Do kada ste dojili?

odgovora

Objavljeno

Jos kako, Andi. Mizerija. Juce sam zbog tog nejela nervni slom imala.

sve znam. mislim da sad vec mogu da zakljucim da mija jede bolje otkako je prestao da sisa. cesto je bolestan, nazalost, pa gubi apetit, ali kad je zdrav jede bas dobro. verujem da ce i bane tako. kad vec toliko vole da sisaju, valjda ni hrana ne moze da im bude strana. samo znaju prioritete.:)

a koji je plan? hocete prekinuti do ac?

Objavljeno

Mi smo još nastavili, sa dosta smanjenim entuzijazmom, povremeno preskočimo po jedan dan, bez pravila. Uskoro svakako mislim da ćemo prekinuti, jer nema tu više ni mleka nešto.

Objavljeno

Ma ne znam ni da li mi vredi da donosim plan. Do ac ima jos mesec i po, pa se nadam da cemo dotad bar svesti ova 3-4 na jedan podoj. A kako si ti na kraju prestala, kojom strategijom? Jesi pisala negde?

nisam pisala.

prestali smo doslovce preko noci. mija je jedne veceri poceo da povraca, dobio je stomacni virus. kako povrati, sisa, i opet povrati. i ja ga tu slazem, ili bar delimicno slazem - kazem mu da bljucka kad siki jer se sika pokvarila. on je zaista povracao posle svakog podoja, i racunajuci da ne bi trebalo da ga dojim da ne bi iznova bljuckao, slazem ga, vec se spremajuci za mogucnost da to bude konacni prekid. tako je i bilo. on je, dusa moja, i sam osetio da povraca od podoja i nije insistirao. sledeceg dana je bio slabasan sav, ali nije trazio. uvece smo on, mm i ja, caskali, druzili se jer on nije mogao da zaspi bez podoja. tad smo ustanovili obicaj koji smo upraznjavali narednih par nedelja - trazi casu vode, casu cedjene narandze i plazmu - i to gustira. tim ritualom je prvih dana nadomestao podoje. tek je treceg dana pred dnevno uspavljivanje trazio da siki, malo se bunio, ali uopste nije dramio. a on, veruj, drami za sve sto mu zasmeta. jos je u dva-tri mozda navrata u sledecih nekoliko dana se pobunio, ali bez suza, bez besa.

sad, ja imam to zaljenje sto nije on sam odustao, sto sam ga prevarila. naravno da bi mi draze bilo da je on resio da je dosta. ali mislim da je prilicno bezbolno proslo i zadovoljna sam sto nije nijednu suzu pustio, da se tako pateticno izrazim. dakle, nasli smo neko srednje resenje - nije idealno, kako sam mastala da ce biti, ali nije ni stresno za njega kako sam se plasila da ce biti. 

on je sad nezniji prema meni, vise se mazi. upravo kako je girasole napisala - kao da je otkrio ostatak mene. srce moje. ja sam prvih dana plakala cesto. jako mi je tuzno bilo sve. i sad imam takvu zelju da ga podojim. on cesto pominje sikenje, ali s osmehom, mirise mi grudi, suska se... 

Objavljeno

Jao, Andi :wub: Dođe mi da dođem i zagrlim te. 

andisam voli ovo

Objavljeno

Tangerine, ja sam svojevremeno pokusala sa senfom, neuspesno. Imao je mozda dve godine. Pise mi se bas na ovu temu, ali me zeza forum. Kad se domognem kompa..

Objavljeno

Ja sam sa prvom pokusala sa senfom, ali nije uspjelo. S ovom pisuljicom necu ni pokusavati jer vec jede senf ko velika :huh:

Voljena žena voli ovo

Objavljeno

Evo da se upisemo i ovde, zavrsili smo sa dojenjem pre 20ak dana, nepuna 22 meseca je dojila. Kod nas je upalilo sirce, namzala sam grudi bila sircetom i pricala joj da se sisa pokvarila, od tada nije je vise htela, ali histerije je svakako bilo. SVe vreme sam bila  smirena, pruzala joj ljubav, pricala, mazila, ljuljala nocima kad bi neutesno plakala. Sad nakon 20ak dana stanje je drugacije, prilicno je vezana za mene, prilazi da me ljubi, grli, umiljava se kao mala maca, ja se topim od srece i radosti zato sto mi je cerkica nekako odrasla u svemu tome. :wub:

Objavljeno

27 месеци.

Последњих недељу дана једва да је и тражио, сам је иницирао прекид јер је очигледно изгубио интересовање. Ја сам у болници и млеко не надолази. 

Муж каже да сада једе ко мећава???

Tangerine, nisam ispratila, sto si u bolnici??

Objavljeno

Evo sad se konačno i ja upisujem. Pre malo više od nedelju dana smo potpuno prestali. Ukupno, eto 2 godine i 9 meseci.

Nije mi žao, jer smo već veliki. Više mi je onako uopšteno žao. :)

Eto, ukupno 68 meseci staža. :)

amorfati, majat, Munche i 13 ostalih volite ovo

Objavljeno

Evo i ja da se prijavim. 14 meseci. Znaci ukupno 30 meseci. :)

majat, Smey, milena026 i 1 ostali volite ovo

Objavljeno

Evo i mi da se upisemo. Vec dva dana sinak ne sisa. Pre dva dana je pao sa kreveta i malo nagnjecio sa leve strane ispod rebara, nezgodno mu je bilo da nadje polozaj za dojenje i nije ni sisao to vece, kao ni celu noc, tek izjutra nesto malo. Sinoc ga nisam nudila, on nije ni trazio. Izjutra je kao zatrazio a u stvari vise je trazio da se ususka pored dojke i da gurne ruku u majicu. On vec par meseci ne trazi preko dana i vec izvesno vreme primecujem da i nema nesto mleka, vec neko vreme se buni tako da je ovo bilo za ocekivati .Drago mi je da je proslo bez suza. Staz sa njim 20 meseci. Sa prvim i drugim detetom isto toliko. Ukupno 40 meseci i ja definitivno sa ovim zavrsavam sa dojenjem. 

