Treba mi recept

odgovora

Objavljeno

Ukus nije slican, ali kakao ti je odlicna alternativa.

Sumnjam da je i ova zirova kafa slicnog ukusa pravoj kafi. Bolje onda nesto sto je bar ukusno.

Mi u kuci dosta pijemo kakao, i deci ga spremam..ali na vodi, bez mleka, bolje se vezuje Fe. 

Od tih zamena sam jedino probala Divku i fuj je.

Objavljeno

Gorepomenuta Monte torta :) 

Leni evo dva puta sam pravila Monte, al oba puta ta kora prilično tvrda. Sta je problem? 

Objavljeno

Leni evo dva puta sam pravila Monte, al oba puta ta kora prilično tvrda. Sta je problem? 

Nemam pojma Jecy, mozda su mala jaja? Stavi 5 kasika brasna umesto 6. Pece se samo da malo pozuti gore

Objavljeno

Nemam pojma Jecy, mozda su mala jaja? Stavi 5 kasika brasna umesto 6. Pece se samo da malo pozuti gore

I mislila sam da je prepečem, mada sam samo pratila uputstvo. Daću joj jos jednu šansu ;)

Objavljeno

Ukus nije slican, ali kakao ti je odlicna alternativa.

Sumnjam da je i ova zirova kafa slicnog ukusa pravoj kafi. Bolje onda nesto sto je bar ukusno.

Mi u kuci dosta pijemo kakao, i deci ga spremam..ali na vodi, bez mleka, bolje se vezuje Fe. 

Od tih zamena sam jedino probala Divku i fuj je.

Za kakao mi je preporučila još jedna komšinica. Ali se bojim da to ne bude preslatko, onda to nema veze s kavom :) Ali, dat ću šansu, pa ćemo vidjeti. Hvala.

Tackicca voli ovo

Objavljeno (Izmenjeno)

Tackice jesi li ti vegan? 

ovo nisam ni videla

Ali dobro,bolje da odgovorim ikad nego nikad. Nisam vegan ali se gadim na meso i jaja. Kad krenem da vadim zametak iz jaja svi mi se krste. A ja ne mogu da smuckam jaje i pojedem malo pile. -_-

meso mi ke odvratnog ukusa. bukvalno sam na silu jela dok sam bila trudna i dojila. Jedem i vraca mi se. Ne mogu da izbacim miris sirovog mesa iz glave dok ga jedem. I to je to. 

@Matea20 kupi organsku kafu,jeste skuplja ali neces verovati ni koliko je drugacija aroma, ni ukus...zdravija je utoliko sto nije prskana i nije kojekakav krs samleven uz nju. 

@Jecy Sto se monte tice,sad cu da pogledam recept i recicu ti sta nije u redu. Moram postupak da vidim. (trpam se ali u kolace i testa se razumem pa dajem sebi pravo)

Izmenjeno od strane Tackicca
Jecy i snowhite volite ovo

Objavljeno

Hm.. Vidim da je svuda isti recepr ,belanca ,secer ,orasasto i brasno. Smanji temperaturu za 30-40 stupnjeva . Mozda ti je nebazdarena rerna. A opet mozda je i preslaba pa treva pojacati. Kakva kora treva da bude @leni?

Objavljeno

Za kakao mi je preporučila još jedna komšinica. Ali se bojim da to ne bude preslatko, onda to nema veze s kavom :) Ali, dat ću šansu, pa ćemo vidjeti. Hvala.

Nemoj seceriti uopste. Samo kakao i voda.

Objavljeno

ma kakao ne moze biti sladak nikako... 

Objavljeno (Izmenjeno)

Hm.. Vidim da je svuda isti recepr ,belanca ,secer ,orasasto i brasno. Smanji temperaturu za 30-40 stupnjeva . Mozda ti je nebazdarena rerna. A opet mozda je i preslaba pa treva pojacati. Kakva kora treva da bude @leni?

