Kuvar

odgovora

Objavljeno

S obzirom da smo juče bili u restoranu, danas ću definitivno da spremam Jellenin pasulj, ako me muž opet prijatno ne iznenadi. ;)

Objavljeno

Danas nista ne spremam. :) Idemo u restoran da nam drugi postavi i drugi opere sudove :D

Objavljeno

Danas nista ne spremam. :) Idemo u restoran da nam drugi postavi i drugi opere sudove :D

Uh, blago tebi... a045.gif

Objavljeno

:D

To idemo sad, pa ko zna kad. :)

Objavljeno

:D

To idemo sad, pa ko zna kad. :)

Ma cuti, da je meni sad, a za poslije cemo se vec dogovoriti. :P

Objavljeno

Danas instant supa iz kesice i mladi krompirici i rostilj od juce da se ne baci hihihihi...

Objavljeno

cevapi,mladi krompirici i sopska,sve dijetalno :D:D:D

Objavljeno

Danas počinje post, pa je mm rešio da se oproba u tome( nije baš neki vernik po tom pitanju), tako da za danas posni ručak-bareno mešano povrće i dimljena pastrmka sa roštilja, ja volim to da jedem, pa mi je drago da sam i njega naterala.

Objavljeno

Musaka, ona klasicna sa krompirom i mlevenim mesom...

Objavljeno

Mi za danas imamo "neklasičnu" musaku sa povrćem-krompir, tikvice, brokoli i zalila sam je paradajz sokom. Moj izum, nemam pojma kakva će biti, otkrićemo danas popodne...ali kad je čovek gladan sve jede. :lol:

Objavljeno

Mi za danas imamo "neklasičnu" musaku sa povrćem-krompir, tikvice, brokoli i zalila sam je paradajz sokom. Moj izum, nemam pojma kakva će biti, otkrićemo danas popodne...ali kad je čovek gladan sve jede. :lol:

Kakva ti je bila musaka? Za moju mm je dao 10 sto retko radi...mislim daje 10-ke...a danas pileca krem corba i pilav...

Objavljeno

Kakva ti je bila musaka? Za moju mm je dao 10 sto retko radi...mislim daje 10-ke...a danas pileca krem corba i pilav...

Danas popodne kad dođemo sa posla je probamo, pa ti javim. ;)

Objavljeno

evo i ja da dodam jedan recept :)

ČORBICA SA PILEĆIM BELIM MESOM

sastojci:

pileće belo meso - 200 - 300 gr

povrće (nekada uzimam ono smrznuto pola kesice ili po potrebi a sada kada ima sveže, uzimam sveže i sitno seckam)

maslinovo ulje - po ukusu

jedno jaje

pavlaka - (može cela a može i manje)

Začini - so, biber, ruzmarin, bosiljak, vegeta (začin C)

Malo limunovog soka.

Priprema:

sitno iseckam na kockice pileće meso (otrilike na kockice 1 x 1 cm može i malo krupnije) skuvam meso, nekih 15 ak minuta, onda dodam povrće, pustim da se kuva zajedno dok se povrće ne skuva, dodajem maslinovo ulje i pred kraj, razmutim jaje (mora jaje lepo da se razmuti da bi bilo bolje u samoj čorbici), pa na kraju pavlaka.

Kada sve to još malo skrčka, dodajem limunov sok i začine.

Prijatno :)

Objavljeno

Salata sa tunjevinom.

Jedna konzerva tunjevine (može ona sitna ne mora da bude ona skuplja u komadima)

kisela paprika (poželjno crvena iz turšije :) ) - 2 - 3 veće ili po ukusu

Kisela pavlaka

malo majoneza

kašika kečapa

kašika (mala) senfa

so

biber

priprema:

papriku iseći na "trakice"

pomešati sa tunjevinom koja se predhodno iscedi sa pavlakom i malo majoneza, doda se kašika senfa, kečapa i začini po potrebi.

Služi se ohlađeno :)

prijatno

Objavljeno

pileće belo meso sa susamom i makaronama

na vrelom ulju (veoma bitno da bude vrelo ulje) ispržiti sitno iseckane kockice pilećeg belog mesa uvaljanog u susam. Bitno je da meso porumeni da bi unutra ostalo sočno.

Pomeša se sa predhodno skuvanim makaronama, i pavlakom, malo majoneza i kiselim krastavčićima, sitno iseckanim :)

Uz to ide neka čorbica, lagan ručak - večera .

Prijatno

Objavljeno

Kakvi lepi recepti...volim i tunjevinu a i pilece belo...danas recikliramo od juce rucak ali cu morati ipak nesto da dodam...mozda ovu salatu...

Objavljeno

Micika, samo da ti javim da je musaka bila ok, ali mm se ne sviđa, jer nema meeesaaaa!!!!! Zlatni papagaj, ti ovo umeš da spremaš ili nam onako daješ recepte? :unsure:

Objavljeno

@ruskinja

naravno da spremam :) kako bih inače znao :)

skoro sam spremao ovu pitu - pitice, ispalo super :)

http://www.youtube.com/watch?v=DWyvMbXpUSY

Niko ne može da spremi pasulj kao ja :) bilo da je prebranac ili čorbasti :)

ali da ne pišem kako se sprema, to verovatno već svi znate :)

Volim da spremam i krompir salatu ( uglavnom spremam ono što volim da jedem ) a kako bi moja baka rekla : "za dobru svinju, nema loših pomija " :)

Recimo, od starog hleba, kada ostane, isečem uveče na kriške, i ostavim da odstoji do ujutru.

