VTO - procesi

odgovora

Objavljeno

Opala, svaka cast kako si se odlucila za 3 :) drzimo fige da se lepo zakace :D 

I drzimo fige da se ostali razviju za zamrzavanje :)

oblacak, transfer ne boli, traje par min, posle toga odlezis malo na stolu pa te voze u sobu na jos 2-3h, i onda ides kuci :D

Objavljeno

Hvala cojecoje :rolleyes:

Objavljeno

Jel moze neko da mi kaze koje sve klinike u Novom Sadu dolaze u opciju za vto o drzavnom trosku? 

Objavljeno

Bubo,za dorucak npr ispecem 2-3 jaja(na masti) sa slaninom i neka salata kao prilog, za uzinu pojedem 2 sezonske vocke i saku nekog orasastog ploda. Za rucaj je obavezna supa,corba ili potaz pa komad mesa ili ribe,neko povrce i neka salata. To jedem oko 17h kad dodjem s posla pa cesto ne mogu konkretno vecerati ali uzmem neku vocku,semenke...nesto sitno. Vikendom i veceram jer ranije rucam i onda uglavnom ostatke od rucka pojedem i za veceru. ☺ Moj partner kaze da jedem kao pirana,kolicine su nam iste ☺

Kikiriki voli ovo

Objavljeno

Bubo,za dorucak npr ispecem 2-3 jaja(na masti) sa slaninom i neka salata kao prilog, za uzinu pojedem 2 sezonske vocke i saku nekog orasastog ploda. Za rucaj je obavezna supa,corba ili potaz pa komad mesa ili ribe,neko povrce i neka salata. To jedem oko 17h kad dodjem s posla pa cesto ne mogu konkretno vecerati ali uzmem neku vocku,semenke...nesto sitno. Vikendom i veceram jer ranije rucam i onda uglavnom ostatke od rucka pojedem i za veceru. ☺ Moj partner kaze da jedem kao pirana,kolicine su nam iste ☺

Dobro...bas si me zainteresovala za ovakav vid klope...procitala sam na netu za paleo ishranu.E,sad me zanima kako da se tako hranim ali i da dalje ne jedem meso a druga stvar kako npr. kuvani kupus da jedem bez hlebe....da li tu postoji neka alternativa?

U NS su ukljucene Perinatal,Genesis i Ferona....mozda i ordinacija Ilic-tu nisam sigurna.

Lena 77 voli ovo

Objavljeno

Posto i mene ceka sve to,prvi mi je vto hajde reci meni nesto vise o transferu,kako se radi,itd .:)

Transfer je najbezazleniji. Legnes na onog ginekoloskoj stolici, stave ti spekulum, zatim jednu cevcicu, onda jave embriologu da unese embrione, oni ih ubrizgaju i to je to. Nista nije strasno!

Meni su najgore bocke za stomulaciju, i vadjenje krvi, kanila za aspiraciju... ali sve prodje. Zelim ti puno srece! 

Oblacak i Kikiriki volite ovo

Objavljeno

Bubo,jel znas u kojoj od njih radi dr Bjelica? Ja sam kod njega krenula i radio mi hsg ali zaboravih da ga pitam u kojoj on radi. Na sajtu i Genezisa i Ferone vidim da je saradnik pa ne znam sta da izaberem na drugostepenoj. Sto se tice ishrane bez mesa tj proteina na paleo ishrani ce ti to biti tesko,jedino da povecas unos drugih proteina kao jaja,gljive,orasasto. Imam par recepata za neke krekere i hlepcice pa mozes to uz kupus. Meni je lako jer uz bilo kakvo varivo ubazim i komad mesa. Sutra kad odem na posao cu ti ubaciti fajlove sa receptima posto su mi na poslu u kompu ☺

Objavljeno

Bubo,jel znas u kojoj od njih radi dr Bjelica? Ja sam kod njega krenula i radio mi hsg ali zaboravih da ga pitam u kojoj on radi. Na sajtu i Genezisa i Ferone vidim da je saradnik pa ne znam sta da izaberem na drugostepenoj. Sto se tice ishrane bez mesa tj proteina na paleo ishrani ce ti to biti tesko,jedino da povecas unos drugih proteina kao jaja,gljive,orasasto. Imam par recepata za neke krekere i hlepcice pa mozes to uz kupus. Meni je lako jer uz bilo kakvo varivo ubazim i komad mesa. Sutra kad odem na posao cu ti ubaciti fajlove sa receptima posto su mi na poslu u kompu ☺

Lena, ja nemam problem sa stitnom ali jako mi se svidja kako ovo zvuci. Samo me interesuje koliko jaja smes nedeljno i sta ti je alternativa za dorucak?