Ko me zvao, ko me zvao? :) 

Pecem na 180, kora treba tek da pozuti, to je najvise 10 min (mada me ne treba drzati za rec kad je vreme u pitanju :D ) Pise i u receptu. Inace, kad prvi put nesto pravim obavezno procitam sve komentare :D Tu vazda naidjem na razresenje svih nejasnoca. Tu Monte ja malo modifikujem, ne stavljam keks, pocesto ne stavljam ni nutelu. Samo lesnici, kora i kremovi. Stavljam maslac umesto margarina. Nekad ne dodajem cokoladu i deugi deo vec stavim red ukuvanog voca... Nisam preveliki ljubitelj torti, volim obicne, starinske kolace. Kuvam ono sto bih volela da jedem, pravim torte koje bih smazala u slast i to je proverena taktika. 

Ima i neka super popularna cokoladna torta, sad cu da metnem, pravila sam jednom ali nije za moj ukus. Klinci su u istom fazonu, pritom ne vole cokoladne torte.

https://www.coolinarika.com/recept/836605/

Izmenjeno od strane leni

Objavljeno

Ja nisam nikad pravila tu monte. Totalno sam odvikla od "normalnih" torti i kolaca. Kad dmo bili kod sis na nedelju dana,otisli kod neke komsinice i ona reformu pred mene. Ja reko ajd. Pojescu. Izgorela koliko je slatko. I kukam. A svekrva kaze da je normalna ko i svaki kolac sa belim secerom nego sam ja odvikla. Meni su sirovi zakon, em su ukusni,em se spreme za cas , em zdravi

leni i Jecy volite ovo

Objavljeno

Obozavam sirove torte

Objavljeno

Ja nisam nikad pravila tu monte. Totalno sam odvikla od "normalnih" torti i kolaca. Kad dmo bili kod sis na nedelju dana,otisli kod neke komsinice i ona reformu pred mene. Ja reko ajd. Pojescu. Izgorela koliko je slatko. I kukam. A svekrva kaze da je normalna ko i svaki kolac sa belim secerom nego sam ja odvikla. Meni su sirovi zakon, em su ukusni,em se spreme za cas , em zdravi

Ja pravila skoro Reformu i uopste nije bila preslatka! Bila je taman...odlicna!Fora je u seceru koji se stavlja i fil sa zumancima,tu se ugl pretjera. Ja sam stavila onoliko grama secera koliko je bilo grama zumanaca;)

Objavljeno

#snowhite kako pravis puter od kikirikija? 

Jecy, ako te i dalje zanima ovo,javi;)

Izvini,al dugo nisam zalazila na forum, nisam ni pisala...neke zivotne obaveze, brz tempo...a spor internet:(

Jecy voli ovo

Objavljeno

Obozavam sirove torte

Leni, reci mi u cemu sam pogrijesila sa cizkejkom prije neki dan<_<

Bijeli fil mi nije ispao kako treba. Koristila sam imlekovu slatku pavlaku, sumnjam na nju. Bojim se da su prepravili rok trajanja:(

Koju s.pavlaku ti koristis? Cula sam da je imlekova jedina mlijecna i da u tom smislu nema konkurenciju, a ove biljne bih da izbjegnem...

Vidjeh da u ovoj cokoladnoj torti ide s.pavlaka pa me zanima koju si koristila.

Inace,i ja sam ljubitelj obicnih starinskih torti, sto vise kora, i malo fila;)

Objavljeno

Ja takođe, samo volim i pravim starinske kolače. Najčešće suve. Kiflice, šape, medenjake  patišpanje sa voćem ., torte "ljebare" :lol:. Volim baklavu i hurmašice.

Snow, moze recept za puter od kikirikija, al ja nemam blender... Imam secka i stapni mikser, pa ako se ugrađujem napisi.

I ja se gadim mesa... Jedemo samo, ja skoro da ni ne jedem, ono sto moji posalju, odn. 100% provereno, bez hormona i antibiotika. Sigurna sam da cu postati vegerarijanac. 

snowhite voli ovo

Objavljeno (Izmenjeno)

Leni, reci mi u cemu sam pogrijesila sa cizkejkom prije neki dan<_<

Bijeli fil mi nije ispao kako treba. Koristila sam imlekovu slatku pavlaku, sumnjam na nju. Bojim se da su prepravili rok trajanja:(

Koju s.pavlaku ti koristis? Cula sam da je imlekova jedina mlijecna i da u tom smislu nema konkurenciju, a ove biljne bih da izbjegnem...

