Drugi trimestar

odgovora

Objavljeno

Iz Subotice sam, imam 24 godine. Background risk 1:982 biochemical risk 1:23 nt risk 1:7102 nt risk+add marker <1:20 000 nt+bio risk 1:157 adjusted risk 1:839 ako mislis na to, ovo je za trisomy 21. Ne znam sta da radim jer sam za ac cula sve najgore i moja snaja je izgubila bebu u osmom mesecu trudnoce zbog posledica ac.

MaMa_723 voli ovo

Objavljeno

Iz Subotice sam, imam 24 godine. Background risk 1:982 biochemical risk 1:23 nt risk 1:7102 nt risk+add marker <1:20 000 nt+bio risk 1:157 adjusted risk 1:839 ako mislis na to, ovo je za trisomy 21. Ne znam sta da radim jer sam za ac cula sve najgore i moja snaja je izgubila bebu u osmom mesecu trudnoce zbog posledica ac.

Ako imas mogucnosti, uradi Nifty, Panoramunili Harmony test. To je obican test iz krvi i kosta oko 600 e. Amniocinteza jw najpouzdanija i zene imaju dobra iskustva. Opet, postoji izvestan rizik koji opet nije visok. Mislim da nije dobro resenje da se nadas i da cekas porodjaj, sta god da bude tvoja odluka u slucaju loseg rezultata,  mozes da se pripremis, razmislis. U slucaju dobrog rez, cekaces mirna porodjaj. Srecno!

snowhite voli ovo

Objavljeno

vidi..od posledica amnio ne moze u osmom vec tad kad se radi a to je od 16te nedelje.

po meni uradi bar nifty o da jer tebi je NT dobar koliko vidim samo ti je hormon u krvi los ali to nije presudno. Jel vidjena nosna kost? Koliki je NT po uz?

Venera i leni volite ovo

Objavljeno

to je taj strah kad imaš u bližoj okolini loše iskustvo. I onda čovjek samo negativno razmišlja. Treba da razlučiš u svojoj glavi čega te je više strah. Da li NE DAJ BOŽE loših rezultata AC ili NE DAJ BOŽE lošeg ishoda AC kao kod tvoje snaje.

Ja, recimo bih bez razmišljanja poslušala dr i odradila AC, ali to sam ja i moje mišljenje. U suštini, ako imaš uslova najbezbolnije je da uradiš Nifty test. Čula sam da postoji mogućnost plaćanja na rate negdje, pa se dobro raspitaj.

leni voli ovo

Objavljeno

vidi..od posledica amnio ne moze u osmom vec tad kad se radi a to je od 16te nedelje.

po meni uradi bar nifty o da jer tebi je NT dobar koliko vidim samo ti je hormon u krvi los ali to nije presudno. Jel vidjena nosna kost? Koliki je NT po uz?

kad je radjen Nt u 12oj nedelji crl je bio 52mm nt 1.0 nosna kost+. Problem je sto se mnooogo bojim AC, gledacu da se raspitam za nifty pa koliko kosta neka kosta.

Objavljeno

kad je radjen Nt u 12oj nedelji crl je bio 52mm nt 1.0 nosna kost+. Problem je sto se mnooogo bojim AC, gledacu da se raspitam za nifty pa koliko kosta neka kosta.

super je Nt..nifty je 80.000

Objavljeno

I danas je rekao da je po uz sve u redu ali ga brine taj mali odnos rizika. Ne znam sta da radim. Sludjena sam blago receno.

Objavljeno

I danas je rekao da je po uz sve u redu ali ga brine taj mali odnos rizika. Ne znam sta da radim. Sludjena sam blago receno.

za tu vrstu trizomije kada je NT ok o da bude sve ok na kraju iako je hormonski rizik los. 

Objavljeno

MaMa jel se desava sta?

Ja danas kao da nisam trudna:D opet svrljali tamo vamo, nosala i malenog kroz grad i nista jos:o Kaze dr. danas setajte a ja se mislim pa kud vise da se setam, svejedno ne pomaze..jedino da se penjem uz stepenice al to me nesto mrzi.

MaMa_723 voli ovo

Objavljeno

Venera, uzivaj onda jos malo u trudnoci. Mislim da penjanje pomaze kod otvaranja, bar je takvo moje iskustvo. Prosto mi je neverovatno to kada nikako da krene porodjaj. Kod mene je to uvek kretalo mnogo pre termina.

Ja sam se danas ponovo izgnjavila po klinickom, ne pitajte me nista. Rezultat je na kraju Fraxiparin 0.3. Dobila danas prvu inekciju, i jos 4 da imam do ponedeljka. Jutros izvadila KS i d-dimer, u ponedeljak ujutru ponovo KS i da se vidim popodne sa dr na klinici gde radi privatno da pogleda sve te rezultate. Ginekolog kod kog sam isla po terpiju mi je prepisala i Utrogestan 200 2x1 kad spomenuh ono braon krvuckanje, sad se mislim dal da cekam da/ako se ponovo javi ili da koristim. Za folnu mi hematolog rekla 1x1 sada, od drugog trimestra 2x1, a u trecem 3x1. Sretoh u klinickom i moju drugaricu koja je ginekolog u Lapovu, pa sad imam i nju za konsultacije. Moji kuci frapirani inekcijama.. Ja sam umorna..

MaMa_723 i Venera volite ovo

Objavljeno

Venera, uzivaj onda jos malo u trudnoci. Mislim da penjanje pomaze kod otvaranja, bar je takvo moje iskustvo. Prosto mi je neverovatno to kada nikako da krene porodjaj. Kod mene je to uvek kretalo mnogo pre termina.

