VTO - procesi

odgovora

Objavljeno

Ja idem kod dr Vesne Mijailovic i prezadovoljna sam. Strpljiva je, temeljna, pazljiva, odgovorna, nista ne prepusta slucaju. Mnogo mi je pomogla. 

Objavljeno

Ima li neko preporuku za hematologa u NS,nekog pristupacnog u poliklinici ,samo da mi da uput za laboratoriju za trombofilije...privatno cu posle 

Objavljeno

Zozefinabalerina, u isto vrijeme smo pisale, pa ne vidjeh tvoj post, hvala ti za odogovor, na jos par mjesta sam cula dobre komentare za nju, reci mi da li znas je li ona samo za stitnu ili moze dati terapiju i za spolne hormone?

Naime, estradiol mog muza je skocio preko gornje granice, a testosteron je pao ispod donje, pa to moramo pod hitno staviti pod kontrolu, a kod mene stina ide u hipo pa i ja trebam terapiju, a bilo bi izvrsno kad bi oboje mogli kod iste doktorke.

Objavljeno

Bubo uradicu ogtt,moja zaova isto ide kod dr Mitrovic i privatno i na polikliniku,ima problem sa stitnom.E sad ona ima zakazano kod nje 12.04 pa ce odneti moj rezultat kod nje cisto da vidi ako bude htela,sta mislis?Ja ne mogu pre toga dobiti termin.A ko bi mi iz Ferone dao terapiju u slucaju da ne valja nalaz i da mi dr Mitrovic ne da?

Neka zaova odnese rezultate ...nista ne gubis...Ako ides kod  dr Kopitovic ona i na najmanju sumnju na insulinsku daje terapiju tako da si sa te strane pokrivena...A sto se tice endokrinologa u Feroni ja ga ne poznajem tako da za to ne znam sta da ti kazem...

Moj primer...bila kod dva endokrinologa...po njima je sve ok...cekamo treceg...:D

Jana jana voli ovo

Objavljeno

Hvala ti mnoooogo za savet gde da ne idem i za svu ostalu pomoc!!!

Trazicu uput od opste prakse,nadam se da oni mogu da ga daju...nek mi napise bilo koju dijagnozu.Jbg ako ne da uradicu privatno ono sto su tebi dali za stecene i sva 4 za urodjene(videla sam kosta oko 300€,al pored sve ove neizvesnosti oko vto,ne trba mi jos taj trip da nesto mozda i imam a nisam regulisala).Nemam izbora,ovaj gin.u Dz mi ne da ni za ogtt ni za kortizol(kaze ne izgledam ko Kusing).Pisala sam... rekao mi je da drzava placa za mene 200000 i zar mi nije dosta uputa(dao mi one za vto sto mora dati).

Objavljeno

Trombofilije nisu uzrok nemogucnosti da se ostane u drugom stanju i to ce vam svaki hematolog reci. Trombofilije izazivaju spontane. Ako do trudnoce nikad nije doslo, uzrok je nesto drugo.

Vuciguraj voli ovo

Objavljeno

Plus...naravno sto mi nije sve odradjeno...oni imaju neka merila na sta te salju...

Ostala su mi jos neka antitela da se odrade...

Moras malo i da slozis pricu...kako je u porodici bilo ponacaja...slogova...itd...

Jako mi je zao sto na takav nacin dolazimo do doktora...sto prevarama moramo da se izborimo...

Zao mi je sto doktori ne znaju razliku izmedju folne kiseline i folata....i koja terapija se primenjuje...

Gagagagagaga i Jeca 90 volite ovo

Objavljeno

Trombofilije nisu uzrok nemogucnosti da se ostane u drugom stanju i to ce vam svaki hematolog reci. Trombofilije izazivaju spontane. Ako do trudnoce nikad nije doslo, uzrok je nesto drugo.

Na neki nacin si u pravu....ali postoji i druga strana medalje...a to su folati...jer ako neko konstantno koristi obicnu folnu kiselinu on samo talozi otrove u svom organizmu...a pri tom ima Mthfr...

Pokrece se vrzino kolo...B9 ne moze da potpomaze b12..gde se dobija lazna slika veoma bitnog vitamina...samim tim B2 pada koji je veoma bitan za rad stitaste zlezde...

Tako mi je objasnjeno...

Gagagagagaga i Lena 77 volite ovo

Objavljeno

Plus...naravno sto mi nije sve odradjeno...oni imaju neka merila na sta te salju...

Ostala su mi jos neka antitela da se odrade...

Moras malo i da slozis pricu...kako je u porodici bilo ponacaja...slogova...itd...

Jako mi je zao sto na takav nacin dolazimo do doktora...sto prevarama moramo da se izborimo...

Zao mi je sto doktori ne znaju razliku izmedju folne kiseline i folata....i koja terapija se primenjuje...

Na zalost baba i deda su mi se slogirali...

Da li su tebi na kraju dokazali trombofiliju ...kontam ako jesu i dobijas terapiju za trombofiliju,ta antitela ti ni ne trebaju mozda!

Objavljeno

Na zalost baba i deda su mi se slogirali...

Da li su tebi na kraju dokazali trombofiliju ...kontam ako jesu i dobijas terapiju za trombofiliju,ta antitela ti ni ne trebaju mozda!

Za odredjena antitela kao terapija se koriste kortikosteroidi...

Ja imam mthfr....i koristim metilofolat za njega...

Gagagagagaga voli ovo

Objavljeno

znam sve to,ali ako vto posle svih ovih peripetija na kraju uspe,ne rizikuje mi se spontani zbog ne ispitane trombofilije.