Objavljeno

On ti radi i u Genesisu i u Feroni.Njegove konsultacije u Feroni su uglavnom nedeljom. 

Koliko ja znam,na prvoj komisiji u socijalnom biras kliniku.Daju ti papir sa ponudjenim bolnicama.Tako da mu lepo posalji poruku pre komisije i slobodno ga pitaj gde da se prijavis.

Objavljeno

Bubo,nisam znala da vec u socijalnom biram kliniku. Poslacu mu poruku jer sam od pocetka kod njega. Ostalo mi je jos samo da odradim viruse u higijenskom i to je to. Mislim da cu sledece nedelje kad to bude gotovo predati u socijalno.

Leni,alternativa je neka salata...tipa cezar ali bez krutona,salata od tunjevine (jedina preradjevina i to u maslinovom ulju sto koristim). Parce piletine sa salatom...itd. Mogucnosti su velike,samo je stvar navike. A sto se jaja tice,mozes 15-20 nedeljno. Ja ih jedem svaki drugi dan za dorucak. Jutros sam pravila omlet sa mladim lukom,paprikom i domacim kobasicama ☺

leni voli ovo

Objavljeno (Izmenjeno)

Leni,ja volim jaci dorucak ali mnoge devojke se zadovolje nekim smutijem,dodaju chia semenke,orasasto zbog proteina i kasiku kokosovog ulja radi masnoca. Avokado je takodje jako zdrava masnoca,ja od njega napravim cokoladni puding a kokosovo ulje uzmem uvece kasikicu pred spavanje. Sjajna je za sve,probavu posebno.

Izmenjeno od strane Lena 77
leni voli ovo

Objavljeno

Bubo,nisam znala da vec u socijalnom biram kliniku. Poslacu mu poruku jer sam od pocetka kod njega. Ostalo mi je jos samo da odradim viruse u higijenskom i to je to. Mislim da cu sledece nedelje kad to bude gotovo predati u socijalno.

Leni,alternativa je neka salata...tipa cezar ali bez krutona,salata od tunjevine (jedina preradjevina i to u maslinovom ulju sto koristim). Parce piletine sa salatom...itd. Mogucnosti su velike,samo je stvar navike. A sto se jaja tice,mozes 15-20 nedeljno. Ja ih jedem svaki drugi dan za dorucak. Jutros sam pravila omlet sa mladim lukom,paprikom i domacim kobasicama ☺

A ne mozes se tako pojaviti u socijalnom.Moras prvo zakazati komisiju,broj telefona mozes dobiti tamo na salteru (izgubila sam ga),onda ih zoves i to moras da odrsdis samo izmedju 14-15h.Zakazuju ti komisiju za nekih 15-tak dana i da znas (zbog posla) da ce ti biti zakazano za 13.30-14.00h i to dolazis sa tvojom polovinom.

Objavljeno

Leni,ja volim jaci dorucak ali mnoge devojke se zadovolje nekim smutijem,dodaju chia semenke,orasasto zbog proteina i kasiku kokosovog ulja radi masnoca. Avokado je takodje jako zdrava masnoca,ja od njega napravim cokoladni puding a kokosovo ulje uzmem uvece kasikicu pred spavanje. Sjajna je za sve,probavu posebno.

Ej, mnogo mi se svidja ovo!

Kad smo letos bili u Usa, hranili smo se slicno, doduse uz zitaruce. Uzivals sam, nema nadimanja, glavobolje! Smrsala sam 3 kg za 3 nedelje a jela sam kao mecava. Jedino nismo jeli jaja. Deverov klinac je alergican na mlecne proizvode i jaja i oni u kuci nemaju nista sto sadrzi bilo sta od ovih namirnica. Ali brate...kakvo bogatstvo ukusa! Sta smo sve copali, srednjem detetu je avokado maslac ostao tiha patnja :) 

Naoruzacubsw strpljenjem i krenuti u ovo, bas da vidim kako cu se osecati.

hvala!

Lena 77 voli ovo

Objavljeno

Ej, mnogo mi se svidja ovo!

