko? Porodila sam se pre 10 dana na CR i sve je bilo super do danas kad me je samo odjednom u trenutku uhvatila drhtavica, temperatura 38,5 i vise i pocele jako da mi bride i bockaju bradavice kao da me neko bode sa 100 iglica odjednom. A danas mi je 1. dan da imam puno mleka i da mi curi na 2. dok beba sisa. Nadam se da je ovo nadolazak mleka a ne nesto ozbiljnije. Pijem paracetamol i nadam se da ce temperatura proci do sutra.

Jelena,laktacija se uspostavlja,nemoj da brines,izmuzavaj se ako imas previse mlijeka i ako su ti bolne grudi da ne bi doslo do upale!Beba je suvise mala,pa ne moze posisati onoliko mlijeka koliko ti nadolazi!Ne brini,sve je to ok!

Objavljeno

Jelena,laktacija se uspostavlja,nemoj da brines,izmuzavaj se ako imas previse mlijeka i ako su ti bolne grudi da ne bi doslo do upale!Beba je suvise mala,pa ne moze posisati onoliko mlijeka koliko ti nadolazi!Ne brini,sve je to ok!

ako temperatura ne spada a i ako je nema vise nece skoditi da stavljas obloge od kupusa. i samo se stalno cedi-izmuzaj, sto vise. da ne napravis problem jer ti je jako nadoslo mleko a bebica je mala-kao sto tigi kaze. i sto cesce je stavljaj da siki.

Objavljeno

Danas je bolje ali i dalje bradavice bride... vec sam se bila uplasila da mi se rana upalila ili nesto tako... hvala na odgovorima...stavljala sam kupus i drzala celu noc...

Objavljeno

Danas je bolje ali i dalje bradavice bride... vec sam se bila uplasila da mi se rana upalila ili nesto tako... hvala na odgovorima...stavljala sam kupus i drzala celu noc...

Stavi i narednih par noci,za svaki slucaj,ako bradavice ti bride mazi ih sopstvenim mlijekom i pusti da se suse na vazduhu nemoj oblaciti nista,to je minut-dva,dok ne dodje to na svoje!

Objavljeno

U mnogim (malo pretjerah :rolleyes: ) nekim temama na bepcu sam procitala da su porodilje i dojilje odlazile kod homeopate, pa ako neko moze da napise malo detalja i da li im je i kako pomoglo.

Pozdrav!!!

Objavljeno

Meni i u bolnici i posle pedijatri govore da jedem sve a dete mi ima isusove muke. Vidim da negde grešim i sad mi je sve jasno. Možete li da rezimirate šta da izbegavamo da jedemo a šta da pojačamo u ishrani?

Zaboravih da pomenem da moj mišić ima 3 meseca i hrani se samo iz mamine sike.

Objavljeno

Veliki broj namirnica navodi se kao krivac za pojavu tegoba: luk, praziluk, celer, citrusno voće, karfiol, kupus, začini ... Međutim, njihov uticaj je individualan (bebe različito reaguju na pojedine namirnice). S obzirom na to, predlažem vam da vodite dnevnik ishrane u kojem ćete beležiti šta pojedete u toku dana - može vam bitno pomoći u identifikaciji i eliminisanju hrane koje šteti vašoj bebi.

Izvor: Bebac portal

Ja bih u ovaj tekst dodala i mahunarke (grašak, pasulj) i da ponovim ovo što je boldovano dakle njihov uticaj je individualan, tako da moguće je da tvojoj bebici ništa od ovog ne smeta već nešto sasvim "treće" zato toplo preporučujem da dan po dan pišeš šta si jela i da vidiš šta prija a šta ne prija. Mada će vam uskoro i proći period grčeva

Objavljeno

Aha.. negde sam pročitala da i pečurke mogu da prave probleme. Ali, kao što kqžeš, sve je individualno.

Hvala na savetima. Zaista je pravi horor slušati svog anđela kako užasavajuće plače a ne znamo kako da mu pomognemo.

Objavljeno

Jela sam snikers kolace koji su puni kikirikija i Vuk je imao zelenu stolicu.Vuk ima 2mes.Da li je moguce da je od kikirikija u kolacima?Inace lepo sisa,napreduje.

Objavljeno

Jela sam snikers kolace koji su puni kikirikija i Vuk je imao zelenu stolicu.Vuk ima 2mes.Da li je moguce da je od kikirikija u kolacima?Inace lepo sisa,napreduje.

Kupi kikiriki i pojedi dva-tri komada pa ćeš videti. Ako se ponovo pojavi zelena stolica ili neka druga rekacija privremeno zbaci koštuničavo voće.

Objavljeno

Kupi kikiriki i pojedi dva-tri komada pa ćeš videti. Ako se ponovo pojavi zelena stolica ili neka druga rekacija privremeno zbaci koštuničavo voće.

