KruelaDeviL

Član
 • Broj odgovora

  5486
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


5 Pratilacao članu/ici KruelaDeviL

 • Rođendan May 09

Informacije o profilu

 • Pol ženski
 • Lokacija Negde iza duge...

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice KruelaDeviL

 1. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Početak srčane radnje   

  Ja sam čekala za srcanu radnju. Isto se nije čula i na sledećem pregledu bilo je ok. Vidi da lise duplira beta ili da li pada i takodje možeš da odeš kod još jednog dr da vidiš i drugo mišljenje.
 2. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Beba odbija da sisa   

  Probaj
 3. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Beba odbija adaptirano mleko?!?   

  ovako,laktacija/mleko će ti se pojacati tako sto ćeš bebu stavljati sto češće na grudi/dojku da bi organizam dobio znak da treba da proizvede više mleka. Mleko ti se verovatno smanjilo zato sto dohranjujes bebu AD mlekom i organizam misli da nema potrebe da stvara više/toliko. 
  Druga stvar,kravlje mleko nije preporučljivo nikako do 12meseci. Zbog anemije i zbog moguće alergije na kravlji protein,kazein. alergija se može javiti u vidu krvi u stolici... ovo ti pišem kao neko ko je bio mnogo pametan pa ne umesto ad mleka dao kravicu u 5mesecu bebinog života. Prvo sto je bio malokrvan a drugi nije hteo ni da jede. Drugo u kravljem mleku da li domaćem ili tetrapak(tetrapak je tek posebna priča kad pogledaš šta sve ima tamo i šta se sve radi da bi bilo dugotrajno)tako da svakako je bolje da sačekaš da detetu uvedeš i većinu od hrane da bi dobijao vitamine i minerale od hrane. Ali opet sad govorim kao majka,prvog nisam dojila drugog evo dojim i nakon godine i dete je mnogo veselije i zdravije i od srca i tebi a bebi pogotovo želim da sisate makar do godinu dana. Tako da moj savet bebu na dojku da navlači mleka. Sa 3meseca imaju skok u razvoju i potrebno im je malo više nego sto je dosad biko potrebno pa samo treba mali znak organizmu da proizvede više mleka a to ćeš tako uraditi sto ćeš bebu stavljati bebu da sisa na svaki ali svaki zahtev pa makar na 15min. Opterecujuce jeste ali izdrži.
 4. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Nemiran san kod bebe   

  nika,ne verujem. Ako nema odgovara odmah posle,teško.....
 5. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Žene gde je....?   

  I meni. Bas me zanima kako su stare članice i deca. Recimo Mnamama je ore 6godina imala tinejdzere,ona oma već veliku decu.
 6. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Žene gde je....?   

  Broccoli,lepo je rekla Lilith(ili kako se zvala tačno) da će ovo jedan dan biti forum Babac a ne Bebac.
   
 7. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Jeco,prepozna sa kontrakcija sigurno ne brini! 
  Dok beba mrda i dobro se osećaš ne brini. Ako ti je termin u subotu a kažu dodji u ponedeljak možda i bolje ako se ništa ne dešava. Bar ćeš biti kući. Spakuj se,sredi kuću,sredi sebe i uzivaj. 
 8. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Ja sam koristila pavlocicevu kremu. Oni za bebe najobičniju. Probaj kokosovo ulje ako nisi možda.
 9. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Letovanje   

  Neos Terasos,Daco.
 10. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Adaptirana mleka   

  Majo,oba moja deteta su hranjena žena zahtev.Mladjin13meseci trenutno i još uvek sisa na zahtev dok je stariji i sisao mesec dana na zahtev a ad pio na zahtev dok god je pio. Jednostavno je njemu tako odgovaralo. Ja nemam neki savet jedino da orobas da razvučes razmak između hranjenja Ali ako je dete gladno između onda je gladno i treba dati a opet isto tako ne možeš na silu davati kad nije. J se konkretno ne bih ooterecivala time.
 11. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Mastitis   

  Mene svekrva podhebava da V nije sisao nikako a J će predugo. Na kraju sam rekla rek’o do 2godine mi je normalno! Šta koga boli ona stvar ko koliko doji? Pogotovo medicinske radnike? Razumem da ima preko 2godine pa kao ajde ali ni tada ne treba da gledaju da li još neko doji ili ne.
  masiraj samo grudvicu ako imaš i razbijaj je,kupus stavljaj...sredice se sve. 
  Ja sam takodje imala veliku tt išla je na 39,6cak....
 12. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Mastitis   

  Kam,ja sam fasovala mastitis nakon svadbe. J 7 nedelja ja kuma na svadbi,nosila grudnjak....rezultat sledeća tri dana temperatura koja nije padala ni nakon podoja a često ni nakon lekova. Na moju molbu sam dobila ab. Babica rekla nije to mastitis a ginekolog mw nešto takodje skinuo s kne stvari. Dojka je bila crvena na jednom mestu,grudvu sam imala bas jaku i kažem tt nije padala ji nakon podoja...na kraju sam rekla i molila mm da mi daju ab neki sto može uz dojenje i za mastitis da je jer nisam mogla da izdržim i proslo je. Odmah nakon 3kapsule,čim je počeo ab da deluje valjda je bilo bolje,inace 3dana je samo skakaala tt.
  samo opušteno kam,ako se ne vraća tt ne brini. Vidim da si već bil kod dr ali to sto je tvoja mama imala nešto teško ne znaci da ćeš i ti. Moja mama nije uspela ni da doji jer ju je bolelo a ja sam stiska zube i trpela bol dok nije prestalo. Nismo sve iste. Bitno da si dobila lek. Šta kaže dr?
 13. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Spavanje potrbuske   

  Moje skromno mišljenje posle dva deteta,je to da je na ledjima opasnije nego na stomaku. Ili prosto isto opasno. Bebe bi trebalo da spavaju na boku. Stavi bebu na bok i podupri peškirom,nakon svakog dojenja/obroka,zameniš stranu.
 14. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Dete mokri u snu   

  Belce,moguće je. U drugoj trudnoći sam osetila prvi udarac u 12-oj nedelji a i za pol mi je tad prvi put rekao. 
  Strelac,nisam mislila da je to povezano nego sam sam napisala šta je bilo kod mog brata. Ne znam ni zašto su to povezali kod njega,bas ću pitati mamu. Najmanje sto vam želim svakako da je to. Inace i moj brat isto tako,nije osećao ni da želi da piski a nije ninskevao da je mokar. Mada sto se tiče osećanja da ste mokri,to mi je nekako normalno. Kad spavamo ne osećamo neke stvari često i od umora. A sto se pelene tiče,ja se Slzem da vravis uz njen pristanak. Objasniš samo zašto i da je privremeno. Bas ću mamu pitati kako je tačno prestalo ovo,možda kaže nešto korisno.
 15. KruelaDeviL je dodao/la post u temi Žene gde je....?   

  Strelac,moj stariji sin(5godina ima)prošle godine kad je krenuo u vrtic se upiškio par puta ali je prestalo samo od sebe. 
  Moj rodjeni brat je jako dugo piskio noću u krevet. Toliko je jako spavao da kao da nije osećao. Trajalo je čini mi se do 10-te godine. Njemu je sa 13godina ustanovljen dijabetes. Nikad nisam ozbiljno sa mamom pričaš o tome,ali čini mi se da je spominjala da je nešto bilo to povezano ili joj se samo cini. Mogu da je pitam nesto oko toga... ako budeš htela.