Margaritta

Član
 • Broj odgovora

  8043
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Margaritta


 1. Leni, uđoh na forum posle sto godina i videh šta ti se desilo... 

  Mnogo mi je žao.

  Da li si bila na nekoj terapiji, znaš već zašto te pitam? 

   


 2. Kam, mene su, kao i tebe, hospitalizovali. Kada sam počela da se otvaram (nisam osećala kontrakcije), na neka 3 prsta su mi dali pola vaginalete i sve je bilo jako brzo gotovo. Brzo, bezbolno, lako. Tog jutra i dan pre mi nisu dali fraksi. Nadam se da će i s tobom tako biti, ipak je tebi ovo četvrti porođaj, primetiće oni i ranije kad krene. Držim fige.

  k a m i Analim volite ovo

 3. Sve to rade i moja deca, i to je valjda nesto normalno. To nije pomoc, to je, kao sto rekoh, briga o sebi, svom okruzenju. Ali ti ode u krajnost pa kazes sve osim peglanja da se pocne lepo na vreme, sa godinu i po dana, pa ce mozda neka mama ozbiljno da te shvati. :D 

  KruelaDeviL, Earl Grey i mozza volite ovo

 4. Jao Micko, ti si sou! Cuj sve osim peglanja! Dacu Anici veceras da usisa, a Dule da oriba caskom kupatilo. A mi se pitamo kako ti sve stizes s toliko dece, a ti ih uprtila ko kucne pomocnice. :D 

  Salu na stranu, ok je da deca znaju za neki red i brinu o svom telu i svojim stvarima, ali da trogodisnjak ili petogodisnjak usisavaju kucu i peru sudove kao ispomoc, stvarno mi je haos.


 5. Kruela je rekla da daje ad da bi odspavala jer ne sme da doji nocu jer zaspi. Tako sam ja bar razumela. Samo sam htela da je ohrabrim i kazem da to ne ide bas tako lako, ti zaspis a sisa napadne bebu pa je zadavi, morala bi baaas da probije granice izdrzljivosti da ne oseti bebu pored sebe i ugusi je.

  Razumem strah, secam se koliko sam ja plakala prvi put kad sam zaspala dok sam dojila, mislila sam da sam mogla da ubije rodjenu bebu. Na svu srecu, na vreme sam razgovarala i sa savetnicama i sa mamama koje su imale vise iskustva pa sam se postepeno opustila. 

  Najbolje je u pocetku pratiti bebin ritam kad god trazi i davati joj da siki i dremkati tako pored nje, bas zato da ne bi doslo do premorenosti i kolapsa u svakom smislu. 

  mozza, Earl Grey, k a m i 1 ostali volite ovo

 6. Na zalost nisi u pravu,mojoj tetki se to dogodilo.A zena je sasvim normalna.Niti se drogira niti pije.

  Jao, uvek se dogodilo nečijoj tetki, babi, strini.  Stvarno ne znam okolnosti tog primera, niti mogu da sad raspravljam o tome, samo znam da majka koja normalno doji bebu, jede i spava kad treba da spava, ponaša se i oseća normalno i zdrava je, ima osećaj za to svoje dete i ne može da ga uguši. Da žena ne doji noću jer hoće da spava je suludo, ako već želi da doji, to može da se reši na druge načine.

   

  Earl Grey voli ovo

 7. Kruela, nemoguce je da ugusis svoju bebu ako zaspis. To moze da se desi majkama koje su pijane ili drogirane, nemoj sebi nabijati strah oko toga. Ja sam oba deteta dojila i spavala s njima stalno, imas osecaj, ne brini.

  k a m , Analim, mozza i 1 ostali volite ovo

 8. Moje dete je naučilo slova sa 5 godina, ali ga nisam forsirala uopšte, sam je zapitkivao koje je koje slovo i naučio. Sada zna da čita, piše slabije jer mu je grafomotorika loša, a ja ne želim da ga učim da piše jer se plašim da ne zapamti “pogrešno” pa da ima problem u školi. Ne mora da znači da je dete koje zna više od proseka forsirano.

  k a m i broccoli volite ovo

 9. Kruela, ne bi smelo da te boli bradavica kad beba sisa, to najverovatnije znači da ga nisi dobro namestila. Pokusaj da mu sto vise otvoris usta pre nego sto uhvati, ne sme da sisa samo bradavicu nego celu areolu. Pazi da ti ne nastanu ragade tako, dojenje ne boli.

  k a m i Earl Grey volite ovo

 10. Na cetvrtom spratu nije bejbi frendli, na trecem jeste. Na oba sprata smestaju zene koje su se porodile prirodno. Na 4. jeste kupatilo na svaku sobu, ali nije uopste toliko bolje nego na trecem, higijena je uzas. Za apartmane ne znam cenu, sobe su obicne, imaju tv, i posete su dozvoljene u sobi, sto nije slucaj s drugim sobama.

  Katarina1983 voli ovo

 11. Kruela, ja sam stekla utisak da je tm resio da samo on odlucuje o imenima vase dece. Citala sam sta si pisala da je radio prvi put, pa evo i sad. Bas ruzno deluje, a nije mi jasno zasto ti to dozvoljavas.

  mmaka voli ovo

 12. Nisam stručna i nisam imala iskustvo sa tako malom bebom i aftama, moj sin ih je dobijao kasnije, sa oko dve godine tek, ali moram da primetim da tako mala beba da već 4 meseca ima afte - to ne može da bude normalna pojava. Nema šanse da je to samo od prljavih ruku, ja bih uradila briseve i proverila da nije nešto bakterijski u pitanju, ili bih uradila još neke analize. Šta kaže vaš lekar, da li ste možda potražili još neko mišljenje? 


 13. Ja sam popravljala zub bez problema. Jesam rekla zubaru za terapiju i iz tog razloga mi je, recimo, odlozio vadjenje korena, tako da mislim da ni vadjenje zuba nije preporucljivo. A za ab ne znam.


 14. Ma naravno, znam da vam je namera dobra, ali bas ste je naplasile, a mozda stvarno nije nista. Ne moze da skodi da uzme vitamine, naravno, ali daleko od toga da je ugrozena ako ne uzima.

  mozza voli ovo

 15. Ajde, pustite Mozzu, mojoj kumi je opadala kosa užasno tokom trudnoće, uredna i zdrava trudnoća, sve vitamine je pila. Rodila zdravu i pravu bebu, nakon porođjaja prestalo opadanje. Ja osim folne nisam uzimala nikakve druge vitamine. Možda žena jednostavno tako reaguje na trudnoću, nije ni prva ni poslednja.

  mmaka, mozza i KikaC96 volite ovo