Kad smo letos bili u Usa, hranili smo se slicno, doduse uz zitaruce. Uzivals sam, nema nadimanja, glavobolje! Smrsala sam 3 kg za 3 nedelje a jela sam kao mecava. Jedino nismo jeli jaja. Deverov klinac je alergican na mlecne proizvode i jaja i oni u kuci nemaju nista sto sadrzi bilo sta od ovih namirnica. Ali brate...kakvo bogatstvo ukusa! Sta smo sve copali, srednjem detetu je avokado maslac ostao tiha patnja :) 

Naoruzacubsw strpljenjem i krenuti u ovo, bas da vidim kako cu se osecati.

hvala!

Leni, ja mislim da nije neophodno da izbacis sve zitarice, vec samo gluten. Ja sam se bez glutena hranila jedno 6 meseci (htela da probam, nemam celijakiju) i odlično sam se osecala, baš to što kažeš, bez nadimanja ili bilo čega drugog neprijatnog. Poželjno bi bilo naravno i ne uzimati proste secere kao ni mlečne proizvode, pre svega kravlje mleko.

leni voli ovo

Objavljeno (Izmenjeno)

Cintia,za stitnu nije bitno izbaciti samo gluten nego sve zitarice. Brasna bez glutena su prosle niz hemijskih procesa pa mi je zdravije da budem i bez te hemije ;) najbitnije samo sto prirodnije,ako moze. Probaj da izbacis iz ishrane,kao sto kazes da si se osecala super bez glutena,mislim da ce ti prijati jako. Svakako u paleo ishranu ne ulazi mleko,secer,gluten,soja...ja isto nemam celijakliju ali mi ovo prija a i rezultati su mi sjajni. Cilj mi je bio smanjiti antitela na Hasimoto.

Leni,ishrana je super....jedem kao mecava a ne gojim se jer nema prostih ugljenih hidrata da te naduvaju. Ono sto je najbitnije,krvna slika mi je odlicna posto mi je to ipak prioritet. Tek shvatis ukuse kad izbacis hleb :rolleyes:

Bubo.dobila sam u Betaniji neki broj telefona da ih pitam u vezi testosterona i t3 (sto nisu iz istog ciklusa) i ne uspevam da dobijem nikog,jutros otisla kao da vidim sta se desava....a reeeeeed. Probacu kasnije da ih zovem ponovo, sutra cu svratiti do saltera da uzmem broj. Hvala ti :rolleyes:

Cintia, leni i Venera volite ovo

Objavljeno

Ne mogu ja bas striktno da ispostujem ovaj nacin ishrane, ali malo po malo :) Klinci vole sve zdravo ali vole i kiflice, proje i raznorazne mafine, pa nisam sigurna da mogu uvek odoleti ;) Nemam zdravstvenih problema(osim migrene) ali jos uvek trazim pravu meru kad je ishrana u pitanju. Oduvek se hranim zdravo mada mi od poslednjeg porodjaja prija jaca, proteinska ishrana. Ranije mi je prijao laganiji dorucak-ovsene pahuljice i sl a sada nikako.

Lena 77 i Venera volite ovo

Objavljeno

Bitno da nadjes svoj model ishrane koji ti odgovara,ako nemas problema onda i nemoras striktno. Ja sam iz zdravstvenih razloga presla na paleo. Imam poznanice cija su deca na paleo,iz istih razloga. Evo jedan sajt,pa sigurno mozes naci nesto za klince i sebe a da je zdravo :rolleyes:

https://paleohedonizam.net/

Venera voli ovo

Objavljeno

Cintia,za stitnu nije bitno izbaciti samo gluten nego sve zitarice. Brasna bez glutena su prosle niz hemijskih procesa pa mi je zdravije da budem i bez te hemije ;) najbitnije samo sto prirodnije,ako moze. Probaj da izbacis iz ishrane,kao sto kazes da si se osecala super bez glutena,mislim da ce ti prijati jako. Svakako u paleo ishranu ne ulazi mleko,secer,gluten,soja...ja isto nemam celijakliju ali mi ovo prija a i rezultati su mi sjajni. Cilj mi je bio smanjiti antitela na Hasimoto.

Leni,ishrana je super....jedem kao mecava a ne gojim se jer nema prostih ugljenih hidrata da te naduvaju. Ono sto je najbitnije,krvna slika mi je odlicna posto mi je to ipak prioritet. Tek shvatis ukuse kad izbacis hleb :rolleyes:

Bubo.dobila sam u Betaniji neki broj telefona da ih pitam u vezi testosterona i t3 (sto nisu iz istog ciklusa) i ne uspevam da dobijem nikog,jutros otisla kao da vidim sta se desava....a reeeeeed. Probacu kasnije da ih zovem ponovo, sutra cu svratiti do saltera da uzmem broj. Hvala ti :rolleyes:

Leno,ne ides na te saltere (gde se knjizice rade)...onaj glavni ulaz.Ides na onaj mali ulaz gde se rade bolovanja.Tamo ce ti "ljubazna " teta dati i broj za zakazivanje komisije.