Vidjeh da u ovoj cokoladnoj torti ide s.pavlaka pa me zanima koju si koristila.

Inace,i ja sam ljubitelj obicnih starinskih torti, sto vise kora, i malo fila;)

Koji recept imas Snow? Imam dva, jedan je sa sirkom, secerom u prahu, slatkom oavlakom i zelatinom a u drugom se sirko ne koristi vec a la kajmak. U jednoj posudi viljuskom izgnjecim a la kajmak i secer u prahu abu drugoj izmiksam pavlaku. Zelatin nabubri i istopim ga, pa ga dodam u deo u kom je kajmak i sjedinim sa pavlakom. Koristim Hulala(ili holala?) ili Megle pavlaku

Izmenjeno od strane leni
snowhite voli ovo

Objavljeno

Leni, imam sa ala kajmakom. Ne ide zelatin u nj,nego kremfix u sl.pavlaku. To je recept moje jetrve. I ona stavlja jednu od te dvije pavlake. I bila mi je rekla da stavim jednu od njih,al ja, kako ih ne volim,uzeh imlekovu i zeznuh se. Kako ide to sa zelatinom,stavis jedan ili dva, kako ga topis? Ja sa njim bas ne znam da radim grrr

Jecy,kupis kikiriki u ljusci,ocistis ga, stavis u pleh(ispod pek papir) i peces 15min na 160st. Izvadis,protrljas suvom krpom da se makne ona roza korica(sto vise to bolje,ne mora sve) i kad se prohladi ubacis u sjecka(ne u blender nikako jer bi se pokvario), stavis prstohvat soli i miksas. Ne znam koji sjecko imas, sa nekim treba vise a sa nekim manje vremena, na kraju dobijes ne bas gladak kikiriki(kakav sam ja dobila par puta u blender) vec malko crunchy,sto je meni isto super. Prespes u staklenu teglu(ja u onu manju) i u frizider.

Neko dodaje i ulje( neko kvalitetno,naravno)vrv da bi smjesa bila vise glatka, ja ne. I to ti je to.

Moja porodica i ja ga bas volimo, stavljam ga u smoothie,mazem na tost hleb i preko isjeckam bananu i/ili jabuku, filujem palacinke njime+gore pomenuto voce ili neki dzem(extra mi je sa dzemom od kupina) itd itd...

Jecy voli ovo

Objavljeno

Jeste li slusale Nestorovica u rts ordinaciji? Pricao je bas o kikirikiju, kako bi ga zakonom zabranio kao jednu od najstetnijih namirnica. A mi ga bas dosta jedemo, posebno kad je post.

Jecy voli ovo

Objavljeno

Svasta! Kam, daj link;)

Objavljeno

Negde sam naletela da se pripremljene kiflice, ali pre pecenja mogu zamrznuti i po potrebi vaditi i peci i da im je ukus super. E sad ja kao pravi neverni Toma da proverim te price sa vama. Iskustvo? Neko? Bilo ko? :D

Objavljeno

Za cuz cu vam sutra reci recept kad pokupim od mame...radi u poslasticarnici i prave sa kupovnim kajmakom

Objavljeno

Negde sam naletela da se pripremljene kiflice, ali pre pecenja mogu zamrznuti i po potrebi vaditi i peci i da im je ukus super. E sad ja kao pravi neverni Toma da proverim te price sa vama. Iskustvo? Neko? Bilo ko? :D

tacno je i moja mama je to radila. Probaj i videces da je isti ukus

Zone* voli ovo

Objavljeno

tacno je i moja mama je to radila. Probaj i videces da je isti ukus

А још једно питањце. Са чим је филовала, немам инспирације :/ ? Мсм контам да неки абц сир и салама не долазе у обзир јер ће после одмрзавања пустити воду, или се варам? Једино што ми сад пада на памет је чајна кобасица:lol: 

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.