Anketa o odvikavanju od pelena   116 votes

1. 1. Dajte iskustva sa vašim klincima

• Dečak do 2,5 godine bez muke
      34
    • Devojčica do 2,5 godine bez muke
      55
    • Dečak do 2,5 godine sa mukama
      16
    • Devojčica do 2,5 godine sa mukama
      11

Molimo vas da se prijavite ili regstrujete da biste glasali.

odgovora

Objavljeno

Nisi kriva,ja sam Nikolu pocela da stavljam sa 18 mjeseci,a sa nepunih 20 je skinuo,sve je individualno!

Vjerujem da je tesko ustati tako rano,ali onda cim ustanete stavi je da sjedi na nosu i daj joj omiljenu zanimaciju,igracku,crtani i sl.

Devojka koju poznajem ima bliznakinje, njih je stavljala na nošu sa, lupam sad, 9 meseci, odnosno čim su mogle stabilno da sede. Odavno ne nose pelene, mislim da su skinule prošlo leto, a mlađe su od ane 15 dana. Tu je moja greška, tada mi je izgledalo bezvzez da je stavljam jer ona nije imala određeno vreme kada kaki. Njena deca su kakila odmah posle jutarnjeg mleka (recimo) i imalo mi je smisla da ih stavi.

Objavljeno

Devojka koju poznajem ima bliznakinje, njih je stavljala na nošu sa, lupam sad, 9 meseci, odnosno čim su mogle stabilno da sede. Odavno ne nose pelene, mislim da su skinule prošlo leto, a mlađe su od ane 15 dana. Tu je moja greška, tada mi je izgledalo bezvzez da je stavljam jer ona nije imala određeno vreme kada kaki. Njena deca su kakila odmah posle jutarnjeg mleka (recimo) i imalo mi je smisla da ih stavi.

Iskreno,meni je rano sa 9.mjeseci,ali postujem tudju odluku!Trto,nemoj sebe da krivis,vec lagano i strpljivo kreni u akciju!Sve ce na svoje doci,nemoj da se opterecujes!

Objavljeno

Iskreno,meni je rano sa 9.mjeseci,ali postujem tudju odluku!Trto,nemoj sebe da krivis,vec lagano i strpljivo kreni u akciju!Sve ce na svoje doci,nemoj da se opterecujes!

;) tnx

Objavljeno

Anđelina ima čvrst stav-NEĆU NOŠU- :(:blink::(

Objavljeno

A vidim imaju skoro isto, Anđelina je starija od Ane nekih nedleju dana :lol:

Ja je svaki put kaki pitam ''Ana hoćeš nošu?'', a ona kroz stenjanje ''Neće'' :lol:

Ja sam rešila da je ponudim i srećna ću biti ako samo sedi i ne radi ništa, makar da se navikava, ali da je forsiram po svu cenu - neću.

Objavljeno

;) tnx

Nema na cemu,drago mi je ako sam ti od neke koristi! ;)

Uuuuuu,na koga je tako tvrdoglava?! :rolleyes:

Objavljeno

A vidim imaju skoro isto, Anđelina je starija od Ane nekih nedleju dana :lol:

Ja je svaki put kaki pitam ''Ana hoćeš nošu?'', a ona kroz stenjanje ''Neće'' :lol:

Ja sam rešila da je ponudim i srećna ću biti ako samo sedi i ne radi ništa, makar da se navikava, ali da je forsiram po svu cenu - neću.

A ni ja!

Nema na cemu,drago mi je ako sam ti od neke koristi! ;)

Uuuuuu,na koga je tako tvrdoglava?! :rolleyes:

Na tatu :P

Objavljeno

Na tatu :P

E dobro je ,nek nije na mamu! :lol:

Objavljeno

E dobro je ,nek nije na mamu! :lol:

:P

Objavljeno

Kažem, sad imamo napredak da hoće da sedi, ali ovde kod babe, kući nema trika da je nateraš da sedne. Nekad je htela obučena da sedne - pitaš je kako kaki - ona se napinje. Ali da gologuza sedne na nošu - nema šanse. Tad sam odustala iz straha da joj ne stvorim otpor totalni, da opet ne krene da zadržava stolicu. Kaku ima formiranu, ali uz sirup. Sad nekad ću joj izbaciti kravlje mleko pa da vidim hoće li onda biti bolje.

A da, ona noću ne piški. Ujutru kad se probudi je penela suva, ako se u toku noći nekad probudi - onda ujutru bude malo u peleni.

Problem je (ili moja lenjost!?) što ja nemam snage da iste sekunde skočim kada se ona probudi i da je stavim na nošu :( (ooko 6-7 ujutru)

Ma ne gledam ja na standarde. Mislim kriva sam ja sama što je nisam učila na nošu čim je mogla da sedi. Priznajem - KRIVA SAM :lol:

A nije da nisam budna u 6, budna sam - ali nemam snage da ustanem tako rano, već ona kad se probudi, ja je prebacim na pola sata kod nas, ne bi li još malo odspavala - i tad ona i piški u pelenu

Kriva si! :P jesi! ustaj i dete stavi na nosu! ende!

Drugo, kupi drugu nosu. Vrlo je verovatno da je zapamtila boju nose kao nesto lose ili oblik, sve jedno, cim ona hoce da sedne na drugu nosu....problem je u kucnoj nosi.

ende! :lol:

Nije nista frka, ali Ti moras da resis da ti dete skine pelene kada vidis da je spremna na to. Dakle, pokazes joj par puta ujutro, promenis joj nosu, ponekad kazes: Nece beba na nosu, mama ce da piski u nosu!" i sednes na nosu da vidis reakciju, pa tek kad prodje jedno 7-10 dana pokazivanja, onda ides u skidanje potpuno pelena.

