Margaritta

Član
 • Broj odgovora

  8043
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


o članu/ici Margaritta

Načini kontaktiranja

 • Website URL www.carapice.com

Informacije o profilu

 • Pol ženski
 • Interesi Whatever’s good for your soul…do that.

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Margaritta

 1. Margaritta je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Leni, uđoh na forum posle sto godina i videh šta ti se desilo... 
  Mnogo mi je žao.
  Da li si bila na nekoj terapiji, znaš već zašto te pitam? 
   
 2. Margaritta je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Mićko, čestitam, baš divna vest!  
 3. Margaritta je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Mićko, čestitam, baš divna vest!  
 4. Margaritta je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Bravooo, Kam, čestitam!  
 5. Margaritta je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Kam, mene su, kao i tebe, hospitalizovali. Kada sam počela da se otvaram (nisam osećala kontrakcije), na neka 3 prsta su mi dali pola vaginalete i sve je bilo jako brzo gotovo. Brzo, bezbolno, lako. Tog jutra i dan pre mi nisu dali fraksi. Nadam se da će i s tobom tako biti, ipak je tebi ovo četvrti porođaj, primetiće oni i ranije kad krene. Držim fige.
 6. Margaritta je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Sve to rade i moja deca, i to je valjda nesto normalno. To nije pomoc, to je, kao sto rekoh, briga o sebi, svom okruzenju. Ali ti ode u krajnost pa kazes sve osim peglanja da se pocne lepo na vreme, sa godinu i po dana, pa ce mozda neka mama ozbiljno da te shvati.  
 7. Margaritta je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Jao Micko, ti si sou! Cuj sve osim peglanja! Dacu Anici veceras da usisa, a Dule da oriba caskom kupatilo. A mi se pitamo kako ti sve stizes s toliko dece, a ti ih uprtila ko kucne pomocnice.  
  Salu na stranu, ok je da deca znaju za neki red i brinu o svom telu i svojim stvarima, ali da trogodisnjak ili petogodisnjak usisavaju kucu i peru sudove kao ispomoc, stvarno mi je haos.
 8. Margaritta je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Kruela je rekla da daje ad da bi odspavala jer ne sme da doji nocu jer zaspi. Tako sam ja bar razumela. Samo sam htela da je ohrabrim i kazem da to ne ide bas tako lako, ti zaspis a sisa napadne bebu pa je zadavi, morala bi baaas da probije granice izdrzljivosti da ne oseti bebu pored sebe i ugusi je.
  Razumem strah, secam se koliko sam ja plakala prvi put kad sam zaspala dok sam dojila, mislila sam da sam mogla da ubije rodjenu bebu. Na svu srecu, na vreme sam razgovarala i sa savetnicama i sa mamama koje su imale vise iskustva pa sam se postepeno opustila. 
  Najbolje je u pocetku pratiti bebin ritam kad god trazi i davati joj da siki i dremkati tako pored nje, bas zato da ne bi doslo do premorenosti i kolapsa u svakom smislu. 
 9. Margaritta je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Jao, uvek se dogodilo nečijoj tetki, babi, strini.  Stvarno ne znam okolnosti tog primera, niti mogu da sad raspravljam o tome, samo znam da majka koja normalno doji bebu, jede i spava kad treba da spava, ponaša se i oseća normalno i zdrava je, ima osećaj za to svoje dete i ne može da ga uguši. Da žena ne doji noću jer hoće da spava je suludo, ako već želi da doji, to može da se reši na druge načine.
   
 10. Margaritta je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Kruela, nemoguce je da ugusis svoju bebu ako zaspis. To moze da se desi majkama koje su pijane ili drogirane, nemoj sebi nabijati strah oko toga. Ja sam oba deteta dojila i spavala s njima stalno, imas osecaj, ne brini.
 11. Margaritta je dodao/la post u temi Krecemo u predskolsko   

  Moje dete je naučilo slova sa 5 godina, ali ga nisam forsirala uopšte, sam je zapitkivao koje je koje slovo i naučio. Sada zna da čita, piše slabije jer mu je grafomotorika loša, a ja ne želim da ga učim da piše jer se plašim da ne zapamti “pogrešno” pa da ima problem u školi. Ne mora da znači da je dete koje zna više od proseka forsirano.
 12. Margaritta je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Kruela, ne bi smelo da te boli bradavica kad beba sisa, to najverovatnije znači da ga nisi dobro namestila. Pokusaj da mu sto vise otvoris usta pre nego sto uhvati, ne sme da sisa samo bradavicu nego celu areolu. Pazi da ti ne nastanu ragade tako, dojenje ne boli.
 13. Margaritta je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Čestitam, Kruela! :wub:
 14. Margaritta je dodao/la post u temi Skrining hromozomopatija - double, tripl i ostali testovi   

  Dabl test se sastoji iz ultrazvuka i vađenja krvi. To je sve.
 15. Margaritta je dodao/la post u temi Kako možemo znati da li nosimo devojcčicu ili dečaka?   

  Evo mojoj Anici otpala piša.