zevalicans

Član
 • Broj odgovora

  3
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


o članu/ici zevalicans

 • Rođendan 05/31/82

Načini kontaktiranja

 • ICQ 0

Informacije o profilu

 • Lokacija Novi Sad

Aktivnosti člana/članice zevalicans

 1. zevalicans je dodao/la post u temi Overa zdravstvenih na 6 meseci max za zaposlene     ja sam pre par dana izradjivala suprugu i sinu knjizicu . Suprug je imao izabranog lekara i pri izradi nove na osnovu jmbg ili lbo neznam pise da ima izabranog. To je kod njih u sistemu. Ne treba potvrda, bar u Novom Sadu, ali da bi overio knjizicu moras imati izabranog lekara .
 2. zevalicans je dodao/la post u temi Amniocenteza   

  Pozdrav! Ja sam amnio radila u 19. nedelji. U 12 nedelji EUZ i odmah posle toga ( u roku od 24h) double test. Rizici nisu bili veliki (age 1:800 ostali 1:10000) ali mi je f bhcg bio snizen te je doktorka savetovala konsultaciju sa geneticarem. Geneticar na osnovu rezultata double testa i istorije bolesti porodice predlaze amnio. Zakazali mi posle konsultacije u roku od 4 dana u Betaniji u Novom Sadu. Procedura krajnje bezbolna ( vise me bolelo dok je doktorka noktima pipala gde ce da ubode). Posle toga mirovanje nedelju dana, popila preventivno antibiotike i po preporuci doktorke sumece tablete magnezijuma. Sve proslo ok, rezultati posle 4 nedelje. Rodila zdravog i pravog decaka 2 dana pre termina.
  Savet...uradite amnio...posle ste mirni. rizici su mali

  p.s sve sam radila drzavno i nista nisam placala, ni 1 dinar osim naravno double testa koji u NS kosta 2600 din u privatnoj laboratoriji.

  savet: ako vam lekar predlozi geneticara u 12 nedelji posle double testa i EUZ odmah zakazite u Decijoj bolnici geneticara u Novom Sadu. Meni su u 12 nedelji zakazali za 18-19 nedelju...ako treba odmah ti zakazuju amnio u roku od 3-4 dana..daju ti vremena da razmislis hoces ili neces.
 3. zevalicans je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

  Pozdrav svima. Konacno da se prikljucim forumu. Bebac pratim od pocetka trudnoce i skoro svakodnevno sam pronalazila gomilu korisnih informacija i iskustava. Porodila sam se 15.12 2011 i moj bebac Aleksa sada ima mesec dana. Nadam se da cu aktivnije ucestvovati u diskusijama.