Lena 77 voli ovo

Objavljeno

Lena, ja sam skapirala da Leni nema problema sa stitnom (sto je posle i potvrdila), pa sam zato pricala ovo o glutenu. Naravno da razumem da si ti istrazivala pre svega zbog tog zdravstvenog problema i super sto ti dobro ide i sto se rezultati pokazuju. Moja ideja je bila da ispricam svoje iskustvo jer mislim (bar je meni tako) da i nije bas lako izbaciti sve zitarice iz ishrane, pogotovo ako imas decu i kuvas za sve ukucane (ukljucen muz). Mada, ja sam osoba koja mnogo voli ugljene hidrate i konzumiram ih, pa sam bila odlucila da tako probam i super je islo. Verujem da ako ne uzimas zitarice, mlecne proizvode i slicno i nemas od cega da se nadimas i ugojis, ali vidim da ti konzumiras dosta mesa, cak i slaninu, dosta jaja, sto sa mnom npr nije slucaj. Ja tezim da postanem vegetarijanac, mada mi za sada i ne ide bas od ruke. Ne konzumiram mnogo mesa, ali nije isto odredjena kolicina i nista. Ja, opet, na drugu stranu, sam ubedjena da nas organizam nije sposoban da procesuira meso u potpunosti i da nije zdravo. Ali... sto razlicitih misljenja na ovu temu, ko ce ga znati, mozda i jeste najbolja neka zlatna sredina.

leni i Venera volite ovo

Objavljeno

Eto i ja tezim toj zlatnoj sredini, i nisam bila ljubitelj mesa ali poceo je organizam sam da trazi, tako da sam u zadnje dve godine pojela vise mesa nego za sve godine pre, ne zeleci da iscitavam i zamaram se , odlucila sam da pratim potrebe i da jedem sto mi se jede.

Uglavnom smanjila sam zitarice, a ne znam isto koliko je dobro potpuno izbaciti. 

Cintia voli ovo

Objavljeno (Izmenjeno)

Bubo,jutro sam bila tamo u socijalnom u hilandraskoj ulici i tolika guzva bila da sam produzila na posao. Sutra cu probati ponovo i uzeti broj od tete. ☺

Cintia,slazem se da treba svako da eksperimentise pa da nadje model sta mu odgovara. Ja ne jedem puno mesa,nije akcenat na mesu sto se tice paleo ishrane nego na povrcu i zdravim masnocama...pa tek onda ostalo. Ima piramida ali da ne davim,ima i dece koja su na ovoj ishrani upravo zbog hasimota...jedno sam sigurna a to je da za sve autoimine bolesti zitarice su lose. Mesu treba najduze da se svari ali zato ne pojedemo velike kolicine. Onaj ko nema probleme,umerenost je ono sto je dovoljno. 

Venera,ne znam sto mislis da ce ti nesto biti ako ne jedes zitarice ☺ Stvar navike,pogotovo sto su genetski modifikovane. Nije to isto brasno kao sto su nasi stari jeli. Uostalom b vitamina imas u drugim namirnicama ☺

Samo da se izvinim,jer ne zelim naravno nikog da davim sa ishranom. Ovo je samo moja prica i moje lepo iskustvo koje sam zapocela zbog hasimota. 

leni i Cintia volite ovo

Objavljeno

Bubo,jel i muzu treba neki uput? Cisto da mu javim. Nesto mi nije logicno da mu treba ali u Srbiji se nikad ne zna pa bolje da pitam:rolleyes:

Objavljeno

Ja mislim da treba...koliko me secanje sluzi,od opste prakse.

Objavljeno

Ali nisam sigurna....stao mi je mozag.Pa ne znam,logicno mi da treba posto ga i ti moras dobiti od ginekologa.:wub:

Lena 77 voli ovo

Objavljeno

Pisala sam u temi hipotireoza u trudnoci kako je sve pocelo i mislila sam da tamo nastavimo pisati.

Lena 77 ne mislim da ce mi biti nesto ,i bas sam danas citala paleo ishranu i vec se hranim vise od pola tako, ali mislim da ne treba bas u potpunosti bilo koju grupu namirnica izbaciti iz ishrane osim naravno u posebnim slucajevima. 

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.