VTO - procesi

odgovora

Objavljeno

Babily....ako te ne mrzi...napisi sve....sveee analize koje ste ti i muz uradilii...

Gagagagagaga i Babily volite ovo

Objavljeno

Kariotip je muz radio pre neki dan u Medlabu 9000, saradjuju sa nekom klinikom pa preko njih rade, a zvala sam i tu kliniku misleci da je nesto jeftinije, ali je ista cena..kada bi radila drzavno veliko je cimanje, pokusala sam..radi se u Decjoj bolnici, zakazes kod ginekologa, ona ti da uput za Decju, sa tim uput zakazes konsultacije u genetskom savetovalistu, odete kod njih pa onda oni zakazuju kariotip..tako mi je nekako objasnila ova iz Decje..cimanje nam je to bilo pa smo platili..nama je trazila samo za njega, da je trazila za oboje mozda bi se cimala ipak preko Decje..;)

Gagagagagaga voli ovo

Objavljeno

Mijic....mislim sto se tice tvojih rezultata i nisi tako losa ali doktor ce vec reci svoj sud...dok puuuz....ufff...bas punoo,verovatno terapija i skroz drugaciji meni....videces kad popravi secer da ce mu se i spermogram popraviti...Mi smo ziv dokaz...gde je puz popravio holesterol....odmah mu i spermogram bolji..

Babily....juce sam bas istrazivala vezu izmedju utrogestana i D dimera....ne znam...sta da kazem...Citala sam da generalno kontracepcija moze da dovede do ugrusaka ali to su mali procenti...pa sam se vodila i time da utrogestan takodje moze da poveca D dimer...ipak je to hormon ali mi nesto puno oko 2000 da bude D dimer...Mislim da li je moguce da se bas toliko digne zbog utrogestana...ipak si ti otprilike koristila hormon nekih desetak dana pre nego sto si pocela sa fraxijem....tako?.....Nisam pametna...bacila si me u rebus jer je sad ovo jos jedna stavka na koju moramo da vodimo racuna...Trazila sam po Americkim sajtovima konekciju...medjutim,tamo kazu da mozda 1% zena ima nuspojavu sto se tice ova dva leka...Ako si jos nesto saznala ja bih jako volela da sa nama podelis....sta su ti doktori jos rekli...kako se ti osecas?

Da, koristila sam tako nesto oko 10-ak dana pre fraksija. E sad, secam se da su mi Grci posle prve stimulacije jer sam prvi put imala hiperstimulaciju jacu nego sad, prepisali 7 dana neki njihov inohep, sto je slicno nasem fraksiju bas zbog tog razloga. Ali tad mi nisu hteli vratiti embrione vec su rekli sa sledecom menstruacijom da se ne bi pogorsala hiperstimulacija. Sto znaci da se i od gonala ili onaj ovitrelle (kako vec)  povecava d-dimer. Ili je to mozda zbog hiperstimulacije?:huh: Nego ja tad nisam imala veze o zivotu, pa nisam nista ni proucavala specijalno. Pa za sad se osecam ok, na pregledu jos nisam bila ali zivnula sam nakon prestanka terapije. Ja kako prekinem terapiju, osecam se kao nova. Bas mi ne prija stimulacija. Ili sam se mozda preforsirala sa ova 4 puta. Jos krvarim onako tamniju krv ali je slabije. Sutra cu da vadim betu da vidim je l' pala pa ako nije slucajno, moram ici tamo pod hitno. E moram da napomenem da sam ja utrogestan uzimala iskljucivo oralno. Nisam vaginalno. Mozda jedan dan sam probala vaginalno. I svaki put do sada sam oralno. Nisu mi rekli da moram tako vec sam ja sama jer mi lakse tako. Ali kad sam rekla da uzimam tako, kao super jos bolje. Sto se analiza tice, napisala sam negde u prethodnim postovima sta smo od analiza radili ali kopiracu ti sad... sa tim sto ima jos sigurno od toga sto sam navela. Ove sam radila sad skoro sve, a neke su odradjene pre poput kariotipa, fragmentacioni dnk u spermatozoidima...

Gagagagagaga voli ovo

Objavljeno

Izvini sto ne mogu da popamtim sve...puno nas je na forumu...npr secam se da si radila trombofilije...ali se ne secam da si spomenula da imas psos...

Ako ga imas onda je uradjen i ogtt..zar ne?Kakvo je tu stanje?

Babily voli ovo

Objavljeno

Evo kopirala sam...

A evo spisak mojih analiza... mozda nekome nekad bude od koristi...

