k a m

Član
 • Broj odgovora

  2467
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


o članu/ici k a m

Informacije o profilu

 • Pol muški

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice k a m

 1. k a m je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

  Пошто до одавно писала,ситуација је до сада вероватно разјашњена..или си у међувремену добила или је време за тест? 
 2. k a m je dodao/la post u temi Čuvanje majčinog mleka   

  Да сам данас умрла не бих знала за ово, накит од мајчиног млека.... 
 3. k a m je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

  Đumbir razređuje znači? Znam da utiče na koagulaciju ali nisam tačno znala kako. Ja koristim đumbir skoro svakodnevno. C vitamin isto u malo većim dozama. 
  Šta zgrušava? Kikiriki, kivi i zeleno lisnato (spanać, blitva, zelje)..?
  A beli luk?
  A nisam ni ja čitala o virusu, nemaš ni da pročitaš kad ne znaju ni oni. Ovo naleteh slučajno. 
 4. k a m je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

  Ne znam u kojoj temi bih ovo, pa evo ovde..
  Da li ste čule ima li povezanosti trombofilija sa komplikacijama ovog virusa?
  https://rs.n1info.com/Zdravlje/a594052/Mikrougrusci-kod-pojedinih-osoba-razlog-zasto-respiratori-zakazu.html?utm_campaign=ug.contentexchange.me&utm_medium=referral&utm_source=ug.contentexchange.me&utm_term=ug.contentexchange.me
  Šta može preventivno da se uradi?
 5. k a m je dodao/la post u temi Mastitis   

  Mici, piši pošto nažalost imaš iskustva. 
  Juče sam zvala jer je moja dr radila ali sestra mi reče da ne dolazim na kontrolu jer imam AB još za danas i četvrtak ujutru. Pa da vidim kako će mi biti i ako treba da dođem u petak prepodne jer tada opet radi. Videću, jer mi je konačno dobro, a i žlezda me ne boli više.
  Popila sam tu i tamo po neku šolju čaja od nane da malo smanjim mleko. A i dobih juče.
 6. k a m je dodao/la post u temi Mastitis   

  A koliko je vremena trebalo da se to povuče i prestane da te boli? Mene onako tu i tamo žigne, ne non stop. I opet me malo dojka boli, taj spoljašnje deo sada, a bio je više unutrašnji, gornji. Ma sva je bila upaljena i u manjim i većim kvrgama. Imam AB za još dva dana. Ne znam ni sama dal da sutra idem ili ne. ..
 7. k a m je dodao/la post u temi Mastitis   

  Drage, evo me ponovo. Od srede sam na AB, dakle danas peti dan. Dojka mi je mnooogo bolje. Spolja se vidi još malo crvenila i mogu da napipam krvžice ali uopšte me ne boli. I mekana je. Danas mi se učinilo da me je par puta žacnulo ispod pazuha,skroz nisko ka ruci. I verečas dok sam džse tuširala stvarno sam napipala uvećanu limfnu žlezdu. Jasno je da je posledica upale, jer je sa te strane gde je bolesna dojka. Ali čudim se kako tek sada, posle 5 dana. Zašto me boli? Moja dr radi u utorak popodne, ako se nastavii sutra ovo mislim se da odem.  Da li se vama dešavalo da vam odreaguju žlezde? 
 8. k a m je dodao/la post u temi Mastitis   

  Al nije Isidora više sisavac ko kad je bila manja pa da mogu da joj uvalim da sisa kad god mi odgovara. Sisa jedva dvaput dnevno i to kratko da bi se uspavala. Zato noću hoće više da sisa, tako mi i navlači mleko. 
 9. k a m je dodao/la post u temi Mastitis   

  E bre Kru. Pa puca mi kaiš šta ko misli da ja treba da radim. Nego sam bila smorena i nemam šta da se objašnjavam sa dr koju vidim sad pa možda nikad više. Još kao u utorak radi vaša dr pa da vidite sa njom kako da se prekine ta laktacija. Mhh samo sam rekla.  
  E žene danas nemam T iako sam je merila jer sam se osećala kao da imam. Inače mi je išla najviše 38.1 ali i to sam jedva podnela. Ja T baš loše podnosim, evo još sam malaksala. Kupus stavljam stalno. Pijem ab i gledam da te inekcije nekako izbegnem. Manje je crveno i bolno ali još tu ima kvrga..
 10. k a m je dodao/la post u temi Mastitis   