Nisam ljubitelj ni lab. ni dr.,ali bih jako(kao i svi)zelela da na vto sve bude ok,pa da se ne kajem da nesto nisam uradila 

Objavljeno

Samo jos jedan savet....za sve zene...kad ostanete trudne....cim saznate proverite stitastu....jer u trudnoci ona raste...vec u trecoj-cetvrtoj nedelji....:D

Objavljeno

Na neki nacin si u pravu....ali postoji i druga strana medalje...a to su folati...jer ako neko konstantno koristi obicnu folnu kiselinu on samo talozi otrove u svom organizmu...a pri tom ima Mthfr...

Pokrece se vrzino kolo...B9 ne moze da potpomaze b12..gde se dobija lazna slika veoma bitnog vitamina...samim tim B2 pada koji je veoma bitan za rad stitaste zlezde...

Tako mi je objasnjeno...

Bubo,pa ti si onda trebala biti i anemicna jer bez B12 i folne nema ni  hemoglobina a to mora biti regulisano pre trudnoce.

Nadam se da si sve regulisala i da ce ovaj put sve biti ok...toliki trud mora biti nagradjen:babymommy:

Objavljeno

Bubo,pa ti si onda trebala biti i anemicna jer bez B12 i folne nema ni  hemoglobina a to mora biti regulisano pre trudnoce.

Nadam se da si sve regulisala i da ce ovaj put sve biti ok...toliki trud mora biti nagradjen:babymommy:

Naravno da sam amenicna....ceo zivot...a kad vratim film u proslost....stitasta mi ne funkcionise ko zna od kad...ja mislim jos od puberteta...

Sve ce se to posloziti....

Lena 77 voli ovo

Objavljeno

:wub: Samo svratih Leni da cestitam!!

Hvala! :D

Objavljeno

Svratih da vidim novosti, mi smo u stanju mirovanja jos neko vreme...kaaad onoooo ....aaaaaa... Lenaaaa :):):) pa draga predivno! Jako mi je drago zbog tebe!!! Sad samo uzivancija!!! :* :* :* 

Lena 77 i zozefinabalerina volite ovo

Objavljeno

Svratih da vidim novosti, mi smo u stanju mirovanja jos neko vreme...kaaad onoooo ....aaaaaa... Lenaaaa :):):) pa draga predivno! Jako mi je drago zbog tebe!!! Sad samo uzivancija!!! :* :* :* 

Hvala draga puno!!! :wub::babymommy:

Objavljeno

Da Se i ja javim:)

Danas su me  Opet zvali iz Klinike da je to Malo krvi bilo, Pa  morala sam Opet da odem kazu Za Apc rezistencija da Se ispita. Pitam ja sta je to , kazu trombofilija . Pa naravno , nakon 4 spontani setio se neko da sve ispita . 

Hvala Bogu sretna sam .. jos imunologija ostaje da vidimo dali je tamo sve u redu ! 

Objavljeno

Da reknem koju na temu trombofilija. One mogu da budu razlog zasto se ne ostaje u drugom stanju, zaro sto je jajnoj celiju nije lako da se "zakaci", dolazi do mikro krvarenja. Ali uvek je ti jos neki razlog koji je okidac i koji ide ruku pod ruku sa tromb.

Babyboom i Gagagagagaga volite ovo

Objavljeno

Da Se i ja javim:)

Danas su me  Opet zvali iz Klinike da je to Malo krvi bilo, Pa  morala sam Opet da odem kazu Za Apc rezistencija da Se ispita. Pitam ja sta je to , kazu trombofilija . Pa naravno , nakon 4 spontani setio se neko da sve ispita . 

Hvala Bogu sretna sam .. jos imunologija ostaje da vidimo dali je tamo sve u redu ! 

Sad izvini...ne secam se...za sad radis samo na trombofiliju?Jesi radila jos nesto?

Objavljeno

Sad izvini...ne secam se...za sad radis samo na trombofiliju?Jesi radila jos nesto?

U Klinici radimo sve ! Hromonski status , SG .. imunoloska Klinika ispitujem imunologiju .. 

Kad sve sakupimo idemo kod Doktor da nam Kaze Sta cemo dalje ! 

Ja pojma nemam Kako fubkcionira to ( prva VTO ) . 

Objavljeno

Baby...vi idete privatno?

Salji nam analize ako ti nije mrsko...

Kad zavrsite sve dr ce vam reci sta dalje....koji protokol...uvek,naravno mozes i nas pitati...

Da li si radila nekad ogtt i na stitastu?

Babyboom i Gagagagagaga volite ovo

Objavljeno (Izmenjeno)

Evo da se javim,bili na pregledu...5 nedelja :lol: sve je u redu,u materici je...dobila sam i fotkicu :lol:

Zovem ga sledece nedelje da zakazemo u petak ultrazvuk da vidimo otkucaje srca. To cu dalje nastaviti u poliklinici Novakov...po mom izboru a i on se slozio.

Vto ne prekidamo,za sada nego cekamo 12 nedelja da prodje...kaze lako cemo otkazati samo da sve bude u redu. Eto...a ja i dalje ne kontam tj slabo mi dolazi do mozga da sam trudna :lol:

Pitao me da li otvaramo bolovanje,sto sam odbila...ne kontam sto bih?! Pitala i njega,kaze otkud znam da li hoces tj zelis. Ma jok...

Jedino mi danas nesto tezak dan,spava mi se...i grudi me bole sa strane za medalju! Ostalo sve super,nema muke...nicega

Izmenjeno od strane Lena 77

Objavljeno

zene, opet cu ja kod vas...samo da vam se javim....

na zalost imala sam spontani u petak....krvarila....majko mila...mislila sam da nece ostati nista krvi u meni....primili me u Visegradsku i eto....

sada mala pauza pa opet u nove radne pobede

iscitala sam neke lepe vesti kod vas i radujem se i drzim fige da svima bude kako treba!!!!

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.