Anti-HCV, Fibrinogen, TOXO (IgM, IgG), Rubella (IgM, IgG), HBs antigen, HIV 1/2, TPHA (Aglutinacija), Antitela prema Cardiolipinu (IgM, IgG), Anti-Fosfolipid skrining (IgM, IgG), Antitela prema B2 glikoproteinu (IgM, IgG), Auto-antitela (IgG) prema TPO (AMC), Auto-antitela (IgG) prema tireoglobulinu (ATG), Auto-antitela (IgG) prema antigenima nukleusa (ANA), Imuni kompleksi PEG, Lupus antikoagulans, Lupus antikoagulans Potvrdni, Lupus antikoagulans Index, APCR (rezistencija na aktivisani protein C), Protein S, Protein C, Antitrombin, aPTT, Plazminogen Inhibitor 1 (PAI-1), MTHFR C677T, Leiden V, R506Q, Protrombin II G20210A

Prolaktin, DHEA-S, AMH, FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Testosteron, Androstendion, Inhibin B, Kortizol u serumu, T3, T4, TSH

OGTT sa insulinemijama

Bakterije, Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma

I histeroskopija sa eksploracijom matericne duplje, biopsijom endometrijuma, histopatoloskom i mikrobioloskom analizom dobijenog tkiva. 

Gagagagagaga i Mia-ns volite ovo

Objavljeno

Izvini sto ne mogu da popamtim sve...puno nas je na forumu...npr secam se da si radila trombofilije...ali se ne secam da si spomenula da imas psos...

Ako ga imas onda je uradjen i ogtt..zar ne?Kakvo je tu stanje?

Ma bez brige, ne mogu ni ja da popamtim. Jos pogotovo kad sam nova pa hvatam lagano. E sto se tice ogtt, tu su utvrdili da imam blagu insulinsku rezistenciju. I dali su mi terapiju jos pre 3 meseca i to kao ne mora terapija ali 'ajde... A kad sam bila na pregledu kod drugog doktora, posto sam htela i drugo misljenje, on se krstio, kao sta su mi zdravoj i pravoj dali te tablete da pijem, kao treba da dobijem secer u 50-oj godini od tih tableta. Ali ja sam nastavila da pijem, cisto za svaki slucaj. E da, radili smo i kariotip ploda posle pobacaja i svaki put je bio ok. Zadnji put je pisalo u analizama normalan muski kariotip, pa smo saznali i sta je bilo.

Objavljeno

Pa sve je odradjeno....

Koliko shvatam....mozes da zatrudnis ali na zalost bebica nece da se zadrzi...zato mi je odmah na pameti materica ...da imas preterano puno nk celija ili IR...medjutim,i to si odradila...

Stvarno zavrzlama...

Sta jos uraditi?

Nadam se da ces naci resenje....

Postoji i ona opcija da opet uradis histero i da ti na neki nacin naprave zarez na endometrijumu kako bi se bebica zakacila...

Babily i Gagagagagaga volite ovo

Objavljeno

Pa sve je odradjeno....

Koliko shvatam....mozes da zatrudnis ali na zalost bebica nece da se zadrzi...zato mi je odmah na pameti materica ...da imas preterano puno nk celija ili IR...medjutim,i to si odradila...

Stvarno zavrzlama...

Sta jos uraditi?

Nadam se da ces naci resenje....

Postoji i ona opcija da opet uradis histero i da ti na neki nacin naprave zarez na endometrijumu kako bi se bebica zakacila...

Nisam ni ja vise pametna.:huh: Videcu sa njima sta i kako sad kad odem. Pa da, od 4 pokusaja 3 su bila uspesna ali zavrsilo se pobacajem. Ne znam za te NK celije, je l' to moze posle nastati? Ne znam je l' treba proveravati vise puta ili dovoljno jednom? Pa da, sto kaze moj doktor sto sam najvise isla kod njega, ne znas sta je bolje ili gore. Da li onima sto pokusavaju pa nece uopste da se primi ili meni sto se primi pa odbaci... 

Objavljeno

Nisam ni ja vise pametna.:huh: Videcu sa njima sta i kako sad kad odem. Pa da, od 4 pokusaja 3 su bila uspesna ali zavrsilo se pobacajem. Ne znam za te NK celije, je l' to moze posle nastati? Ne znam je l' treba proveravati vise puta ili dovoljno jednom? Pa da, sto kaze moj doktor sto sam najvise isla kod njega, ne znas sta je bolje ili gore. Da li onima sto pokusavaju pa nece uopste da se primi ili meni sto se primi pa odbaci... 

Izvini, ja padobranac. Da li su ti genetske mutacije sve ok-wild tip ili ti je dr rekao da je sve ok? Posto postoji razlika, doktori dve mutacije, pogotovo heterozigotne, ne smatraju ozbiljnim.