Prpobala sam kikiriki,a jela sam i lesnike i orase u kolacima i nema reakcije :)

Objavljeno

Bravo, onda je bilo nešto "prolazno" ;)

Objavljeno

Moze li mi neko reci za banane,da li i one mogu da smetaju bebcu?

Ja stvarno vise ne znam sta da jedem,sve sam izbacila maltene,jer moj malisan od tri meseca bas ima osetljiv stomacic. Primetila sam recimo da mu paprike stvaraju grceve. Mleko sam izbacila,hocu reci pijem bez laktoze. To mi je pedijatar savetovala ,a i bolje je. Dok sam pila obicno mali je vristao. Na koji god site odem da vidim sta se sme ,a sta ne ispada da se nista ne sme jesti.

Cokolade izbegavam,mahunarke,citruse,pijem dosta vode i sokova,jedem jabuke,kruske.....

^_^:wacko:

Objavljeno

Dok ne probaš nećeš znati ;)

Šalu na stranu, generalno ne smetaju ali imajući u vidu da imaš baš osetljivu bebu, probaj pola banane pa vidi kako će ragovati.

Objavljeno

Ja stvarno vise ne znam sta da jedem,sve sam izbacila maltene,jer moj malisan od tri meseca bas ima osetljiv stomacic. Primetila sam recimo da mu paprike stvaraju grceve. Mleko sam izbacila,hocu reci pijem bez laktoze. To mi je pedijatar savetovala ,a i bolje je. Dok sam pila obicno mali je vristao. Na koji god site odem da vidim sta se sme ,a sta ne ispada da se nista ne sme jesti.

Cokolade izbegavam,mahunarke,citruse,pijem dosta vode i sokova,jedem jabuke,kruske.....

mi smo imali slican problem ali vidis po detetu mom je kupus,paprika svaka jaca hrana...procice vremenom kolika je beba?

Objavljeno

Imaš HIPPov čaj za dojilje,u sebi ima kima,komorač i td.Nama je to smanjilo grčeve

Objavljeno

mi smo imali slican problem ali vidis po detetu mom je kupus,paprika svaka jaca hrana...procice vremenom kolika je beba?

Boris je star 3 meseca. Inace znaju da ga napadnu grcici recimo uvek u isto vreme oko 4h ujutru. Ne place,vec samo stenje nekako,i prducka :rolleyes: . Tj napinje se.

Ispada da sve sto pojedem,a to je nista osim piletine,krompira,supice i jos po koje hrane ,njemu ne odgovara :(

Objavljeno

Imaš HIPPov čaj za dojilje,u sebi ima kima,komorač i td.Nama je to smanjilo grčeve

Joooj rado bih,ali ja sam u USA,mada ima i ovde nekh cajeva za dojilje koje sam pila,ali nikakav rezultat. Voda mi vise pomaze. A za bebe oni imaju samo neke kapi glupave,ali imaju i GRIPE WATER koji je odlican za gasove. Na bazi djumbira i vodice. To mu obicno dam da se olaksa,ali cini mi se da posle toga kao da ima proliv,jako mu je retka stolica,hm :(

Objavljeno

Ja sam od povrca skoro sve izbacila jer ispada da nista ne smem zbog grcica?Moze li neko konkretno da mi napise koje povrce smem,dok se nisam pretvorila u krompir :P

i od voca smem li neoljustenu jabuku?Ne znam vise ni sta da jedem,svakim danom sve slicno,malo mi i dosadilo?

Objavljeno

Ja sam od povrca skoro sve izbacila jer ispada da nista ne smem zbog grcica?Moze li neko konkretno da mi napise koje povrce smem,dok se nisam pretvorila u krompir :P

i od voca smem li neoljustenu jabuku?Ne znam vise ni sta da jedem,svakim danom sve slicno,malo mi i dosadilo?

Mig, na žalost faza grčeva ti sleduje te sleduje. E sad sa svojim načinom ishrane ti možeš samo da ublažiš tegobe. Ali nikako da izbaciš silne namernice (pogotovo povrće i voće) iz ishrane.

Probaj da vratiš sve osim pasulja i kupusa, tako da ti se u meniju nađu zelje, spanać, brokoli, kelj, karfiol, krašak, buranija i sl) mada i neke navedene namernice nadimaju ali organizmi su idividualni. A od voća jabuke, suve šljive, suve smokve, suve kajsije, suvo grožđe i sl. Ovo sam navela samo kao predlog a ti vidi šta tebi i bebici odgovara. Ipak ne možeš gladovati. Bolje da se raznovrsno hraniš a u slučaju grčeva da primeniš tople obloge, espumisan kapi, čaj od komorača i sl.

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.