A on dok spava pređe i svoj i naš krevet....treba mi podmetač 3*3 :lol:

E, tako kad spava pa dodje u vas krevet je znak da mu se piski. Kad udje u krevet, a vi lepo uzmete ga i odnesete na nosu. nece ni znati, samo ce se ispiskiti. Posle ga vratite u njegov krevetac. ;) Tu smo fazu i mi imali jedno vreme kada je piskio nocu.

Objavljeno

Dosad, za ova 4 dana je odvikavanje od pelena prilično lak zadatak. Prva dva dana je imao par ekcesa...ali zadnja dva dana sam traži i nismo stavljali pelenu osim za dnevno i noćno spavanja.

Objavljeno

Dosad, za ova 4 dana je odvikavanje od pelena prilično lak zadatak. Prva dva dana je imao par ekcesa...ali zadnja dva dana sam traži i nismo stavljali pelenu osim za dnevno i noćno spavanja.

Odlicno!A zasto stavljate i za dnevno spavanje pelenu?Nema veze i ako se upiski,ostavi samo nocnu!

Objavljeno

Ma ni nocna mu ne treba ako on prelazi u njihov krevet. On predje i upsiki se kod njih, garantovano ;)

Objavljeno

Pokušaćemo skinuti i dnevnu...moram kupiti mušemu...

Yelena...testiraćemo noćne prelaske...

Baš je ovo zanimljivo...kako njemu tako i nama.

Objavljeno

Pokušaćemo skinuti i dnevnu...moram kupiti mušemu...

Yelena...testiraćemo noćne prelaske...

Baš je ovo zanimljivo...kako njemu tako i nama.

Vidjeces,brzo ce on ostaviti pelene!

Objavljeno

Ja planiram da pocnemo sa odvikavanjem od pelena... nadam se da cu stici da pogledam prethodne stranice, ko je sta i kako ;)

Desi se da Pavle sam trazi nosu, ja ga skinem i onda on umesto da sedi na njoj on je vuce po podu i igra se sa njom, pa se upiski, pokazuje na baricu i govori kako je POVRATIO :lol:

Objavljeno

Ja planiram da pocnemo sa odvikavanjem od pelena... nadam se da cu stici da pogledam prethodne stranice, ko je sta i kako ;)

Desi se da Pavle sam trazi nosu, ja ga skinem i onda on umesto da sedi na njoj on je vuce po podu i igra se sa njom, pa se upiski, pokazuje na baricu i govori kako je POVRATIO :lol:

Draga,i mi smo imali tih faza...pusti ga i neka pravi barice,sve ce to doci na svoje,ali kad odlucis da je skines,kao sto sam rekla i u prethodnim postovima,ne vracaj je vise!

Objavljeno

Nama jos stoji nocna i mislim da ce jos duuuuuuuuuuugo. Kao i kod brata. Da li da pokusam da ga stavim na nosu kad se vec budi?

Objavljeno

Ako se budi nocu, stavljaj ga. Mi smo srecom imali suvu nocnu pelenu od 1. rodjendana i ranije, ali je bilo perioda da se kasnije piskilo nocu. Od pocetka, kada sam mu skinula pelene, skinula sam i nocnu, pa sam na svako budenje ga stavljala na nosu,a ne kao vecina davala da pije nesto. Skontala sam da flasica hoce da umiri, ali ce se ponovo buditi iz istog razloga; da piski.

I sad, kad je imao urinarnu infekciju,piskio je nocu. Samo ustane i dodje u nas krevet, ma ni ne budi se skroz. ;)

Objavljeno

Budi se oko 5 da predje kod nas. Mada se desi i po pet dana da se ne budi do ujutru. Praticu da li mu je suva pelena kad se probudi da predje kod nas.

Objavljeno

Ako je suva kad predje kod vas, ti ga stavi na nosu. ;) Neke nesvesne radnje uticu na svest kasnije. :)

Objavljeno

Moje dijete nece na nosu vec mjesec dana, a uopste se nije bunila. Dobro, jeste ponekad, ali nista strasno, a sad nece nikako, kako je vidi podje da place. :unsure: Bojim se da je s&s nisu forsirali kad je bila kod njih, pa se sad buni, mada to nikad nisu radili. Sad joj ponudim, ali nece, tako da u junu prelazi na gace i smo je pustim da trckara po dvoristu. :)

Objavljeno

Tako je i meni Petar odbijao nosu iako je 3 meseca isao i govorio kad hoce da piski/kaki. Ja sam mislila da je to faza, pa sam ga vecito nagovarala jer se on stalno uzdrzavao. Na kraju je ispalo da je imao urinarnu infekciju. Necu da te plasim, ali ako tako nastavi, ne skodi da uradis analizu urina.

Objavljeno

Tako je i meni Petar odbijao nosu iako je 3 meseca isao i govorio kad hoce da piski/kaki. Ja sam mislila da je to faza, pa sam ga vecito nagovarala jer se on stalno uzdrzavao. Na kraju je ispalo da je imao urinarnu infekciju. Necu da te plasim, ali ako tako nastavi, ne skodi da uradis analizu urina.

Dobro, ona nije trazila, dva puta mi je donijela i obavila nuzdu, ali inace ja je pitam da li hoce i ne buni se, sad kad je pitam podje da odmahuje glavom. Maloprije kaki i ja je pitam "Taso, hoces nosu", ona samo odmahnu glavom i ponovim par puta, nije htjela. Ma nije problem da dam urin na analizu, ali nisam ja nju sad toliko gurala, nekad sjedne jednom do dva puta, nekad pet, ali sad nece nikako.

Objavljeno

Onda OK. Ja sam mislila da ste redovne u piskenju. ;) Polakice.

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.