Babily voli ovo

Objavljeno

Izvini, ja padobranac. Da li su ti genetske mutacije sve ok-wild tip ili ti je dr rekao da je sve ok? Posto postoji razlika, doktori dve mutacije, pogotovo heterozigotne, ne smatraju ozbiljnim.

pretpostavljam da su te mutacije koje se ne smatraju ozbiljnim MTHFR i PAI...sta je kod takvih slucajeva terapija ako si hetero a sta ako si homo zigot???

I ako si pokriven tom potrebnom terapijom sta je onda problem???

Objavljeno

Gaga...pravilo je da nema pravila...tri doktora tri razlicita gledista...ozbiljno..

Ginekolog rekao fraxi....hemastoziolog rekao nikako...na kraju se endokrinolog umesao pa rekao sto da ne ali do bete pa posle rekao do 12-e nedlje...tako da j...e lud zbunjenog:D

Gagagagagaga voli ovo

Objavljeno

Gaga...pravilo je da nema pravila...tri doktora tri razlicita gledista...ozbiljno..

Ginekolog rekao fraxi....hemastoziolog rekao nikako...na kraju se endokrinolog umesao pa rekao sto da ne ali do bete pa posle rekao do 12-e nedlje...tako da j...e lud zbunjenog:D

Dobro,a jel ima bilo gde neki dr koji  ima iskustva sa tim pa da se ide kod njega?Ja to jos nisam radila tj.FII i Lajden sam negativna,a ovo ostalo ne znam sta sam...al mi je vec dosta toga moze ovako,a i onako....platicu koliko god da mi kazu kako!A da ne kazem za ovo pretrazivanje po forumima i izcitavanja kojekakva sta jos treba od analiza,sve poplacas....e onda jos ne znam kome to da nosim???

Da mi nije vas mislila bih da sam glupa i nesposobna,al ovde vidim svima je tako...Hvala vam devojke mnooogo:babymommy:

Plusic voli ovo

Objavljeno

Recite mi molim vas kad se udje u kliniku ...sta onda jos placamo....nista nije problem ...samo da znam...Pretpostavljam,Fraxi i za IR kome treba i za stitnu kome treba,to placamo mi,,a ostalo je o trosku drzave ili kako?

Objavljeno

Gaga takvo je stanje....da ne kazem sr...nje..

U ordinaciji hemastoziologa sam dozivela izivljavanje i dernjanje jer se ne slaze sa terapijom...a kad kazes ko ti je dao terapiju onda se povlaci u misiju rupu...

Svi se u sve mesaju....za istu stvar svi drugacije odraguju i kazu svoje misljenje...ti izadjes iz ordinacije i onda vise ne znas kome da verujes...

Gagagagagaga voli ovo

Objavljeno

Zaboravna sam...da li to sto nam drzava daje mi prvo platimo pa nam se refundira ili jednostavno ne placamo?

Objavljeno

Zaboravna sam...da li to sto nam drzava daje mi prvo platimo pa nam se refundira ili jednostavno ne placamo?

ne plaćaš ništa,to oni sa državom srede

Plusic i Gagagagagaga volite ovo

Objavljeno

Recite mi molim vas kad se udje u kliniku ...sta onda jos placamo....nista nije problem ...samo da znam...Pretpostavljam,Fraxi i za IR kome treba i za stitnu kome treba,to placamo mi,,a ostalo je o trosku drzave ili kako?

Uf...tek tu sto je zapetljano...

Sve u svemu ne bi trebala nista da placas (osim onog sto si nabrojala)...znaci vadjenje krvi...uz...aspiraciju...embriotransfer...

Medjutim,ako ima sta da se zaledi...to kosta oko 50 000 din...a odmrzavanje oko 150 000 din...

Ako u nekom slucaju treba jos dodatnih stimulacija po pravilu dr mora da te obavesti....znaci moras sama dodatno da placas i inekcije oko 2000-5000 din...

Objasnjeno mi je da drzava placa privatnicima 180 000 din vto (pa sad vi vidite koliko privatnici naplacaju...oko 3000 eura,zasto?)Od tih 180 000 din za lekove je predvidjeno oko 80 000 din....e sad ako prekoracis taj budzet naknadno placas inekcije...ovo gore napisano...

Neko ko ima pcos ne moze da probije budzet jer te zene koriste malu kolicinu stimulacije dok zene koje su poor responder...e za njih ide veca kolicina lekova i tu moze da se desi ta zezancija..

Gagagagagaga voli ovo

Objavljeno

Leno...koliko ti sad koristis vitamina D...

Ne znam da li je dovoljno...sad trenutno sam na 800 UI i 7 kapi vigantola...

Problem je u tome sto je puz greskom kupio D vitamin ali bez K vitamina...a njega ne mogu da nadjem..cistog..