  Taman je T spala, juče se opet navratila. Imala sam 38 pa sam ipak otišla kod dr. Ali bolje da nisam. Nije radila moja. Pa zašto dojite, pa prekidajte to, pa eto ovo je sad najbolji trenutak (??)isl. Da mi da uput za UZ dojke. Pritom se radi u istoj zgradi gde je sada ambulanta za febrilna stanja i gde slikaju pluća sumnjivi. Kao nažalost nema termina, pa ne može. Ma da, mislim se kako da ne bih išla sada. Još pre 8 god mi je cenjeni radiolog koji baš radi za dojku rekao da se uz ne radi dok se doji već 4-6meseci nakon prestanka dojenja. I ona sad da me šalje. No comment.Tražila sam jaču terapiju ako Palitrex nije adekvantan. Nema kaže drugo, to je to, jedino da mi da inekcije. I napisa mi 5penicilina da primam ako mi bude lošije ili T nastavi da skače. Ako bude bolje da ne primam nego da nastavim sa palitrexom. Problem je što su neradni dani a plus i ovaj haos oko famoznog virusa. Jedan dežurni dok zdravlja radi i od 7-11h tu inekcije prima ceo grad. Ja sa mastitisom treba da čekam tamo sa onima koji možda primaju zbog upale pluća. A penicilin bi mi to raščistio najbolje. Ali za sada ću videti da ne primam inekcije. Popila sam opet lekove jutros. Noćas sisala 3x i kupus držim non stop. 
 11. k a m je dodao/la post u temi Mastitis   

  Evo me posle godinu dana sa mastitisom.
  Prošlu noć je prespavala, ja sva srećna, baš smo se naspavali. Obično sisa po par puta u toku noći. Ujutru osetim da mi je nadošlo mleko i da su mi malo tvrde grudi ali ništa me nije bolelo. Ujutru ne sisa da bi lepo doručkovala, tek oko podne za uspavljivanje. Do tada mi ništa nije bilo. Onda joj oko podneva dadoh da sisa i kako sam ustala tako mi krenu drhtavica strašna i za 15min sam nagurala T38.1. Čula sam se sa dve dr koje poznajem od kojih je jedna ginekolog. Zbog ovog prokletog virusa, šta da radim. Jer nisam odmah bila sigurna šta mi je. Onda mi popodne mama pogledala i kaže crveno ti je. I bolelo me je oko same areole i negde u dubini. A crvenilo na koži u gornjem delu dojke. Dr gin mi reče da krenem Palitrex 2x2 i sinoć sam počela. Cele noći forsirala da sisa, stavljala kupus. Od jutros nemamT. Juče sam dva paracetamola popila jer sam imala i to oko podne i uveče pred spavanje. Jutros sam zvala DZ gde pripadam, razgovala sa sestrom, ona kaže masiranje i pražnjenje i AB 7 dana. Moja mama me uplašila jer kaže da je bolje da odem i da njoj nikad bez inekcija nije prošlo. Imala je puno puta ali nevezano za dojenje. Ne bih da idem usred ovog haosa tamo u KC. Iako mi rekoše preko tel da ako mi bude lošije i skoči visoka T da mogu da odem iako su neradni dani, da se javim.
  Znala sam da će da mi presedne što sam se naspavala. 
   
 12. k a m je dodao/la post u temi Dete mokri u snu   

  Bas je cudno da pedijatar ne pridaje znacaj kada se to desava svakodnevno. Da se eto desilo par puta pa da tako reaguje. Ne znam stvarno, nemam licnog iskustva ali mislim da je vreme da insistiras da resite problem. Ja joj ne bih vracala pelenu. 
 13. k a m je dodao/la post u temi Hemoroidi (Šuljevi) u trudnoci i posle nje   

  Moze Flogocid i za hemoroide i to je bas efikasan. On moze za svasta, a prirodan je i znam da u trudnoci sigurno sme. Moze i kantarionovo ulje da se maze, a moze i na tufer pa kao oblogica. Da, i Faktu sam koristila...
 14. k a m je dodao/la post u temi Hemoroidi (Šuljevi) u trudnoci i posle nje   

  Flogocid, ako na njega mislis je odlican i sme u trudnoci. Meni najvise prija kantarionovo ulje. 
 15. k a m je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Neka proveri antitela, to je bar jednostavno. Koji mu je dan boginja kad ne može dr da utvrdi koje su? Moja snaja je bila trudna sa trećim kada su dvoje starijih ležali varičele. Iako je preležala proveravala je antitela, bilo je sve ok.