Objavljeno

Sada možemo i mi definitivno da se upišemo ovde. Skoro punih 30 meseci. Sam je krenuo u proces odvikavanja, prvo počeo da "zaboravlja" na mleko posle buđenja, pa u toku dana i na kraju pristao i da zaspi sam. Nekih mesec dana pred kraj , dok bi sisao, meni bi krenuo da se stvara jako neprijatan osećaj u celom telu što mi je i bio konačni signal da je bilo dosta. Na kraju je sve prošlo bezbolno, L je dovoljno emotivno sazreo, a ja sam prezadovoljna što sam mu pružila ono što mu je bilo potrebno. A, vala, ne krijem ni da sam srećna što ću se konačno vratiti na stare hormonske nivoe:)

snowhite, Fox, MatroNadja i 4 ostalih volite ovo

Objavljeno

Mi završili sa dojenjem prošle nedjelje. Ukupno 15 mjeseci. Toliko sam i sina dojila, do ulaska u cetvrti mjesec trudnoce. Prestala sam oba puta iz istog razloga. Bili su non stop na sisi, noću posebno, nisam imala više snage sad kada sam počela da radim. Žao mi je što oboje nisam duže, ali sam morala podvući crtu onda kada sam vidjela da psihički i fizički više ne mogu. Ema je to podnijela super, što je za mene iznenadjenje bilo, posebno pošto je bila veeeelika sisavica. Ukidala sam podoj po podoj i na kraju noćne podoje. Tri noći su bile problematične, nakon toga sve ok.

MatroNadja voli ovo

Objavljeno

Prvo dete 13,5 meseci, drugo 16,5. 

Objavljeno

Mi završili sa dojenjem prošle nedjelje. Ukupno 15 mjeseci. Toliko sam i sina dojila, do ulaska u cetvrti mjesec trudnoce. Prestala sam oba puta iz istog razloga. Bili su non stop na sisi, noću posebno, nisam imala više snage sad kada sam počela da radim. Žao mi je što oboje nisam duže, ali sam morala podvući crtu onda kada sam vidjela da psihički i fizički više ne mogu. Ema je to podnijela super, što je za mene iznenadjenje bilo, posebno pošto je bila veeeelika sisavica. Ukidala sam podoj po podoj i na kraju noćne podoje. Tri noći su bile problematične, nakon toga sve ok.

Ingrid? :D Je li to jos jedan krug u najavi?

Objavljeno

Ingrid? :D Je li to jos jedan krug u najavi?

Ne ne! :D Trudnoca je samo prvog puta bila, sad ne, ali oba puta razlog je bila moja iscrpljenost, psihofizička. Izvinjavam se što sam razlog navela nakon rečenice da je razlog isti. 

leni voli ovo

Objavljeno

Uhh...ja jos uvek dojim Viktora iako sam u petom mesecu trudnoce.Ne sisa on puno...u toku dana samo kada se uspavljuje i uvece pred spavanje.Ali to je vise da drzi siku nego da sisa.Meni je noc problem i to sto nece ni flasicu niti dudu.Ne znam kako cu prekinuti,obzirom da su mi i dr rekli jos pre dva meseca da prekinem sa dojenjem.

Imate li savet neki?

Objavljeno

Viktor je malen,ako želiš da mu nastaviš barem jedan podoj nastavi slobodno.Kasnije možeš dojiti i Viktora i bebu,i njemu prekinuti i taj jedan.

U drugom slučaju možeš mu sad prekinuti potpuno podoje,s tim što način na koji ćeš to uraditi zavisi od njega.Ako se uspavljuje tako nađi drugi način da ga uspavaš,lagano,i ne verujem da će ti trebati više od mesec dana to da postigneš.Pri tom kad se beba rodi on se neće ni sećati da je sisao (posle mesec dana uglavnom oni potpuno zaborave da su ikad i sisali).

U celoj ovoj priči sve zavisi od tebe.Moraš sama sa sobom videti i onda krenuti u akciju.

macka maza voli ovo

Objavljeno

Hvala Marijachi.Znam da ja moram da presecem...ali meni je em zao njega em biram najlaksi nacin da ga uspavam.A i razmisljam o danima kada cu biti u bolnici kakp ce ss uspavati.Mislim da cu ipak da ga dojim jos mesec,dva...pa na odvikavanje.

Nek mi je sa srecom:D

Objavljeno

Moj meleni je sisao 11 mj. Prestala sam zbog trudnoće, mucnine krenule odmah, danima nisam jela, bas sam bila iscrpljena, nisam vise mogla... Prvo sam mu izbacila jutarnji podoj, par dana, pa onda vecernji... dala mu flasicu, prestali bez ikakvih problema... samo, sika mu je ostala nekako utjeha... kada je u krilu mazio je kao i uvijek dok je sikio..ono, preko maice...

macka maza voli ovo

Objavljeno

Pitanje za iskusnije mame, moj maleni nece vise da siki, vec 2-3 dana, grudi su onako mekane , ne osecam pod prstima nista, niti curi mleko, jedino oko bradavice ali u dubini osecam napetost, npr. kad ga naslonim na mene ili ako legnem na stomak/grudi osecam isto tako, jel to tako treba biti?  

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.

Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.

Prijavite se

• Članovi/članice na temi   0 članova

No registered users viewing this page.