Objavljeno

Uf...tek tu sto je zapetljano...

Sve u svemu ne bi trebala nista da placas (osim onog sto si nabrojala)...znaci vadjenje krvi...uz...aspiraciju...embriotransfer...

Medjutim,ako ima sta da se zaledi...to kosta oko 50 000 din...a odmrzavanje oko 150 000 din...

Ako u nekom slucaju treba jos dodatnih stimulacija po pravilu dr mora da te obavesti....znaci moras sama dodatno da placas i inekcije oko 2000-5000 din...

Objasnjeno mi je da drzava placa privatnicima 180 000 din vto (pa sad vi vidite koliko privatnici naplacaju...oko 3000 eura,zasto?)Od tih 180 000 din za lekove je predvidjeno oko 80 000 din....e sad ako prekoracis taj budzet naknadno placas inekcije...ovo gore napisano...

Neko ko ima pcos ne moze da probije budzet jer te zene koriste malu kolicinu stimulacije dok zene koje su poor responder...e za njih ide veca kolicina lekova i tu moze da se desi ta zezancija..

znaci smrzavanje i odmrzavanje i dodatni lekovi...2000€...pa smrzla sam se

Buba82 i Mia-ns volite ovo

Objavljeno

Leno...koliko ti sad koristis vitamina D...

Ne znam da li je dovoljno...sad trenutno sam na 800 UI i 7 kapi vigantola...

Problem je u tome sto je puz greskom kupio D vitamin ali bez K vitamina...a njega ne mogu da nadjem..cistog..

Ja sad pijem 10000 iu jednom nedeljno,ali ja ne treba da dizem...ovo je samo odrzavanje. Videcu za 2-3 meseca kako stojim sa d vitaminom pa cu ga prilagoditi. Mada mislim da sve ispovracam, i vitamine,prenatale,siofor za ir :D

Valjda nesto i ostane..

Objavljeno

Cao devojke :) danas bila na vedjenje krvi d dimer 461 jer to dobar rezultat inace je bio 988 !? Jedino me brine leukociti 10.83 ( ref v. 3.4-9.70)    Ast 41  (ref vrednosti 0-31) i Alt 78 (ref vrednosti 0-35) inace i dalje imam braon iscedak videcemo sutra na ultrazvuku sta se desava 

Objavljeno

Cao devojke :) danas bila na vedjenje krvi d dimer 461 jer to dobar rezultat inace je bio 988 !? Jedino me brine leukociti 10.83 ( ref v. 3.4-9.70)    Ast 41  (ref vrednosti 0-31) i Alt 78 (ref vrednosti 0-35) inace i dalje imam braon iscedak videcemo sutra na ultrazvuku sta se desava 

D dimer ti je dobar, Ast i Alt su jetreni enzimi koji inace malo porastu u toku trudnoce i retko ko ih i kontrolise.. (ako sam dobro ispratila da je trudnoca u pitanju, ako nisam izvinjavam se, nova sam, jos pokusavam da pohvatam sve :mellow:U jednoj lab sam cula od neke magistre da nema puno smisla u trudnoci kontrolisati krv (sem gvozdja, secera i kks) jer je 'drugo stanje' u pitanju i ne postoje ref. vrednosti..

Dia i Gagagagagaga volite ovo

Objavljeno

D dimer ti je dobar, Ast i Alt su jetreni enzimi koji inace malo porastu u toku trudnoce i retko ko ih i kontrolise.. (ako sam dobro ispratila da je trudnoca u pitanju, ako nisam izvinjavam se, nova sam, jos pokusavam da pohvatam sve :mellow:U jednoj lab sam cula od neke magistre da nema puno smisla u trudnoci kontrolisati krv (sem gvozdja, secera i kks) jer je 'drugo stanje' u pitanju i ne postoje ref. vrednosti..

Hvala Lole jeste trudnoca je u pitanju :)

Lole i Gagagagagaga volite ovo

Objavljeno

Ja sad pijem 10000 iu jednom nedeljno,ali ja ne treba da dizem...ovo je samo odrzavanje. Videcu za 2-3 meseca kako stojim sa d vitaminom pa cu ga prilagoditi. Mada mislim da sve ispovracam, i vitamine,prenatale,siofor za ir :D

Valjda nesto i ostane..

Znaci sve u svemu je ok:D...bebac napreduje....:babycrib:

Znaci mogla bi da dignem jos malo dozu....ili....posto dnevno u vidu kapsula i kapi uzmem oko 4300 UI.....sto na nedeljnom nivou izadje oko 30 000 UI...davaj saaaaveeet....hvala...molicu lepoo..

Gagagagagaga i Lena 77 volite ovo

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.