Napravim fil kao za picu, stim da se šunka i ostali sastojci iseckaju na sitno (pomeša se kečap ili paradajz kuvan domaći, sa pečurkama, maslinama i jaje se umuti) i onda se ujutru hleb premaže margarinom i na njega se stave ovi sastojci i zapeče se u rerni i na kraju se narenda kačkavalj i pospe se malo origana ... to bude baš dobar doručak

ih, ne mogu sada baš svega da se setim ...

kako se čega setim, tako ću da dodajem.

Uzgred, čitao sam negde da su belančevine neophodne za bolji razvoj dece. Valjda belančevine u krvi pomažu prenoženje kiseonika i još nečega :)

E onda, najbolje za bebu da se od belanaca napravi "sladoled" pa se dodaje sezonsko voće . Najbolje bi bilo da se u toj kombinaciji izbegne šećer, ali može malo :)

Pozdrav

i PRIJATNO

Objavljeno

Iju...??? t1816.gift1816.gif

Moj ne bi umeo ni hleb da isece sam, a kamoli sta drugo!!! 

Bravo za tebe!!!

Objavljeno

@ruskinja

naravno da spremam :) kako bih inače znao :)

skoro sam spremao ovu pitu - pitice, ispalo super :)

http://www.youtube.com/watch?v=DWyvMbXpUSY

Niko ne može da spremi pasulj kao ja :) bilo da je prebranac ili čorbasti :)

ali da ne pišem kako se sprema, to verovatno već svi znate :)

Volim da spremam i krompir salatu ( uglavnom spremam ono što volim da jedem ) a kako bi moja baka rekla : "za dobru svinju, nema loših pomija " :)

Recimo, od starog hleba, kada ostane, isečem uveče na kriške, i ostavim da odstoji do ujutru.

Napravim fil kao za picu, stim da se šunka i ostali sastojci iseckaju na sitno (pomeša se kečap ili paradajz kuvan domaći, sa pečurkama, maslinama i jaje se umuti) i onda se ujutru hleb premaže margarinom i na njega se stave ovi sastojci i zapeče se u rerni i na kraju se narenda kačkavalj i pospe se malo origana ... to bude baš dobar doručak

ih, ne mogu sada baš svega da se setim ...

kako se čega setim, tako ću da dodajem.

Uzgred, čitao sam negde da su belančevine neophodne za bolji razvoj dece. Valjda belančevine u krvi pomažu prenoženje kiseonika i još nečega :)

E onda, najbolje za bebu da se od belanaca napravi "sladoled" pa se dodaje sezonsko voće . Najbolje bi bilo da se u toj kombinaciji izbegne šećer, ali može malo :)

Pozdrav

i PRIJATNO

Pa ti si sjajan kuvar...dok samo kazem mm da i od njega ima boljih, naravno prvo te tvoje djakonije da probamo...

Ruskinja i mm ne voli rucak be mesa a ja bas volim zelenis...

Objavljeno

Iju...??? t1816.gift1816.gif

Moj ne bi umeo ni hleb da isece sam, a kamoli sta drugo!!! 

Bravo za tebe!!!

Joj, Nina umreću od smeha...moj je isti kao tvoj...može da pomogne kad mu detaljno objasnim...

ZP, BRAVISSIMO!

Objavljeno

Pošto je tema šta ste danas spremali, evo da dodam dok se kuva, šta se kuva :)

KROMPIR PAPRIKAŠ SA PILEĆIM BELIM MESOM

Jedna veća glavica luka se izdinsta, pa se doda iseckano pileće meso takođe iseckano na kockice, to se posoli i ostavi da se dinsta. E sad, treba da se uradi nešto što sam ja zaboravio, al nema veze, jedna kašika brašna i jedna kašika sitno tucane paprike, da to bude kao zaprška, ali ja sam to preskočio pa ću naknadno to da uradim sutra pre nego serviram :)

Kada se meso i luk izdinsta, doda se voda i krupnije kockice isečenog krompira i to je to :)

Prijatno :)

Objavljeno

Salata sa tunjevinom.

Jedna konzerva tunjevine (može ona sitna ne mora da bude ona skuplja u komadima)

kisela paprika (poželjno crvena iz turšije :) ) - 2 - 3 veće ili po ukusu

Kisela pavlaka

malo majoneza

kašika kečapa

kašika (mala) senfa

so

biber

priprema:

papriku iseći na "trakice"

pomešati sa tunjevinom koja se predhodno iscedi sa pavlakom i malo majoneza, doda se kašika senfa, kečapa i začini po potrebi.

Služi se ohlađeno :)

prijatno

Pravila, mmmm super je.

A za vreme posta stavim ajvar umesto svega onog sto nije posno!

Objavljeno

od starog hleba, kada ostane, isečem uveče na kriške, i ostavim da odstoji do ujutru.

Evo ga doručak za nedelju ujutru :)

Sa sve slikama :)

Objavljeno

Evo ga doručak za nedelju ujutru :)

Sa sve slikama :)

Kakav car,svaka cast :D

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.