Ja sam se danas ponovo izgnjavila po klinickom, ne pitajte me nista. Rezultat je na kraju Fraxiparin 0.3. Dobila danas prvu inekciju, i jos 4 da imam do ponedeljka. Jutros izvadila KS i d-dimer, u ponedeljak ujutru ponovo KS i da se vidim popodne sa dr na klinici gde radi privatno da pogleda sve te rezultate. Ginekolog kod kog sam isla po terpiju mi je prepisala i Utrogestan 200 2x1 kad spomenuh ono braon krvuckanje, sad se mislim dal da cekam da/ako se ponovo javi ili da koristim. Za folnu mi hematolog rekla 1x1 sada, od drugog trimestra 2x1, a u trecem 3x1. Sretoh u klinickom i moju drugaricu koja je ginekolog u Lapovu, pa sad imam i nju za konsultacije. Moji kuci frapirani inekcijama.. Ja sam umorna..

Nece ti skoditi Utrogestan, slobodno koristi

mmaka voli ovo

Objavljeno

Kod mene isto ništa, mada sam se ja sad više i opustila, i ne opterećujem se. Ja sam prelomila da će to sjutra biti i to je to. Treba samo zaspati noćas :lol: 

miliccam i Venera volite ovo

Objavljeno

leni i Margaritta, mozete li u temu o fraksiju? Treba mi pomoc.

Objavljeno

Cao svima, prokrvarila sam u 14. nedelji i sve je bilo okej, danas sam radila amniocentezu i voda je bila crvena. Doktorka kaze da je to od krvarenja ali da jos uvek ne panicin. Jel se neko susreo sa necim takvim? Ja sam prestravljena.. hvala unapred

Objavljeno

Cao svima, prokrvarila sam u 14. nedelji i sve je bilo okej, danas sam radila amniocentezu i voda je bila crvena. Doktorka kaze da je to od krvarenja ali da jos uvek ne panicin. Jel se neko susreo sa necim takvim? Ja sam prestravljena.. hvala unapred

meni su rekli da to ocekujem i da je normalno

Objavljeno

meni su rekli da to ocekujem i da je normalno

hvala puno! Mene na to nisu upozorili i tek kad je izvadila rekla mi je.. hvala jos jednom..

neca79 voli ovo

Objavljeno

hvala puno! Mene na to nisu upozorili i tek kad je izvadila rekla mi je.. hvala jos jednom..

i rekli su da zato moze da se desi da se duze ceka analiza 

Objavljeno

i rekli su da zato moze da se desi da se duze ceka analiza 

u novom sadu sam radila i rekli su cetri nedelje pa cemo videti..

neca79 voli ovo

Objavljeno

@k a m ja ti koristim utrogestan 2x200mg,aspirin 100mg,pre mama,koristila sam i folnak,ali posle dabl testa mi je dr ukinuo,rekao da nema potrebe,beba se lepo razvija...evo ja kuci imam 3x kutije utrogestana,u ponedeljak ce mi opet prrpisati,kad odem u dom zdravlja dobicu jos 4 kutije,mogu da dilujem utragestan:lol:

Objavljeno

Jutrić žene :rolleyes: ja sam se psihički spremila :D ako mi i danas kažu da ćemo da sačekamo još malo da samo krene, tačno ću završiti u ludari :P pijem kafu sa mm, pa ću oko 7 u KBC. Javljam vam se šta se dešava :wub:

MakiJana, k a m , Venera i 1 ostali volite ovo

Objavljeno

MaMa samo hrabro:)

Kod mene isto sve, jos cu danas da pospremam malo vise, posle opet u setnju, a sutra cu videti kakav plan imaju za mene(nas). Danas ulazim u 42-u nedelju ;):D

Zone*, miliccam, k a m i 2 ostalih volite ovo

Objavljeno

MaMa i Venera, jos malo i stizu bebci!

Hvala za Utrogestan neca79, ali imam jos i od prosle trudnoce kutiju, a ova dr mi je juce prepisala 3 kutije. Nisam pocela da ga koristim, jer ga ja nikad ne pijem samo koristim vaginalno. E sad mi se zadnjih dan ajavlja dole neko peckanje. Ako mi je mm preneo ponovo Eserihiju, ima da nadrlja. Napatila sam se sa njom i  prosli put, znaju zene koliko sam kukala. Sinoc sam se samo oprala odmenjskom vodom. Ne bih nista sada stavljala dole ako ne mora. Tj. videcu za neki dan. Ako bude ok i braonkasto krvuckanje se ne navrati onda ok, ako treba koristicu naravno. Koristila sam ga u svakoj trudnoci, neobicno bi mi i bilo bez njega.

Objavljeno

MaMa i Venera, jos malo i stizu bebci!

Hvala za Utrogestan neca79, ali imam jos i od prosle trudnoce kutiju, a ova dr mi je juce prepisala 3 kutije. Nisam pocela da ga koristim, jer ga ja nikad ne pijem samo koristim vaginalno. E sad mi se zadnjih dan ajavlja dole neko peckanje. Ako mi je mm preneo ponovo Eserihiju, ima da nadrlja. Napatila sam se sa njom i  prosli put, znaju zene koliko sam kukala. Sinoc sam se samo oprala odmenjskom vodom. Ne bih nista sada stavljala dole ako ne mora. Tj. videcu za neki dan. Ako bude ok i braonkasto krvuckanje se ne navrati onda ok, ako treba koristicu naravno. Koristila sam ga u svakoj trudnoci, neobicno bi mi i bilo bez njega.

Nece ti Utrogestan naskoditi. Dobro operes ruke i stavi slobodno

miliccam i k a m volite ovo

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.